نهاد غیرانتفاعی وابسته به سازمان ملل متحد با چندین شرکت داروسازی قرارداد بسته است تا نسخههای ارزان قیمت قرص ضد کرونای «مولنوپیراویر» شرکت آمریکایی مرک را برای کشورهای کمدرآمدتر تولید کنند و دسترسی به این دارو آسانتر شود .
این قرارداد به ۲۷ شرکت داروسازی از هند، چین، بنگلادش، کره جنوبی، پاکستان و چند کشور دیگر اجازه می دهد تا مواد تشکیل دهنده و داروی نهایی را تولید کنند.
مولنوپیراویر احتمال بستری شدن مبتلایان به ویروس کرونا و خطر مرگ آنها را ۳۰ درصد کاهش میدهد و نگرانیهایی نیز در مورد عوارض جانبی آن وجود دارد. در عین حال، روند طولانی تأیید ممکن است عرضه این دارو را در بسیاری از کشورهای کمدرآمد برای ماهها به تعویق بیاندازد.
بر اساس این قرارداد که توسط «مدیسنز پتنت پول» (MPP) وابسته به سازمان ملل متحد با مرک بسته شده است، این شرکت آمریکایی تا زمانی که همهگیری کرونا ادامه دارد، حق امتیاز برای فروش نسخه ارزان قیمت قرص مولنوپیراویر دریافت نخواهد کرد.
«مدیسنز پتنت پول» میگوید این دارو قرار است میان صد و پنج کشور کمتر توسعه یافته جهان توزیع شود.
«مدیستز پتنت پول» از تولیدکنندگان دارو دعوت کرده بود که برای دریافت مجوز فرعی همزمان با اعلام مجوز به شرکت مرک اقدام کنند. آنها دو هفته فرصت داشتند که تقاضا دهند، اما به نظر میرسد هیچ تولیدکنندهای از ایران در این مناقصه شرکت نکرد.
روابط عمومی «مدیسینز پتنت پول» به سارا دهقان خبرنگار صدای آمریکا گفت: «این قرصها از طریق شرکای تولید ژنریک منتخب ما، که عمدتا در هند مستقر هستند، در ایران توزیع خواهند شد.»
به گزارش خبرگزاری رویترز، انتظار میرود یک دوره پنج روزه شامل ۴۰ قرص مولنوپیراویر در کشورهای کمدرآمدتر حدود ۲۰ دلار هزینه داشته باشد که بسیار کمتر از ۷۰۰ دلار برای هر دوره است که دولت ایالات متحده آمریکا برای تحویل ۱.۷ میلیون دوره از آن توافق کرد، بپردازد ولی با این حال، هنوز این قیمت دو برابر تخمین اولیه سازمان بهداشت جهانی است.