انوشه آشوری، شهروند ایرانی بریتانیایی که حدود پنج سال در ایران زندانی بود، بار دیگر از مقامات بریتانیایی خواست در برابر گروگانگیری و بازداشت مستبدانه شهروندان این کشور توسط جمهوری اسلامی مقاومت کنند.
کمپین حقوق بشر ایران روز جمعه ۱۸ خرداد با انتشار مطلبی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» به نقل از انوشه آشوری نوشت که او در اظهارات خود ضمن اشاره به فشارهای دوران بازجویی و بازداشت خود در ایران، از مقامات بریتانیایی خواست تا به سیاست باجخواهی جمهوری اسلامی تن ندهند.
انوشه آشوری ۱۱۶ روز را در سلول انفرادی گذراند و فشارهای وارده بر او به حدی بود که سه بار اقدام به خودکشی کرد. این در حالی است که نگهداری طولانی مدت افراد در سلول انفرادی «شکنجه سفید» یا «شکنجه روانی» محسوب میشود.
انوشه آشوری اخیرا در جریان برگزاری نمایشگاهی در لندن با عنوان «نجات یافتن از اوین» که با همکاری سازمان عفو بینالملل بریتانیا ترتیب یافت، به بیان گوشههایی از تجربیات دوران اسارت خود در ایران پرداخت.
او هنگام برگزاری این نمایشگاه در یک پیام ویدئویی که روز جمعه در حساب کاربری سازمان عفو بینالملل بریتانیا در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد، ضمن اشاره به شرایط سخت خود در زندان، پیامی به نخستوزیر آینده بریتانیا فرستاد.
آشوری از نخستوزیر آینده بریتانیا خواست که ضمن ایجاد مسیری برای آزادی افرادی که به صورت مستبدانه زندانی شدهاند، اطمینان حاصل کند که چنین اتفاقی در آینده برای شهروندان بریتانیایی رخ نخواهد داد.
نمایشگاه «نجات یافتن از اوین» شامل بخشهای متنوعی، از جمله وسایل شخصی انوشه آشوری است که او توانست از زندان اوین بصورت غیرقانونی خارج کند.
این نمایشگاه تجربی به گونهای طراحی شده است که بازدیدکنندگان را در جریان سالها زندان، بازداشت توسط مأموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی، بازجوییها، سلول انفرادی، زندگی با سایر زندانیان، تلاش خانواده، آزادی، و بازگشت انوشه آشوری به بریتانیا، قرار میدهد.
انوشه آشوری هدف از برگزاری این نمایشگاه را «ارائه بینشی عمیق از چالشها و پیروزیهای ۱۶۷۷ روز اسارت» و همچنین «زندگی پس از آزادی» عنوان کرد.
آقای آشوری پس از آزادی و بازگشت به بریتانیا، در کارزارهای مختلفی برای حمایت از زندانیان دوتابعیتی و خارجی در زندانهای جمهوری اسلامی از جمله مراد طاهباز و مهران رئوف شرکت کرده است.
کشورهای غربی زندانی شدن شهروندان خود از سوی جمهوری اسلامی را «گروگانگیری سیاسی» میخوانند و بارها از جمهوری اسلامی خواستهاند به این رویه «ظالمانه» خود پایان دهد.
اما جمهوری اسلامی با رد دیدگاه طرفهای غربی، همچنان به بازداشت و زندانیکردن شهروندان غربی و دوتابعیتی بدون ارائه هیچ سند و مدرکی و بنا بر اتهاماتی مانند «اقدام علیه امنیت ملی» ادامه میدهد.
در تنظیم این مطلب از گزارشهای سازمان عفو بینالملل، کمپین حقوق بشر ایران، و صدای آمریکا استفاده شده است.