جیکوب نیجل، از اعضای ارشد بنیاد «دفاع از دمکراسیها» مستقر در واشنگتن، خواستار آمادگی ایالات متحده و اسرائیل برای مقابله با جمهوری اسلامی و فعالیتهای هستهای و منطقهای آن شد.
نیجل در یادداشتی که روز چهارشنبه ۳ بهمن در وبسایت این اندیشکده منتشر شد، ورود دوباره دونالد ترامپ به کاخ سفید را آغاز دورانی تازه در واشنگتن و نیز روابط میان آمریکا و اسرائیل دانسته است.
او توصیه کرده که پیش از برچیده شدن تمامی تاسیسات و توانمندیهای هستهای جمهوری اسلامی به شکل داوطلبانه یا به وسیله نیروهای خارجی، دولت ترامپ باید به برنامه «فشار حداکثری» از طریق اعمال تحریمهای بسیار سخت علیه حکومت ایران روی بیاورد و برای جمهوری اسلامی روشن کند که تهدیدات مربوط به اقدام نظامی آمریکا و متحدانش وعدههایی توخالی نیستند.
این عضو ارشد بنیاد دفاع از دمکراسیها، با اشاره به شرایط وخیم حکومت ایران در حوزه امنیتی پس از حملات اخیر اسرائیل و فروپاشی عمده گروههای نیابتی آن، نوشته که جمهوری اسلامی به احتمال قوی از همکاری داوطلبانه برای نابود کردن توانمندیهایش سر باز خواهد زد.
جیکوب نیجل در ادامه نتیجهگیری کرده است اسرائیل ترجیحا با همکاری آمریکا باید برای مقابله با جمهوری اسلامی و تاسیسات هستهایاش آماده شود و همزمان تلاشها برای تضعیف «رژیم» را افزایش دهد و امیدوار باشد که مردم ایران که مدتهای مدید مورد ظلم حکومت ملاها قرار گرفتهاند آن را سرنگون کنند.
او نخستین و بااهمیتترین موضوع پیشرو در این مسیر را «مبارزه مشترک و قاطع» علیه برنامه هستهای جمهوری اسلامی، رفتارهای منطقهای حکومت ایران و حمایت آن از سازمانهای تروریستی در سرتاسر منطقه خواند.
جیکوب نیجل توافق هستهای سال ۱۳۹۴، موسوم به «برجام»، را «معیوب» خوانده و خروج دونالد ترامپ از این توافق در سال ۱۳۹۷ را «عاقلانه» توصیف کرده است.
او نوشته است، «از خوششانسی اسرائیل و جهان، جمهوری اسلامی با پی بردن به ضعف و تردید دولت جو بایدن به وسیله نقض متعدد توافقنامه مقاصد واقعی خود را آشکار کرد.»
عضو ارشد بنیاد دفاع از دمکراسیها از اسرائیل خواسته درباره خطر فوقالعادهای که مذاکره با جمهوری اسلامی در پی خواهد داشت، به اطلاعرسانی بپردازد و بر همراهی شرکای خاورمیانهای، اعضای پیمان ابراهیم و عربستان سعودی، نیز در این مسیر تاکید کرده است.
جیکوب نیجل در ادامه لازمه تحقق یک «توافق خوب» را اجازه ندادن به حکومت ایران برای ادامه فعالیتهای هستهای دانسته و تاکید کرده است که چنین توافقی نباید هیچ تشابهی به توافق هستهای پیشین داشته باشد.
او تاکید کرده هیچ توجیهی برای وجود تاسیسات زیرزمینی در برنامه هستهای غیرنظامی وجود ندارد. او همچنین پرداختن به مواد شکافتپذیر، سامانههای تسلیحاتی و شیوههای تحویل در برنامه هستهای جمهوری اسلامی را لازمه یافتن هرگونه راهکاری در این باره دانسته است.
جیکوب نیجل خاطرنشان کرده که مواد شکافتپذیر (اورانیوم و پلوتونیوم) و فناوری تولید آنها باید بطور کامل در خاک ایران ممنوع شده و تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار بگیرد.
به عقیده این عضو ارشد اندیشکده «دفاع از دمکراسیها»، تمامی توانمندیها و تاسیسات تبدیل و غنیسازی، مواد غنیشده در تمامی سطوح، رآکتورهای آب سنگین و هرگونه قابلیت دیگری باید بطور کامل نابود شوند و جای هیچ مذاکرهای در این باره وجود ندارد.
او تاکید کرده است که پیش از بررسی هرگونه توافقی، ایران باید تمامی فعالیتهای گذشته خود را اعلام کند و به تمامی پرسشهای پاسخ داده نشده آژانس بینالمللی انرژی اتمی، پاسخ دهد.
جیکوب نیجل همچنین صدور قطعنامههای مبهم سازمان ملل متحد را در برخورد با برنامه هستهای جمهوری اسلامی «ناکافی» دانسته و نوشته است که در توافق احتمالی، باید توسعه موشکی دارای قابلیت حمل سلاحهای هستهای بهطور کامل متوقف شود.
او احتمال داده که «رژیم کنونی تهران» هرگز این شرایط را نپذیرد.