مدیرعامل شرکت مدرنا گفت واکسن ویژه ای که این شرکت برای مقابله با امیکرون طراحی کرده است طی چند هفته آینده وارد مرحله آزمایشهای بالینی خواهد شد و دادههای مربوط به آن در ماه مارس در اختیار ناظران قرار خواهد گرفت.
مدرنا همچنین در حال تولید واکسنی است که دز یادآور کرونا را با یک واکسن آزمایشی آنفولانزا ترکیب می کند.
استفان بنسل گفت بهترین سناریو این است که واکسن ترکیبی کووید و آنفولانزا تا پاییز سال ۲۰۲۳ دستکم در برخی از کشورها در دسترس قرار گیرد.
او گفت هدف نهایی داشتن یک واکسن سالانه است تا مردم ناگزیر نشوند هر زمستان دو تا سه واکسن مختلف بزنند.
بسیاری از کشورها تزریق دز سوم واکسن کووید-۱۹ را به ویژه به افراد مسن تر و افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند آغاز کردهاند و اسرائیل شروع به ارائه دز چهارم کرده است.
آنتونی فائوچی، مشاور ارشد پزشکی ریاست جمهوری آمریکا میگوید شواهدی مبنی بر اینکه تکرار دزهای یادآور، بر روی سیستم ایمنی فشار بگذارند وجود ندارد و تزریق دزها در فواصل زمانی متفاوت مانع واکنش سیستم ایمنی نخواهد شد.
واکسنهای مبتنی بر فنآوری «امآرانای» این قابلیت را دارند که میتوانند سریع اصلاح شده و تولید شوند.
شرکتهای فایزر و مدرنا میگویند از زمان توالییابی نوع جدید ویروس کرونا، حدود ۹۰ روز طول میکشد تا واکسن جدید طراحی شود.
فایزر میگوید با یک شرکت قرارداد بسته که میتواند طی یک پروسه تولید «دی ان ای» مصنوعی، این بازده زمانی را به ۶۰ روز کاهش دهد.
بر خلاف واکسنهای فایزر و مدرنا، واکسن آسترازنکا از یک ویروس اصلاح شده بی ضرر به عنوان نوعی وسیله نقلیه برای انتقال اطلاعات ژنتیکی استفاده میکند که به بدن در ایجاد ایمنی در برابر عفونتهای مشابه آینده کمک کند.
آسترازنکا نیز گفته که قادر است فرمول واکسنهای جدیدش را سریع آماده کند اما تولید آن، زمان بیشتری میبرد.