لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۰

واکنش‌‌های جهانی به توافق آتش‌بس غزه و آزادی گروگان‌ها


دبیرکل سازمان ملل متحد، آنتونیو گوترش - آرشیو
دبیرکل سازمان ملل متحد، آنتونیو گوترش - آرشیو

خبر توافق آتش‌بس در نوار غزه و آزادی گروگان‌های اسیر گروه فلسطینی حماس در روز چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳، واکنش‌های مختلف بین‌المللی را در پی داشت.

دبیرکل سازمان ملل متحد، آنتونیو گوترش، گفت: «سازمان ملل آماده است تا از اجرای این توافق حمایت کند و ارسال کمک‌های انسانی پایدار به فلسطینیان بی‌شماری که همچنان رنج می‌برند را افزایش دهد.» او این اظهارات را در جمع خبرنگاران بیان کرد.

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، گفت: «من به گرمی از توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها در غزه استقبال می‌کنم. گروگان‌ها به نزد عزیزانشان بازمی‌گردند و کمک‌های انسانی می‌تواند به غیرنظامیان در غزه برسد. این توافق برای کل منطقه امیدبخش است.» او در ادامه گفت: «هر دو طرف باید این توافق را به طور کامل اجرا کنند تا به‌عنوان گامی برای ثبات پایدار در منطقه و حل دیپلماتیک مناقشه عمل کند.»

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، گفت توافق آتش‌بس میان اسرائیل و حماس باید به دنبال خود یک «راه‌حل سیاسی» برای پایان دادن دائمی به درگیری در غزه داشته باشد. او تاکید کرد: «توافق باید محترم شمرده شود. گروگان‌ها آزاد شوند. به مردم غزه کمک شود. و یک راه‌حل سیاسی باید محقق شود.»

شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر قطر، خواستار آرامش در نوار غزه از اکنون تا چند روز دیگر در ۱۹ ژانویه (۳۰ دی)، زمانی که توافق آتش‌بس اجرایی می‌شود، شد.

عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهوری مصر، در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس از توافق آتش‌بس میان اسرائیل و گروه حماس مورد حمایت حکومت ایران در نوار غزه استقبال کرد و بر اهمیت تسریع در ارسال کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان غزه تأکید کرد.

شیخ عبدالله بن زاید، وزیر امور خارجه امارات متحده عربی، نیز بر «اهمیت پایبندی اسرائیل و حماس به تعهداتشان برای پایان دادن به رنج زندانیان فلسطینی و گروگان‌های اسرائیلی» تأکید کرد. او همچنین ارسال بدون مانع کمک‌های انسانی را ضروری دانست.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، هم گفت: «امیدواریم اعلام توافق آتش‌بس در غزه به پایان دادن به تجاوز، ویرانی و کشتار در نوار غزه و اراضی اشغالی فلسطین کمک کند و مرحله جدیدی آغاز شود که در آن این مسئله عادلانه به حاشیه رانده نشود.»

وزارت امور خارجه عربستان سعودی از توافق استقبال کرد و از کشورهای میانجی تشکر کرد. ریاض همچنین خواستار پایبندی به توافق برای پایان دادن به «تجاوز اسرائیل» به غزه و «خروج کامل» نیروهای اسرائیلی از نوار غزه و «تمام اراضی فلسطینی و عربی شد.» وزارت خارجه سعودی بر اهمیت استفاده از این توافق برای «حل ریشه‌ای» مناقشه تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، رجب طیب اردوغان رئیس‌ جمهوری ترکیه نیز روز چهارشنبه گفت کشورش امیدوار است که پس از اعلام توافق آتش‌بس و تبادل گروگان‌ها و زندانیان میان اسرائیل و حماس، «صلحی پایدار» در غزه برقرار شود.

جمهوری اسلامی، تا پیش از انتشار این گزارش، هنوز واکنش رسمی به توافق نداشته است.

XS
SM
MD
LG