معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ایران از افزایش شمار مبتلایان به امیکرون در ایران به ۸۰۰ نفر خبر داد. یونس پناهی گفت اگر مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند، با ابتلای بیشتر، «معضلات جدی» در رسیدگی به بیماران ایجاد خواهد شد.
در روزهای گذشته، تردیدهایی در مورد شمار واقعی مبتلایان به امیکرون در ایران از سوی کارشناسان مطرح شده است.
نخستین مورد ابتلا به امیکرون در ایران روز ۲۸ آذر تأیید شد و روز ۲۴ دی به ۸۰۰ نفر رسید.
یک عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا در ایران گفته است تعداد افراد مبتلا به امیکرون در کشور، از تعداد مبتلایانی که به صورت رسمی شناسایی و اعلام شدند، بیشتر است. دکتر پیام طبرسی شرایط کنونی کرونا در ایران را «شکننده» توصیف کرد.
سازمان بهداشت جهانی، هفته گذشته اعلام کرد که به منظور کمک به تقویت ظرفیت غربالگری ژنتیکی، شش مجموعه از تجهیزات توالییابی ژنومی نسل جدید را با حمایت مالی آلمان به جمهوری اسلامی ایران تحویل داده است.
با این حال، دادههای «دنیای ما در قالب آمار» نشان میدهد میزان تستهای روزانه کرونا در ایران در روزهای اخیر کاهش پیدا کرده است و علاوه بر این، تعداد اندکی از نمونهها برای تشخیص امیکرون به آزمایشگاههای ویژه فرستاده میشوند.
دانشگاههای علوم پزشکی برخی از استانها از گسترش امیکرون در آن مناطق خبر دادهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفته است آمار مبتلایان به امیکرون در استان مرکزی افزایش یافته و ۵۵ درصد افرادی که تست کرونای آنها مثبت است به امیکرون مبتلا شدهاند.
محمد جمالیان همچنین گفت ممکن است در پی افزایش شمار مبتلایان، پیک بعدی کرونا در اسفندماه سال جاری از راه برسد.
از طرفی، یک عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا در ایران از کاهش تزریق واکسن ابراز نگرانی کرده است. مسعود یونسیان گفت تزریق نوبت اول واکسن به روزی حدود ۵۰ هزار نفر رسیده است و فاصله میان دز یک و دو «به این زودیها» پر نمیشود.
این عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا خواستار «مداخلات اقناعی و اجباری» در این رابطه شد. او همچنین افزود که یک سوم یا یک چهارم موارد ابتلا در ایران ناشی از امیکرون است.