صدیقه وسمقی روز ۱۷ خرداد مبارزه حکومت با خواست «اکثریت مردم» در آزادی پوشش را «یک بازی سیاسی بیهوده» خواند و تاکید کرد که که زنان با مقاومت خود به این بازی پایان میدهند.
این اسلامپژوه و فعال سیاسی در یک استوری اینستاگرامی، «فرمانده کل قوا و فرماندهان پایین دست» را مقصران اصلی خشونت و دشمنیها در موضوع حجاب دانست و تصریح کرد: «وقتی رئیس دستگاه قضا از دادستانیها، نیروی انتظامی و پلیس و همه دعوت میکند تا به میدان بیاییند، این یعنی دعوت به خشونت.»
در این نوشته که بازنشر روایت خانم وسمقی در کتاب «تاریخ شفاهی حجاب اجباری» اثر منصوره حسینی یگانه است آمده: «حکومت به خوبی میداند که اکثر مردم ایران، زنان باحجاب و بیحجاب، مردمان دیندار و بیدین اکثرا با این الگوی پوشش سختگیرانه و اجبار آن مخالف هستند پس وقتی فرمانده نیروهایش را به میدان میفرستد در حقیقت آنها را به جنگ مردم فرستاده است.»
صدیقه وسمقی، اسلامپژوه سرشناسی است که ۲۶ اسفند گذشته در منزل خود در تهران بازداشت شد و در پی تشدید بیماری که پیشتر منجر به نابینایی او شده است، روز ۱۰ اردیبهشت از زندان اوین آزاد شد.
استوری صدیقه وسمقی در حالی منتشر میشود که قاسم رضایی جانشین فرمانده انتظامی جمهوری اسلامی روز ۱۷ خرداد و در آستانه آغاز سفرهای تابستانی مردم، از استقرار ۷ هزار مامور انتظامی در سواحل شمال ایران برای «کنترل سواحل و تفرجگاهها» خبر داد و تهدید کرد که با به توصیف او، «هرگونه هنجارشکنی» در سطح سواحل «برابر با قانون، برخورد جدی» انجام میشود.
احمدرضا رادان، فرمانده نیروی انتظامی، هم در خرداد سال گذشته از رصد حضوری و الکترونیکی سواحل ایران برای مقابله با «هنجارشکنان» خبر داده بود.
فشارهای مقامات جمهوری اسلامی بر زنان و سرکوب حق آزادی پوشش اختیاری آنان در سال ۱۴۰۳ از ۲۵ فروردین و پس از فرمان علی خامنهای در طرحی که آنرا «طرح نور» نام نهادند شدت گرفت. با این وجود گزارشهای تصویری منتشر شده در رسانههای اجتماعی نشان میدهد مقاومت مدنی زنان و دختران در خیابانها ادامه دارد.