وزیر امور خارجه اسرائیل افزودن حوثیها به فهرست سازمانهای تروریستی خارجی از سوی دولت ترامپ را «گامی مهم در مبارزه با تروریسم و مقابله با عناصر بیثباتکننده در منطقه ما» دانست.
وزیر امور خارجه دولت ترامپ در این گفتوگو ابراز امیدواری کرد که بتواند به تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران رسیدگی، و همچنین «فرصتهای صلح» را در منطقه خاورمیانه دنبال کند.
نخستوزیر قطر، گفت کشورش آماده است میانجیگری برای آغاز هرچه زودتر مرحله دوم توافق سهمرحلهای آتشبس میان اسرائیل و حماس را پیش ببرد.
جیکوب نیجل، از اعضای ارشد بنیاد «دفاع از دمکراسیها» مستقر در واشنگتن، خواستار آمادگی ایالات متحده و اسرائیل برای مقابله با جمهوری اسلامی و فعالیتهای هستهای و منطقهای آن شد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز چهارشنبه سوم بهمن در بیانیهای که دفتر او منتشر کرد، گفت که در مرحله اول توافق آتشبس میان اسرائیل و حماس، این کشور کنترل گذرگاه رفح بین غزه و مصر را حفظ خواهد کرد.
سفیر اوکراین در اسرائیل سهشنبه ۲ بهمنماه گفت امیدوار است پارلمان اسرائیل با تصویب قانونی، تسلیحات روسی غنیمت گرفته شده از حزبالله را به کییف اهدا کند.
یک نشریه اسرائیلی روز سهشنبه دوم بهمن در پی درخواست هرتزی هالوی، برای کنارهگیری از ریاست ستاد کل ارتش اسرائیل، نوشت که ایال زمیر، گزینه اصلی برای جانشینی او محسوب میشود.
اسحاق هرتزوگ، رئیسجمهوری اسرائیل، روز سهشنبه دوم بهمن گفت که جمهوری اسلامی ایران موضوع اصلی در دستور کار دونالد ترامپ، رئیسجمهوری جدید آمریکا، خواهد بود.
هرتزی هالوی، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، روز سهشنبه دوم بهمن اعلام کرد که از وزیر دفاع این کشور خواسته است به دلیل مسئولیتی که در قبال «سهلانگاری» ارتش اسرائیل در ۱۵ مهر سال گذشته دارد، خواستار «پایان ماموریت» خود در روز ۱۶ اسفند است.
ارتش اسرائیل روز سه شنبه ۲ بهمن برای مقابله با «گروههای تروریستی» عملیات گسترده «دیوار آهنین» را در شهر جِنین، واقع در کرانه باختری، آغاز کرد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، اعلام کرد که نسبت به پایبندی به توافق آتشبس و آزادی گروگانها در غزه در تمام مراحل آن اطمینان ندارد.
حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی که در ماههای گذشته با حمله به کشتیها در دریای سرخ امنیت در این آبراه بینالمللی را به چالش کشیدهاند، ادعا کردند در پی آتشبس در غزه از این پس حملات خود به شناورهای تجاری را تنها به کشتیهای «مرتبط با اسرائیل» محدود خواهند کرد.
سازمان جهانی بهداشت روز یکشنبه اعلام کرد که آماده است در دوران آتشبس میان اسرائیل و حماس، کمکهای بشردوستانه را به غزه ارسال کند، اما برای این کار نیاز به «دسترسی سازمانیافته» به سراسر این منطقه دارد.
نتانیاهو خطاب به این سه گروگان زن اسرائیلی گفت: «همه ملت اسرائیل شما را در آغوش میگیرند، به خانه خوش آمدید.»
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز یکشنبه ۳۰ دی همزمان با آغاز توافق آتشبس میان اسرائیل و حماس با اشاره به سقوط حکومت اسد در سوریه گفت مسیر دستیابی حکومت ایران به حزبالله در لبنان نابود شده است و اکنون جمهوری اسلامی در «ضعیفترین موقعیت طی دهههای اخیر» است.
در پی اجرایی شدن آتشبس در غزه، گروه حماس روز یکشنبه ۳۰ دی، سه زن اسرائیلی را که ۴۷۰ روز پیش گروگان گرفته بود به سازمان صلیب سرخ جهانی تحویل داد و آزاد کرد.
همزمان با آغاز توافق آتشبس میان اسرائیل و حماس، مقامهای ارشد اسرائیلی تصریح کردند که جنگ تا زمان آزادی همه گروگانهای ربودهشده به نوار غزه ادامه خواهد داشت.
نیروهای پلیس حماس که طی ماههای گذشته خود را در میان غیرنظامیان پنهان میکردند، روز یکشنبه لباسهای آبی بر تن داشتند و در برخی از مناطق غزه مستقر شدند.
اسرائیل اعلام کرد که آتشبس غزه یکشنبه در ساعت ۹:۱۵ به وقت گرینویچ پس از تایید دریافت لیستی از گروگانها برای آزادی به اجرا در خواهد آمد.
نشریه تایمز اسرائیل به نقل از رسانههای فلسطینی گزارش داد که یکی از مقامات ارشد حماس گفته است که این گروه که از سوی تعداد زیادی از کشورها یک سازمان تروریستی شناخته میشود، لیست مورد نیاز گروگانهایی را که قرار است امروز آزاد شود به اسرائیل ارسال کرده است.
نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، اعلام کرد که آتشبس در غزه که قرار است از ساعت ۰۶:۳۰ به وقت گرینویچ در روز یکشنبه آغاز شود، تا زمانی که گروه شبهنظامی فلسطینی حماس فهرست گروگانهایی که قرار است آزاد شوند را ارائه نکند، آغاز نخواهد شد.
نخستوزیر اسرائیل روز شنبه ۲۹ دیماه، بر عزم اسرائیل برای نابودی توان نظامی و حکومتی حماس، تضمین امنیت دائمی از سمت غزه و بازگرداندن تمامی گروگانها تأکید کرد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز شنبه ۲۹ دیماه در یک سخنرانی از پیش ضبط شده گفت که اسرائیل تا بازگشت آخرین گروگان از غزه، از تلاشهای خود دست نخواهد کشید.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، ساعاتی پیش از زمان مقرر برای اجرای توافق آتشبس با حماس در بیانیهای گفت این گروه هنوز فهرست گروگانهایی را که قرار است آزاد شوند، ارائه نکرده است.
ارتش اسرائیل روز شنبه ٢٩ دی اعلام کرد که دو فروند موشک شلیکشده توسط حوثیهای مورد حمایت حکومت ایران را رهگیری و منهدم کرده است.
قطر که به میانجیگری این توافق کمک کرد روز شنبه اعلام کرد که آتشبس بین اسرائیل و حماس در نوار غزه از ساعت ۶:۳۰ صبح یکشنبه «به وقت گرینویچ» به اجرا گذاشته میشود.
پس از پانزده ماه جنگ ویرانگر در غزه، کابینه اسرائیل توافق آتشبس و آزادی گروگانها را که با میانجیگری آمریکا، قطر و مصر حاصل شده بود، تصویب کرد. این توافق، به درگیریهای خونین در نوار غزه پایان میدهد.
به دنبال امضای توافق آتشبس میان اسرائیل و حماس فهرست ۳۳ گروگانی که قرار است در مرحله اول توافق از سوی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران آزاد شوند، منتشر شد.
دفتر نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، بامداد جمعه به وقت محلی تأیید کرد که تیمهای مذاکرهکننده اسرائیل و حماس در دوحه توافق آتشبس و آزادی گروگانها را امضا کردهاند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز پنجشنبه ۲۷ دی گروه شبهنظامی حماس را به نقض برخی از مفاد توافق آتشبس متهم کرد و در عین حال گفت که رایگیری بر سر این توافق در کابینه امنیتی اسرائیل به روز جمعه ۲۸ دی موکول شده است.
خبر توافق آتشبس در نوار غزه و آزادی گروگانهای اسیر گروه فلسطینی حماس در روز چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳، واکنشهای مختلف بینالمللی را در پی داشت.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد دستیابی به توافق آتشبس در غزه را «آرامش بزرگ پس از درد و رنج غیرقابل تحمل» خواند و از اسرائیل و حماس خواست تا به سرعت و با حسننیت تعهدات مربوطه را اجرا کنند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز چهارشنبه ۲۶ دی در یک تماس تلفنی از دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا به دلیل تحقق آزادی گروگانها و پایان دادن به «مصائب دهها گروگان و خانوادههای آنها» تشکر کرد.
همزمان با استقبال گسترده بینالمللی از نهایی شدن توافق آتشبس غزه با میانجیگری آمریکا، قطر و مصر رویترز با اشاره به رویت نسخهای از این توافقنامه گزارش داده که در فاز نخست، قرار است نیروهای اسرائیل با آغاز عقبنشینی از کریدور فیلادلفیا، واقع در مرز مصر، تا حداکثر پنجاه روز این منطقه را تخلیه کنند.
جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، در بیانیهای به مناسبت توافق آتشبس در غزه و بازگشت گروگانها، آن را «نتیجه دیپلماسی مستمر و دقیق آمریکا»، «فشارهای شدید وارد آمده بر حماس» و «تغییر معادلات منطقهای پس از آتشبس در لبنان و تضعیف حکومت ایران» دانست.
محمدجواد ظریف ادعا کرد که اسرائیل مواد منفجره در داخل تجهیزات هستهای وارداتی به ایران کار گذاشته بود و همچنین وجود تحریمهای بینالمللی را دلیل آسیبپذیری جمهوی اسلامی در مقابل خرابکاریهایی که او به اسرائیل نسبت داد، دانست.
بارگذاری بیشتر