در حالی که توماج صالحی، خواننده اعتراضی و زندانی سیاسی محکوم به اعدام در ایران، در زندان دستگرد اصفهان به سر میبرد، جایزه حقوق بشری واتسلاو هاول روز سهشنبه ۱۵ خرداد طی مراسمی در «بنیاد حقوق بشر» در اسلو نروژ به او تقدیم شد.
اقدام مشترک شماری از زندانیان سیاسی زندان قزلحصار، اوین، خرمآباد، شیراز و سقز برای اعتصاب غذا در روزهای سهشنبه در اعتراض به صدور و اجرای احکام اعدام توسط جمهوری اسلامی با پیوستن ۸ زندانی سیاسی -عقیدتی در معرض اعدام به «کارزار نه به اعدام» وارد نوزدهمین هفته شد
اختلال گسترده جیپیاس در شهرهای مختلف ایران فعالیت برنامههای مسیریاب و تاکسیهای اینترنتی را دچار اشکال کرده است. مشکلی که پیش از این موجب از دست رفتن جان شهروندان شده و اکنون به اوج رسیده است.
یک بررسی نشان می دهد که آمار زنجیره وار خودکشی در جامعه پزشکی ۵ برابر افزایش پیدا کرده است و «تنها در سال جاری سه خودکشی منجر به مرگ» اعضای کادر درمان گزارش شده است.
سی و شش نفر از زنان زندانی سیاسی عقیدتی زندان اوین، دوشنبه ۱۴ خرداد، در بیانهای درخواست کردهاند دادگاه نرگس محمدی، برنده صلح نوبل و زندانی سیاسی در تاریخ ۱۹ خرداد، به صورت علنی و با حضور شاهدان و راویان آزار اذیت و تعرض جنسی و با حضور رسانههای مستقل برگزار شود.
رسانههای حقوق بشری ایران روز یکشنبه ۱۳ خرداد از انتقال ناگهانی کامران شیخه، شهروند کرد محکوم به اعدام، از زندان قزلحصار کرج به زندان مرکزی مهاباد خبر دادند.
واحد فرماندهی انتظامی مربوط به «فضای تولید و تبادل اطلاعات» که به اختصار «فتا» نامیده میشود، اعلام کرد که در اصفهان ۳۵ صفحه اینستاگرامی را به علت آنچه «ترویج سبک زندگی غربی» نامیده، مسدود کرده است.
یکی از اعضای خانوادههای دادخواه اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ جزئیات تازهای از «شکنجه» برخی متهمان پرونده موسوم به «بچههای اکباتان» فاش کرده که بر اساس آن نوید نجاران «حدود ۴۰ روز در اطلاعات سپاه تحت شکنجه جسمی و روحی بوده تا اعتراف اجباری کند.»
بهروز مروتی، مدیر کمپین افراد دارای معلولیت، اعلام کرد که سازمان بهزیستی کمک هزینه ۶۰۰ هزار تومانی که به لوازم بهداشتی معلولان آسیب نخاعی و بسترگرا تعلق میگیرد را پرداخت نکرده و با تعلل در آن با «جان این افراد بازی میکند».
چهار متهم پرونده موسوم به «شهرک اکباتان» همچنان در بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در زندان اوین به صورت بلاتکلیف در بازداشت هستند.
محاکمه شریفه محمدی در دادگاه انقلاب اسلامی رشت در شرایطی قرار است در روز ۲۰ خرداد برگزار شود که حدود ۶ ماه از بازداشت او میگذرد.
گزارش های منتشر شده در کاناتل تلگرامی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در روزهای اخیر حاکی از گسترش نارضایتی رانندگان و کارگران این شرکت از به روز نشدن طرح طبقه بندی مشاغل، افزایش نیافتن دستمزد، اعمال محدودیت در پرداخت اضافه کاری و برخوردار نبودن از تسهیلات مسکن است.
فاطمه (زهره) دادرس، فعال مدنی گیلانی محکوم به ۹ سال و شش ماه حبس، از فشارها در دوران بازداشت از جمله حبس در «سلول انفرادی»، «تهدید با شوکر»، «تهدید و تحقیر» به وسیله بازجویان و «ممنوعیت تماس» خبر داد.
خبرگزاری هرانا از بلاتکلیفی شماری از بازداشتشدگان ماههای اخیر در زندانهای مناطق مختلف ایران خبر داد. از جمله زندانیانی که هرانا به آنها اشاره کرده است، مهدی حسنی، نسیم غلامیسیمیاری، رامین حائری، وریشه مرادی، عبدالغفار دهانی، مجیبالرحمن دهانی، وفا احمدپور، دانیال مقدم و رحمان زحمتکش هستند.
فرمانده انتظامی شهرستان سوادکوه، در استان مازندران، از بازداشت ۲۸ مسافر به اتهام آنچه «شیطان پرستی» نامید، خبر داد.
ههتاو اکرمی، دختر عموی مهران کرمی، معترضی که در بازداشت نیروهای اطلاعات سپاه جان باخت، شامگاه پنجشنبه ۱۰ خرداد در منزل پدر و مادرش در روستای اینگیجه بازداشت شده است.
رسانههای ایران از ریزش معدن زغال سنگ آبنیل در روستای بیبی حیات شهرستان کرمان مقارن ظهر پنجشنبه ۱۰ خرداد خبر دادند و اعلام کردند. در این حادثه یک معدنچی جانباخت و ۵ نفر دیگر مصدوم شدند.
کارشناسان سازمان ملل متحد پنجشنبه ۱۰ خرداد با انتشار بیانیهای خواستار توقف خشونت و تهدید جمهوری اسلامی علیه روزنامهنگاران فعال در خارج از ایران شدند.
مراسم یادبود برای ابراهیم رئیسی در سازمان ملل در حالی برگزار شد که نمایندگان بسیاری از کشورهای جهان در این جلسه حاضر نشدند و از میان ۱۹۳ کشور عضو، در شلوغترین زمان، تنها نمایندگان ۹۰ کشور در این مراسم حضور داشتند.
ایالات متحده و چند کشور دیگر «انگیزه سیاسی» این محاکمه را محکوم کردند و خواستار آزادی فوری متهمان شدند.
گروهی از شهروندان اسلامآباد خاش در استان سیستان و بلوچستان روز پنجشنبه ۱۰ خرداد در اعتراض به قطع آب آشامیدنی در مقابل اداره آب و فاضلاب این شهرستان تجمع کردند. در این حال، یکی از مقامات هشدار داده که خشکسالی در ایران برای چهارمین سال متوالی ادامه خواهد داشت.
جامعه جهانی بهائی از تخریب شالیزارهای متعلق به خانوادههای بهائی در روستای احمدآباد شهرستان ساری، مرکز استان مازندران، به وسیله ماموران حکومتی خبر داد.
نزدیکان عباس کورکوری معروف به مجاهد کورکور، زندانی سیاسی محکوم به اعدام که حکم اعدام او توسط دیوان عالی جمهوری اسلامی تایید شده و در زندان شیبان اهواز به سر میبرد، میگویند که او درخواست کمک کرده است.
شبکه حقوق بشر کردستان روز پنجشنبه ۱۰ خرداد، گزارش داد که از «سرنوشت چهار شهروند کرد بازداشت شده در شهرهای بوکان و مریوان اطلاعی دردست نیست.»
وکیل آیدا شاکرمی، خواهر دادخواه نیکا شاکرمی، خبر داد که موکلش با صدور کیفرخواست تحت عناوین «تشویق به فساد و فحشا و تمرد نسبت به مامورین» به شعبه ۱۰۳۰ دادگاه کیفری دو تهران ارجاع شده است.
رضا خزائی، زندانی محبوس در زندان قزلحصار کرج در پی اعتراض به شرایط نامناسب زندان در یک ویدئو منتشر شده از داخل زندان ، روز چهارشنبه نهم خرداد به سلول انفرادی منتقل شد.
آژانس خبری «کردپا» روز چهارشنبه نهم خرداد، در گزارشی اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون، ۱۷ کولبر در استانهای شمال غربی و غرب ایران کشته شدهاند که ۶ تن از آنان زیر ۱۸ سال سن داشتند.
شماری از زندانیان «جرایم عمومی» محبوس در زندان قزلحصار به اجرای احکام اعدام در این زندان و رفتار خشونتبار و همراه با توهین مقامات زندان با خود، اعتراض کردند. سازمان زندانها مدعی است که آنها «مثل همه زندانها» از «استاندارد و رفاه» لازم برخوردارند.
به دنبال به راه افتادن کارزاری با عنوان «همه چشمها به رفح»، گروهی از کاربران ایرانی در فضای مجازی از ضرورت توجه به ایران نوشته و با اشاره به نقض متعدد حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی، جنگ ناشی از حمله حماس به اسرائیل را نتیجه ائتلافی دانستهاند که «سالها است نمیگذارد خاورمیانه آرامش داشته باشد.»
ماموران زندان مرکزی ارومیه پس از کتک زدن شهرام کاظمیان، زندانی سیاسی مبتلا به «بیماریهای صعبالعلاج»، او را به بیمارستان روانپزشکی رازی در این شهر منتقل کردند.
رضا محمدحسینی، زندانی سیاسی محبوس در قزلحصار، در یک فایل صوتی افشا میکند که مقامات جمهوری اسلامی با فشار اقتصادی بر زندانیان سیاسی در صدد «توابسازی» آنها هستند.
سازمان عفو بینالملل چهارشنبه نهم خرداد، با انتشار گزارش سالانه خود درباره مجازات اعدام در نقاط مختلف جهان، اعلام کرد که افزایش شدید و ۴۸ درصدی موارد اعدام در ایران باعث افزایش آمار جهانی شده است.
تیراندازی نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی به شهروندان در دو استان مازندران و سیستان و بلوچستان به کشته شدن دستکم ۵ نفر و مجروح شدن ۴ تن منجر شده است.
صدها تن از کنشگران حقوق زنان و حقوق بشر، خانوادههای دادخواه، و همچنین چند نهاد مدنی در نامهای به رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در اعتراض به برگزاری مراسم یادبود ابراهیم رئیسی در این سازمان، بزرگداشت کسی را که متهم به جنایت علیه بشریت است مصداق «نقض حقوق بشر» دانستند.
شعبه ۱۱ دادگاه تجدیدنظر در رشت احکام بیش از ۶۰ سال حبس برای فعالان حقوق زنان و کنشگران سیاسی در استان گیلان را «بدون تشکیل دادگاه» عینا تأیید کرد.
در ادامه فشارها بر بهائیان در ایران، یک شهروند بهائی در اهواز بازداشت شد. همچنین محل کسب یک شهروند بهائی در ساری به دلیل انتشار «استوری رقص و خوشحالی از مرگ ابراهیم رئیسی و همراهانش» در شبکه اجتماعی اینستاگرام پلمب شده است.
بارگذاری بیشتر