به دنبال بازداشت حسین شنبهزاده، ویراستار و زندانی سیاسی پیشین، دادستان اردبیل او را به «ارتباط با افسران رده بالای موساد» متهم کرد.
جلال آفاقی، دادستان اردبیل، روز جمعه ۱۸ خرداد، بدون نام بردن از حسین شنبهزاده گفت که فرد بازداشتشده به «جاسوسی برای افسران رده بالای موساد»، «اهانت به مقدسات» و «هتاکیهای متعدد» متهم است.
پس از رسانهای شدن خبر بازداشت این ویراستار در روز ۱۵ خرداد، خانوادهاش نسبت به انتساب اتهامات سنگین علیه او ابراز نگرانی کردند.
دادستان اردبیل بدون ارائه شواهد و مدارک مدعی شده که حسین شنبهزاده «براساس اسناد و مدارک موجود متهم است به اینکه از طریق شبکههای اجتماعی با افسران رده بالای موساد در ارتباط بوده است.»
ادعاهای مطرح شده در حالی است که این فعال مدنی از دسترسی به وکیل و تماس با خانوادهاش محروم است.
عباس شنبهزاده، برادر این ویراستار، پیشتر از«پیامد این اتهامات سنگین» علیه حسین شنبهزاده ابراز نگرانی کرده بود.
دادستان اردبیل گفته است برای این فعال شبکههای اجتماعی در دادسرای تهران پرونده قضایی تشکیل شده بود و بنا بر نیابت قضایی او در استان اردبیل تحت تعقیب قرار گرفته است.
حسین شنبهزاده پس از آن که در واکنش به یک یادداشت بدون نقطه پایان در صفحه «ایکس» علی خامنهای، تنها یک نقطه گذاشت بازداشت شد. کاربران این نقطه را بیش از دو برابر نوشته رهبر جمهوری اسلامی پسندیده بودند.
دادستان اردبیل مدعی شده که حسین شنبهزاده قصد داشت از طریق عبور از اردبیل، بستان آباد و در نهایت رفتن به ارومیه از کشور خارج شود.
این در حالی است که این کاربر شناختهشده تا پیش از بازداشتش در شبکه اجتماعی «ایکس» درباره سفرش به اردبیل مطالب و عکسهایی منتشر کرده بود.
حسین شنبهزاده در شبکه اجتماعی «ایکس» فعالیت داشت و علاوه بر پرداختن به مسائل اجتماعی و ادبی، گوشههایی از خاطرات دوران زندان و شلاق خوردنش را هم روایت کرده بود.
فشار بر فعالان مدنی و سیاسی در ایران توسط جمهوری اسلامی در ماههای اخیر افزایش یافته است.
پیش از این، پوران ناظمی فعال حقوق بشر در ایران، درباره فشارهای فزاینده جمهوری اسلامی بر دادخواهان، زندانیان و فعالان سیاسی و مدنی به صدای آمریکا گفته که حکومت به هیچ وجه قصد اصلاح و عقبنشینی ندارد و فشارهای امنیتی که این روزها توسط جمهوری اسلامی بر فعالان وارد میشود «بیش از همه این سالها بوده» و «فرقی هم نمیکند فعال محیط زیست باشی، فعال مدنی باشی، یا فعال سیاسی.»