جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات پیام ولی، شهروند بهائی محبوس در زندان قزلحصار، روز شنبه ١٩ خرداد در شعبه سوم دادگاه انقلاب کرج به ریاست قاضی نریمانی برگزار شد.
به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هرانا، آقای ولی در این جلسه دادگاه به دفاع از خود در ارتباط با اتهام «نشر اکاذیب» پرداخت که طی دوران حبس علیه او گشوده شده است.
این شهروند بهایی ساکن کرج روز دوم مهر سال ۱۴۰۱ با یورش نیروهای امنیتی به منزلش بازداشت و پس از آن به زندان قزلحصار کرج منتقل شد.
او در اسفند همان سال، بنا به اتهاماتی همچون «همکاری با دول متخاصم»، «اغوا یا تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر»، و «تبلیغ علیه نظام» به ۱۶ سال حبس توسط شعبه اول دادگاه انقلاب استان البرز به ریاست قاضی آصف الحسینی محکوم شده بود که این حکم از سوی دادگاه تجدیدنظر استان البرز در اردیبهشت سال بعد به ٩ سال و ٩ ماه حبس کاهش یافت.
شهروندان بهائی در ایران پس از انقلاب بهمن سال ۱۳۵۷ به طور نظاممند در معرض اعدام، تبعیضهای گسترده اجتماعی و سیاسی، و برخوردهای غیرقانونی از جمله بازداشتهای خودسرانه و هتک حرمت به آرامستانهایشان قرار گرفتهاند.
سرکوب بهائیان به وسیله جمهوری اسلامی همواره با اعتراضات بینالمللی همراه بوده است.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، در گزارش اخیرش در روز ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ از «تداوم آزار و اذیت و بازداشتهای خودسرانه اعضای جامعه بهائی» به شدت ابراز نگرانی کرد.
کمیسیون آمریکا در امور آزادیهای مذهبی بینالمللی هم از تشدید فشار بر اقلیتهای مذهبی در ایران و کارزار جمهوری اسلامی در بازداشت بهائیان ابراز نگرانی کرده است.
بر پایه گزارش این کمیسیون، دستکم حدود ۲۰۰ تن به دلایل مذهبی یا اعتقادی در زندانهای جمهوری اسلامی به سر میبرند.