ده زندانیان سیاسی در قزلحصار صدور حکم اعدام برای توماج صالحی را «نوک کوه یخ نقض فاحش حقوق بشر» خواندند و دو تن از آنها در فایل صوتی که به صدای آمریکا رسیده، درباره خطر اعدام «رضا رسایی، عادل خوشکار، حبیب دریس، مجاهد کورکور، منصور دهمرده، عباس دریس، و میلاد آزمون» هشدار دادند.
همزمان با برگزاری تجمعهای اعتراضی ایرانیان در شهرهای مختلف جهان و اعتراض به صدور حکم اعدام توماج صالحی، بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی هم که به طور هفتگی در اعتراض به وضعیت معیشتی و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی به مطالبات صنفی تجمع میکنند، علیه صدور حکم اعدام برای این خواننده رپ اعتراضی شعار دادند و گفتند: «توماج یه ملته، ملت رو آزاد کنید» و «توماج صالحی، آزاد باید گردد.»
با گذشت سه روز از اعلام خبر صدور حکم اعدام برای توماج صالحی، رپر ایرانی زندانی در زندانهای جمهوری اسلامی، اعتراضات ایرانیان و شخصیتهای بینالمللی به این حکم گستردهتر شده و ایرانیهای خارجنشین را بار دیگر به خیابانها کشانده است.
در ادامه واکنشها به صدور حکم اعدام برای توماج صالحی، رپر معترض، ایرانیان در چندین کشور جهان از جمله آلمان، دانمارک، سوئد، اتریش، فنلاند، ایتالیا و سوئیس روز شنبه ۸ اردیبهشت به خیابان ها آمدند.
مصطفی نیلی، وکیل توماج صالحی اعلام کرد که در رسیدگیهای سال گذشته، توماج از اتهام «فساد فیالارض» تبرئه شده بود و «شامل عفو رهبری میشد.» صدور حکم اعدام برای این خواننده معترض واکنشهای بسیاری در ایران و جهان داشته است.
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد با انتشار گزارشی نسبت به سرکوب خشونتآمیز زنان ایرانی توسط جمهوری اسلامی، تحت قوانین سختگیرانه حجاب اجباری، ابراز نگرانی کرد و همزمان خوهان آزادی بیقید و شرط توماج صالحی، رپخوان معترض زندانی، شد.
با گذشت دو روز از صدور حکم اعدام برای توماج صالحی، خواننده معترض در ایران، واکنشهای داخلی و خارجی به این حکم کماکان ادامه دارد و در آخرین انتقادها، جمعی از فعالان و تشکل های صنفی معلمان این حکم را محکوم کردند. در یکی از بیانیه ها تاکید شده است که پرونده ننگین حکومت هر روز سیاهتر میشود.
با گذشت دو روز از انتشار خبر صدور حکم اعدام برای توماج صالحی، موج حمایتها از این رپر معترض ایرانی در داخل و خارج از کشور و از جانب ایرانیان و غیرایرانیها همچنان تداوم دارد.
دو کنشگر حقوق بشر زندانی در ایران در پیامهایی جداگانه به صدور حکم اعدام برای توماج صالحی اعتراض کردند. امیرسالار داودی، وکیل دادگستری به استعفای دستهجمعی قضات دیوان عالی کشور شده و نرگس محمدی، فعال حقوق بشر نیز این خواننده رپ اعتراضی را «موسیقی متن جنبش زن زندگی آزادی» دانسته است.
گروهی از کارشناسان سازمان ملل متحد روز پنجشنبه ششم اردیبهشت، خواستار آزادی فوری توماج صالحی، خواننده و ترانهسرای رپ معترض در ایران، شدند و از مقامات جمهوری اسلامی خواستند تا حکم اعدام او را لغو کنند.
روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت در پی اعلام خبر صدور «حکم اعدام» توماج صالحی، موجی از اعتراضات مردمی در داخل و خارج از کشور به راه افتاد و کاربران فضای مجازی هشتگ «توماج صالحی» را ترند جهانی کردند. گوهر عشقی در این باره نوشت: «رژیم خامنهای جلّاد به سیم آخر زده است.»
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، ضمن محکوم کردن حکم صادره علیه توماج صالحی، هنرمند معترض، آن را «نمونه دیگری از نقض هولناک و فراگیر حقوق بشر توسط رژیم در ایران» دانست.
اقبال اقبالی، دایی توماج صالحی، در گفتوگو با صدای آمریکا خبر صدور حکم اعدام برای این هنرمند معترض را تأیید کرد. روزنامه شرق چاپ تهران پیشتر در روز چهارشنبه به نقل از وکیل توماج صالحی گزارش داده بود که دادگاه برای این هنرمند زندانی بر اساس اتهام «افساد فیالأرض» حکم «اعدام» صادر کرده است.
سازمان عفو بینالملل روز سهشنبه ۴ اردیبهشت با انتشار گزارش سال ۲۰۲۳ خود اعلام کرد جمهوری اسلامی در این سال، آزادی بیان مردم ایران را بیش از پیش محدود و سرکوب زنان و شکنجه و اعدام را شدیدتر کرده است.
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره شایعات مطرح شده در زمینه آغاز دوباره مذاکرات احیای برجام گفت: «ما در حال مذاکره مستقیم با ایران در مورد برجام، چه در نیویورک و چه در هیچ کجا نیستیم.»
وزارت خزانهداری ایالات متحده اعلام کرد که این شرکتها و اشخاص، تحت فرماندهی سایبری-الکترونیکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بیش از دهها شرکت و نهاد دولتی در آمریکا را از طریق فیشینگ هدفمند و حملات بدافزاری هدف قرار دادند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به رغم گزارشهای متعدد از رفتار خشونتبار نیروهای حکومتی برای اعمال حجاب اجباری، ادعا کرد که «طرح نور» برای اعمال حجاب اجباری «در مسیر درست و خوبی» است. در مقابل، شاهزاده رضا پهلوی آن را «تجاوز سازمانیافته» و «لشکرکشی اوباش رژیم زنستیز اسلامی» دانست.
رابرت گیلکریست، مقام ارشد در دفتر دموکراسی، حقوق بشر، و کار وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه ٣ اردیبهشت نسبت به بدتر شدن کارنامه حقوق بشری جمهوری اسلامی طی سال ۲۰۲۳ ابراز نگرانی کرد.
وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه ٣ اردیبهشت با گسترش تحریمها علیه برنامههای موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران موافقت کردند.
سازمان دیدهبان حقوق بشر در گزارشی تازه اعلام کرد که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در حین سرکوب اعتراضات گسترده در دو سال اخیر، اقدام به «شکنجه» و «تجاوز جنسی» بازداشت شدگان کردند و این تجاوزات شدید بخشی از الگوی گستردهتر نقض جدی حقوق بشر برای سرکوب مخالفان در سیستم جمهوری اسلامی است.
در پنجمین روز استقرار پرشمار نیروهای حکومتی در خیابانهای ایران برای سرکوب پوشش اختیاری زنان، و تداوم گزارشهای تصویری از ایجاد درگیری توسط مأموران با مردم، برخی مدافعان حکومت این اقدام را «نقشه نفوذیها» دانستند، اما گروهی از ناظران میگویند «فرمان جنگ داخلی» را رهبر جمهوری اسلامی داده است.
به دنبال حمله پهپادی و موشکی حکومت ایران علیه اسرائیل، ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه ۳۰ فروردین دهها تحریم جدید علیه برنامه پهپادی، صنایع فولاد، و شرکتهای خودروسازی جمهوری اسلامی وضع کرد.
یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، از تصمیم رهبران اتحادیه اروپا برای اعمال تحریمهای جدید علیه برنامه پهپادی و موشکی حکومت ایران استقبال کرد.
همزمان با افزایش شدید حضور نیروهای حکومتی در خیابانهای ایران و انتشار گزارشهایی از موارد فزاینده نقض آزادیهای فردی و اجتماعی شهروندان، هشتگ «جنگ علیه زنان» در فضای مجازی فراگیر شد و کاربران این اقدام را «لشکرکشی» علیه نیمی از جمعیت ایران و نشانگر «ضعف» جمهوری اسلامی دانستند.
مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا میگوید کاخ سفید با رهبران کنگره و کشورهای گروه هفت و سایر متحدان، برای طراحی یک «راهبرد تلافیجویانه یکپارچه» در برابر جمهوری اسلامی همکاری میکند.
در حالی که کانال ١٢ اسرائیل در گزارشی اعلام کرد کابینه جنگی این کشور تصمیم گرفته «به وضوح و نیرومندانه» پاسخ حمله موشکی و پهپادی شنبه شب حکومت ایران را بدهد، یک منبع به شبکه انبیسی گفت که پاسخ اسرائیل به حمله تلافیجویانه حکومت ایران ممکن است «قریب الوقوع» باشد.
وبسایت خبری آکسیوس به نقل از یک مقام آمریکایی و یک منبع مطلع دیگر گزارش داد یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز یکشنبه به لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، گفته است اسرائیل چارهای جز پاسخ به حملات بیسابقه پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی ندارد.
کمتر از دو روز پس از حملات بیسابقه جمهوری اسلامی به اسرائیل، شمار فزایندهای از کشورهای جهان به نشانه اعتراض سفیران حکومت ایران در پایتختهای خود را احضار میکنند.
در ادامه موج محکومیتهای بینالمللی حملات بیسابقه شنبه شب جمهوری اسلامی به اسرائیل، جمهوری چک از احضار سفیر حکومت ایران خبر داد.
دولت آلمان روز دوشنبه ٢٧ فروردین سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور را احضار کرد.
با وجود گذشت یک روز از حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل که به گفته مقامات آمریکا و اسرائیل ۹۹ درصد پهپادها و موشکهای شلیک شده پیش از رسیدن به اسرائیل سرنگون شدند، حکومت ایران اصرار دارد که این عملیات را «پیروزی بزرگ» توصیف کند و با هر کس یا رسانهای که برداشت متفاوتی ارائه دهد برخورد قضایی کند.
رسانههای مکتوب و دیداری اسرائیل در واپسین ساعات روز شنبه ۲۵ فروردین اعلام کردند جمهوری اسلامی با شلیک دهها پهپاد به اسرائیل حمله کرده است.
وزارت امور خارجه ایالات متحده روز شنبه ۲۵ فروردین، در مکاتبهای اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا، توقیف کشتی «اماسسی آریس» از سوی جمهوری اسلامی ایران را بهشدت محکوم کرد.
شرکت هواپیمایی سلطنتی «کیالام» هلند روز شنبه ۲۵ فروردین در مکاتبهای اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا از توقف «فوری» پروازهای خود بر فراز ایران و اسرائیل خبر داد.
شرکت هواپیمایی ایرفرانس در آخرین ساعات روز جمعه با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که به دلیل «شرایط بحرانی» در حال حاضر بر فراز حریم هوایی ایران پرواز نخواهد کرد. بنابر این اطلاعیه این تصمیم در پی «تنش زیاد در خاورمیانه» اتخاذ شده است.
همزمان با شدتگیری احتمال رویارویی نظامی جمهوری اسلامی و اسرائیل، شرکت هواپیمایی لوفتهانزا روز جمعه ۲۴ فروردین به بخش فارسی صدای آمریکا گفت پس از «ارزیابیهای دقیق» تعلیق پروازهای خود از مبدا تهران و به مقصد تهران را تا روز جمعه ٣١ فروردین تمدید کرده است.
بارگذاری بیشتر