یک متخصص بیماریهای عفونی استان گیلان هشدار داده است که تداوم «بیتوجهیها به توصیههای بهداشتی» این استان را به وضعیت قرمز خواهد رساند.
این ادعا در حالی مطرح شده است که بسیاری از متخصصان نسبت به کارآمدی واکسنهای تولید ایران، به ویژه در مورد تاثیر آن بر سویه اومیکرون، تردید دارند.
پیدا کرد و به ۹ هزار و ۳۷۸ نفر رسید.
یافتههای منتشر شده توسط وزارت بهداشت اسرائیل نشان میدهد دریافت چهارمین دز واکسن کرونا توسط افراد ۶۰ سال به بالا میتواند از آنها سه برابر بیشتر در برابر بیماری وخیم و دو برابر بیشتر در برابر ابتلا به ویروس محافظت کند.
دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا همچنین تأکید کرد که اگر همین امروز، تمام محدودیتها بازگردد، تا نیمه بهمن همین روند افزایشی ادامه پیدا خواهد کرد و پنج رقمی شدن شمار بیماران «اجتنابناپذیر» است.
این عضو کمیته علمی مقابله با کرونا افزود: «به شکلی رفتار میکنند که انگار کرونا تمامشده و عادیانگاری میکنند. باید جلوی بازگشایی مدارس و دانشگاهها گرفته شود.»
کارشناسان بهداشتی در آغاز همهگیری کرونا میگفتند با واکسینه شدن ۶۰ درصد جمعیت ایمنی جمعی برقرار خواهد شد. آنها با شیوع دلتا این رقم را به بالای ۸۰ درصد جمعیت افزایش دادند. اما زمانی که امیکرون به شدت مسری آمد، متوجه شدند این میزان از واکسیناسیون عمومی هم برای پیشگیری از ابتلا کافی نیست.
نیوزیلند از معدود کشورهایی بود که توانسته بود از شیوع سویه امیکرون ویروس کرونا جلوگیری کند. اما خانم آردرن هفته گذشته اذعان کرد که با توجه به شدت مسری بودن این سویه، شیوع آن «اجتنابناپذیر» است.
نتایج یک مطالعه محدود نشان میدهد سطح آنتی بادیهای خنثی کننده در برابر امیکرون در افرادی که با اسپوتنیک روسیه واکسینه شدهاند، به اندازه افرادی که واکسن فایزر تزریق کردهاند کاهش پیدا نکرده است.
شمار مبتلایان روزانه کرونا در آمار رسمی ایران افزایش پیدا کرده و به بالای ۵ هزار نفر رسیده است. وزیر بهداشت ایران میگوید با تستهای «اتفاقی» نیز شمار مبتلایان به امیکرون در کشور به بیش از ۲ هزار نفر رسیده است.
پژوهشگران هشدار دادهاند که واکسیناسیون همچنان «امنترین» راه برای رسیدن به ایمنی در برابر کرونا است، چرا که ابتلا به ویروس با خطرات کوتاه مدت و درازمدت متعدد و غیرقابل پیشبینی همراه است.
نهاد عیرانتفاعی وابسته به سازمان ملل متحد با چند شرکت داروسازی قرارداد بسته است تا نسخههای ارزان قیمت قرص ضد کرونای «مولنوپیراویر» شرکت آمریکایی مرک را برای کشورهای کمدرآمدتر بسازند و دسترسی به این دارو آسانتر شود.
خبرگزاریهای ایران از دو برابر شدن میزان مراجعههای سرپایی به مراکز درمانی طی یک روز خبر میدهند. در همین حال، شمار قربانیان امیکرون در مناطق مختلف ایران بر اساس آمار رسمی به هفت نفر در پنج استان کشور رسیده است.
یک عضو کمیته علمی کشوری کرونا از اقدام به بازگشایی مدارس ایران انتقاد کرده و گفته است که ورود به پیک سوم کرونا نیز به دلیل بازگشایی مدارس اتفاق افتاد.
این خواننده ۵۷ ساله که واکسن کرونا نزده بود، در شبکههای اجتماعی نوشته بود که پس از مثبت شدن آزمایش کرونایش رو به بهبود است، اما تنها دو روز بعد از انتشار این پیام درگذشت.
بنیاد جایزه «جنسیس» اعلام کرد، آقای بورلا که یونانیتبار و از فرزندان بازماندگان هولوکاست است، قصد دارد جایزه خود را به پروژه ای با هدف حفظ یاد قربانیان هولوکاست، به ویژه در یونان، اهدا کند.
پژوهش جدید دانشگاه آکسفورد بریتانیا نشان میدهد افراد مبتلا به کووید-۱۹ خفیف که علائم «کووید طولانی» را نیز ندارند همچنان میتوانند ۶ تا ۹ ماه پس از ابتلا به بیماری، با کاهش میزان توجه و ضعف حافظه مواجه شوند.
شمار مبتلایان روزانه در ایران افزایش یافته و به بالای ۴ هزار نفر در شبانهروز رسیده است. وزارت بهداشت ایران از ۲۸ دی تا ۲۹ دی ، ۴ هزار و ۶۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا را در کشور تأیید کرد.
قرص «مولنوپیراویر» در ماه دسامبر از سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا مجوز گرفت و پس از آن، کشورهای هند، مکزیک، و بریتانیا آن را تأیید کردند.
رئیس مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت از شناسایی ۱۵۳۳ مورد ابتلا به امیکرون خبر داد و گفت: «چون از همه تست امیکرون نمیگیریم، این عدد باید ضرب در ۶۰ شود.»
او گفت واکسنهای داخلی هنوز در «سطح وسیع» در بزرگسالان مصرف نشدهاند و نمیتوان آنها را در کودکان آزمایش کرد و یا حتی تأثیر این واکسنها را بر روی امیکرون دانست.
مدرنا اعلام کرد هدف نهایی داشتن یک واکسن سالانه است تا مردم ناگزیر نشوند هر زمستان دو تا سه واکسن مختلف بزنند.
با افزایش موارد ابتلا به آنفولانزا و شیوع گسترده انواع جدید ویروس کرونا، اروپا با پدیدهای روبرو شده است که نام «همهگیری دوگانه» را برای آن انتخاب کردهاند.
در حالی که آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نشان میدهد موارد روزانه ابتلا در کشور افزایش یافته و به بالای ۳ هزار نفر رسیده است، دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش علمی کشوری مقابله با کووید-۱۹ میگوید ۴۰ درصد از موارد گردش کرونا در کشور از نوع امیکرون است.
یک مقام وزارت بهداشت ایران از مرگ سه نفر بر اثر ابتلا به سویه امیکرون کرونا خبر داد.
هیأت ایمنی آژانس دارویی اروپا یک التهاب نادر ستون فقرات را به عوارض جانبی واکسن آسترازنکا اضافه کرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ایران از رسیدن شمار مبتلایان به امیکرون در ایران به ۸۰۰ نفر خبر داد.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به سارا دهقان گفت: «ما کاملا از مردم ایران در مبارزه با این همهگیری ویرانگر حمایت میکنیم و با تسهیل واردات واکسنهای کووید به ایران، گامهای ملموسی برای نشان دادن این تعهد برداشتهایم.»
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، از واکنش جدید دولت به افزایش شیوع امیکرون در کشور خبر داد و متعهد شد که با تست کرونا و ماسک با کیفیت رایگان در اختیار شهروندان آمریکایی قرار دهد.
وزارت بهداشت ایران اعلام کرد هرمزگان با ۱۲۲ مورد ابتلا به امیکرون بالاترین میزان ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا در کشور را دارد و پس از آن، استانهای تهران، خراسان رضوی، مازندارن، اصفهان و مرکزی قرار دارند.
مقامات ایران در حالی بر فعالیت حضوری مدارس تأکید میکنند که برنامهای برای پیشگیری از ابتلای دانشآموزان و مسئولان مدارس به کرونا، به ویژه در شرایط شیوع امیکرون، ندارند.
عدم دسترسی به واکسنهای «ام آر ان ای» که بیشترین شواهد علمی در مورد کارآیی آنها منتشر شده است و همچنین عدم ارائه مستندات علمی از واکسنهای داخلی در ایران، از دلایل کاهش تمایل برخی از مردم به واکسیناسیون است.
خبرگزاری تسنیم گزارش داده است که نرخ موارد بستری در مراکز درمانی از اول هفته ۷۷ درصد صعود داشت و موارد فوت نیز با جهش ۴۲ درصدی همراه شد.
دبیر کمیته علمی کشوری کووید-۱۹ خواستار تعویق بازگشایی مدارس و دانشگاهها شد و گفت به نظر نمیرسد «کار معقولی» باشد.
بارگذاری بیشتر