علیرضا میرغفاری، نماینده کارگران در شورای عالی کار، از فاصله ۶۰ درصدی دستمزد ۱۱ میلیون تومانی کارگران با حداقل رقم سبد معیشت و کوچک شدن سفره آنها خبر داده است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با انتقاد از برنامههای احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آنها را «ادامه همان سیاستهای ضدکارگری دولتها و وزرای کار سابق» دانست و نوشت راهکارهای پیشنهادی در برنامه میدری به خوبی نشان میدهد که دولت پزشکیان و وزیر کار او «نقشه های شومی برای کارگران» دارند.
همزمان با دفاع مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران، از افزایش قیمت بنزین، یک رسانه حکومتی در ایران گزارشی از «افزایش بیضابطه» و «غیرقانونی» قیمت نان در تهران منتشر کرد. برخی کاربران در شبکههای اجتماعی نیز اعلام کردند که نان در تبریز و بیرجند هم «بیسروصدا» گران شده است.
مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم، که پیش از انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران گران شدن قیمت بنزین را تکذیب کرده بود، روز سهشنبه ششم شهریور از «پرداخت یارانه بنزین» انتقاد کرد و گفت: «هیچ منطقی وجود ندارد که بنزین را با دلار آزاد بخریم و با سوبسید به مردم بفروشیم.»
براساس آخرین آمارهای منتشر شده توسط نهادهای حکومتی از تورم مرداد ماه، ادعا شده که تورم نقطهبهنقطه در این ماه همچنان در بالای ۳۰ درصد باقی مانده و تنها با ۰/۶ درصد کاهش به ۳۱/۶ درصد رسیده است.
غلامرضا نوری قزلجه، وزیر «جهاد کشاورزی»، روز پنجشنبه اول شهریور وعده داد که بدهی دولت به کشاورزان گندمکار در مهر ماه سال جاری به آنان پرداخت خواهد شد. روزنامه شرق روز پنجشنبه میزان بدهی دولت به گندمکاران را «بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان» اعلام کرد.
کشاورزان در شهرهای کرمانشاه و اصفهان روز چهارشنبه ۳۱ مرداد به تجمعات اعتراضی خود ادامه دادند.
یک روز پس از سفر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به جمهوری آذربایجان، باکو روز سهشنبه بهطور رسمی درخواست عضویت در بلوک اقتصادهای نوظهور، بریکس، را داد.
شورای جهانی طلا، انجمن تجارت بینالمللی صنعت طلا که مقر آن در لندن است، در آخرین گزارش خود نوشت که «تشدید تنشهای ژئوپلیتیک» یکی از عواملی است که سرمایهگذاران ایرانی را به رغم بهای کمسابقه طلا، به خرید شمش و سکه طلای بیشتر برای سرمایهگذاری سوق میدهد.
مشاور «آرد و نان اتاق اصناف ایران» گفت که قطعی روزانه حداقل سهساعت برق در نانواییها، باعث ترش شدن و دورریزی میزان قابل توجهی خمیر و منجر به «کاهش سهمیه آرد نانوایان» میشود.
خانه پرستار خراسان رضوی با انتشار بیانیهای در مورد اعتراضات اخیر پرستاری اعلام کرد که اعتراضات این روزهای پرستاران در شهرهای مختلف نتیجه «سیاستهای غلط، دیدگاههای تنگ نظرانه، نگاههای تبعیض آمیز و مدیریت پزشک سالارانه است.»
رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان اعلام کرده حذف دلار از تجارت ایران و تاجیکستان شدنی نیست و در حال حاضر مبادلات مالی برای تجار ممکن نیست.
روزنامه اعتماد روز شنبه ۲۷ مرداد در گزارشی در مورد شرایط اقتصادی به نقل از حسن طایی، معاون پیشین توسعه، کارآفرینی و اشتغال وزارت کار جمهوری اسلامی، چشمانداز رفاه و اشتغال در ایران ۱۴۱۰ را «نگرانکننده» توصیف کرد.
رئیس دبیرخانه «شورای عالی سلامت و امنیت غذایی» در ایران میگوید ۸ استان کشور در معرض خطر «ناامنی غذایی» قرار دارند. محمداسماعیل مطلق گفت: استان های سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، کرمان و خراسان جنوبی نیاز به «توجه بیشتری» از لحاظ تغذیه دارند.
اعتصاب بیش از ۱۱۰۰ کارگر «واگن پارس» اراک در رابطه با مطالبات صنفیشان در شرایطی ادامه دارد که بنا بر گزارشها نشست روز سهشنبه ۲۳ مرداد نمایندگان کارگران اعتصابی با مدیرعامل شرکت در استانداری مرکزی بینتیجه بوده است.
رسانههای صنفی و حقوق بشری ایران روز دوشنبه ۲۲ مرداد با اشاره به گسترش اعتصابهای کارگری در ایران اعلام کردند تجمع اعتراضی کارگران واگن پارس از پانزده روز فراتر رفت و وارد سومین هفته شد.
دبیر سندیکای صنعت برق گفت که در سال ۱۴۰۳ اختلاف بین «قدرت تامین و تقاضا ۱۸ تا ۱۹هزار مگاوات است و این نشان میدهد که ناترازی ۵۰درصد رشد کرده است.»
مهدی رنگ رونا، نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و هند با انتقاد از رویکرد حذف دلار از اقتصاد ایران، این اتفاق را نشدنی دانست و گفت در معاملات بینالمللی اگر یک طرف معامله ایران باشد «احتمال انسداد معامله بالا میرود.»
یک خبرگزاری حکومتی از آغاز روند خزنده افزایش نرخ ارز نیمایی در ماههای اخیر خبر داده و نوشته است که پروژه تک نرخی کردن ارز در ایران با تلاش برای رساندن قیمت ارز دولتی به بازار آزاد شروع شده است.
روزنامه «شرق» در گزارشی به معضلات حوزه تولید و تاثیر قطعی برق بر روند تولید کشور پرداخته و نوشته بررسی عملکرد تولید ۱۲۰ شرکت بورسی نشان میدهد نزدیک به ۶۰ درصد این شرکتها با کاهش تولید در چهار ماه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته مواجه بودهاند .
محمد حسینی، مستشار دیوان محاسبات جمهوری اسلامی، از «بلاتکلیفی مطالبات ۴۰ درصد از گندمکاران» خبر داده و همزمان گزارش شبکه های اجتماعی حاکی از تداوم اعتراضات کشاورزان شرق اصفهان است.
چند روز پس از اینکه یک مقام صنفی حوزه مسکن از افزایش ۵۰ درصدی اجارهبها در برخی مناطق تهران خبر داده بود، یک خبرگزاری در ایران گزارش داده که «بررسیهای میدانی در تهران نشان میدهد برخی مالکان، اجاره بها را بین ۵۰ تا ۷۰ درصد افزایش دادهاند.»
به گزارش رسانهها در ایران اصلاح قیمت نان تا سقف ۲۵ درصد نرخ فعلی در بیش از ۱۰ استان کشور در دستور کار است.
بازارهای مالی جهان، از جمله والاستریت در نیویورک، روز دوشنبه ۱۵ مرداد با شدت گرفتن نگرانیها از رکود اقتصاد ایالات متحده صحنه سقوط شاخصهای عمده بودند و این شرایط موج دیگری از فروش گسترده سهام در بازارهای مالی سراسر جهان را به دنبال داشته است.
آگهیهای مربوط به خانههای اشتراکی حاکی از رشد قابل توجه درخواستهای مالکانی است که برای تامین هزینه های ملک خود به دنبال مستاجرانی میگردند که با آنها «همخانه» شوند.
دیوان محاسبات از انحراف در تامین مالی منابع هدفمندسازی یارانهها و استقراض از منابع خزانهداری و بانک مرکزی خبر داد و اعلام کرد وزارت امور اقتصادی و دارایی مبلغ ۴۲ هزار میلیارد تومان (همت) بابت پرداختی به گندمکاران از محل وجوه امانی پرداخت کرده
کارگران شرکت واگن پارس در اراک روز شنبه ۱۳ مرداد برای ششمین روز به اعتصاب و تجمع خود ادامه دادند.
واکنش بازارهای مالی ایران به کشته شدن اسماعیل هنیه در یک اقامتگاه در شمال شهر تهران، همچنان ادامه دارد و امروز شنبه در نخستین روز کاری هفته جدید، بورس تهران باز هم کار خود را با ریزش سنگین آغاز کرد و دلار به یک قدمی مرز ۶۲ هزار تومان رسید.
پس از مدتها گمانه زنی در مورد ورود چینیها به حوزه مسکن در ایران و چینی سازی ساخت مسکن، معاون وزیر راه و شهرسازی از همکاری رسمی با شرکتهای چینی برای ورود تکنولوژی جدید ساختمان سازی خبر داد.
یک عضو کمیسیون انرژی اتاق و تجدید پذیرها در اتاق بازرگانی ایران در واکنش به تداوم قطعی برق صنایع و مشترکان خانگی گفت: مشکلات مصرف و تولید برق باعث شده است تا ناترازی برق همچنان پابرجا بماند.
انباشت مطالبات گندمکاران از دولت و عبور حجم بدهی دولت به کشاورزان از ۱۱۶ هزار میلیارد تومان، به یکی از معضلات این روزهای بخش کشاورزی تبدیل شده و حالا رئیس انجمن غلات ایران عامل این اتفاق را نبود بودجه برای پرداخت مطالبات گندمکاران عنوان کرده است.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت روز پنجشنبه ۱۱ مرداد، با اشاره به ادامه اعتصاب هزاران کارگر پروژهای اعلام کرد که در برخی از مراکز نفتی، پیمانکاران مطالبه ۱۴ روز کار - ۱۴ روز استراحت را پذیرفته اند.
با رسیدن تابستان به نیمه، بحران تامین برق در ایران شدت گرفته است و تبعات اقتصادی ناشی از خاموشیها حتی منجر به اعتراض برخی مقامات دولتی شده است؛ به طوری که استاندار لرستان گفته است قطع و وصل برق واحدهای تولیدی استان با تصمیمات ملی، اجحاف در حق صنعتگران است.
یک فعال صنفی بازنشستگان درباره «سرکوب دستمزد» در سالهای اخیر و فاصله عمیق مزد و حقوق با خط فقر، گفت که «فاصله حقوق بازنشستگان با خط فقر بیش از ۲۰ میلیون تومان است» ودر و افزایش «حداقل دستمزد» متناسب با «نرخ تورم رسمی» نادیده گرفته شده است.
در پی اعتراض ۱۶۰ کارگر «ام دی اف آریاک کیمیای» که به دلیل مشکلات تولید ناشی از قطعی برق از شغلهایشان «تعدیل شده بودند» یک منبع کارگری از بازگشت به کار کارگران و آغاز فعالیت این کارخانه مستقر در «خوانسار» استان خوزستان خبر داد.
یک فعال صنفی با اعتراض به اینکه تعطیلیهای ناشی از موج شدید گرما «ظالمانه و تبعیض آمیز» بوده و کارگران مجبورند زیر اشعه مضر خورشید کار کنند، گفت «چرا هیات دولت و مسئولان» که به دلیل گرمای هوا و کمبود برق «بخشنامه» صادر میکنند و «ادارات و بانکها را تعطیل میکنند کارگران را نمیبینند.»
بارگذاری بیشتر