لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۳

اسرائیل از تصمیم آمریکا در مورد حوثی‌ها استقبال کرد


حوثی‌ها
حوثی‌ها

اسرائیل روز پنجشنبه چهارم بهمن از تصمیم دولت دونالد ترامپ مبنی بر افزودن انصارالله، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران، به فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی استقبال کرد.

گیدئون ساعر، وزیر خارجه اسرائیل، در شبکه اجتماعی «ایکس»، ضمن یادآوری حملات یک جانبه حوثی‌ها به کشورش گفت: «حوثی‌ها یک گروه نیابتی [حکومت] ایران هستند که اقدام به ایجاد اختلال در آزادی دریانوردی، تهدید تجارت جهانی، و بی‌ثبات کردن ثبات منطقه‌ای و نظم جهانی می‌کنند.»

وزیر خارجه اسرائیل افزوده شدن حوثی‌ها به فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی از سوی دولت ترامپ را «گامی مهم در مبارزه با تروریسم و مقابله با عناصر بی‌ثبات‌کننده در منطقه ما» دانست.

در همین ارتباط، مایک والتز، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا، روز چهارشنبه سوم بهمن با اشاره به فرمان اجرایی دونالد ترامپ برای لغو «تصمیم وحشتناک» دولت بایدن مبنی بر حذف حوثی‌ها از فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی، یادآور شد که این گروه تروریستی طی ماه‌های گذشته به نیروی دریایی آمریکا، کشتی‌رانی بین‌المللی، و اسرائیل حمله کرده است.

رئیس‌ جمهوری آمریکا با صدور یک فرمان اجرایی اعلام کرده که روند بررسی برای قرار دادن «انصارالله» یمن، معروف به حوثی‌ها، در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی آغاز شده است.

بر اساس این دستور، وزیر امور خارجه آمریکا موظف است طی ۳۰ روز گزارشی درباره این موضوع به رئیس‌جمهوری ارائه دهد و پس از آن، اقدامات لازم را برای اعلام رسمی این گروه به‌عنوان یک سازمان تروریستی انجام دهد.

در این دستور آمده است که انصارالله با حمایت نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از سال ۲۰۲۳ میلادی تاکنون ده‌ها بار به کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا حمله کرده و همچنین حملاتی علیه زیرساخت‌های غیرنظامی در عربستان سعودی، امارات متحده عربی و اسرائیل انجام داده است.

این گروه شبه‌نظامی که کنترل صنعا، پایتخت، و نیز مناطقی از یمن را در دست دارد، همچنین بیش از ۱۰۰ بار به کشتی‌های تجاری در تنگه باب‌المندب حمله کرده که به کشته شدن دست‌کم چهار ملوان غیرنظامی و افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل دریایی جهانی منجر شده است.

دولت آمریکا در این دستور تأکید کرده است که فعالیت‌های حوثی‌ها امنیت شهروندان و نیروهای آمریکایی در خاورمیانه، ایمنی متحدان منطقه‌ای و ثبات تجارت دریایی جهانی را تهدید می‌کند.

دونالد ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود این گروه مورد حمایت حکومت ایران را به فهرست دولت آمریکا از سازمان‌های تروریستی خارجی اضافه کرده بود، اما جو بایدن، پس از تصدی قدرت، با این استدلال که «رساندن کمک های بشردوستانه به یمنی‌های نیازمند سخت شده است» آن تصمیم را لغو کرد.

با این حال، دولت بایدن، زمستان ۱۴۰۲ و در پی افزایش حملات پهپادی و موشکی حوثی‌ها به کشتی‌ها در دریای سرخ و خلیج عدن، با قرارگیری آنها در فهرست «گروه‌های تروریستی خاص» موافقت کرد.

گروهی از از قانونگذاران آمریکا از هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه، روز ۲۹ تیر گذشته با اشاره به حمله پهپادی حوثی‌ها به اسرائیل از دولت بایدن خواسته بودند این گروه را در فهرست «گروههای تروریستی خارجی» قرار دهد.

«گروه‌های تروریستی خارجی» یک دسته‌بندی رسمی است که هدف قرار دادن و تحریم آن گروه‌ها را برای ایالات متحده آسان‌تر می‌کند.

جمهوری اسلامی تامین‌کننده اصلی تسلیحات شورشیان حوثی شناخته می‌شود.

حکومت ایران ادعا می‌کند گروه نیابتی ندارد، اما بسیاری از کارشناسان می‌گویند حوثی‌ها به دستور جمهوری اسلامی موشک‌پرانی‌ها را در منطقه انجام می‌دهند و تجارت دریایی و جان ملوانان غیرنظامی را به خطر می‌‌اندازند.

در همین حال، معاون دولت قانونی یمن مستقر در عدن، در روزهای اخیر از کشورهای غربی خواست با استفاده از فرصت تضعیف جمهوری اسلامی ایران در منطقه، حوثی‌های تحت حمایت تهران در یمن را هدف دهند و با آنها مقابله کنند.

عیدروس الزبیدی در مصاحبه‌ای با روزنامه «گاردین» گفت: «شکست‌های جمهوری اسلامی در لبنان، سوریه و غزه، تهران را به‌شدت ضعیف کرده است. آنها اکنون فقط یک گروه نیابتی و یک حوزه باقی‌مانده دارند و آن هم یمن و حوثی‌ها هستند.»

اسرائيل در پاسخ به موشک‌پرانی‌های حوثی‌ها چند بار مواضع آنها را به شدت بمباران کرد که خسارات بسیاری برجای گذاشت.

یمن فقیرترین کشور عرب به شمار می‌رود اما حوثی‌ها پس از آتش‌بس با عربستان سعودی، تصمیم گرفتند به کشتی‌های تجاری و اسرائيل حمله کنند.

XS
SM
MD
LG