لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۱

هشدار نسبت به بازگشایی مدارس در ایران؛ عضو کمیته علمی کشوری کرونا: نباید فجایع قبلی تکرار شود


کلاس درس (آرشیو)
کلاس درس (آرشیو)

یک عضو کمیته علمی کشوری کرونا از اقدام به بازگشایی مدارس ایران انتقاد کرده و گفته است که ورود به پیک سوم کرونا نیز به دلیل بازگشایی مدارس اتفاق افتاد.

حمید عمادی، رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی، افزود: «با باز شدن مدارس افرادی که به کرونا مبتلا بودند در کنار دیگر دانش‌آموزان قرار گرفتند و بدون این که پیک دوم تمام شود به سرعت وارد پیک سوم شدیم.»

این عضو کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به اینکه پیک کرونا در ایران پیش از نوروز آغاز می‌شود گفت اگر آموزش و پرورش با همین سرعت مدارس را باز کند با «افزایش قابل توجه» موارد بیماری در کشور مواجه خواهیم شد. عمادی گفت «نباید فجایع قبلی دوباره تکرار شود.»

اوایل آذر ماه دبیر کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا خواسته بود تا برای پیشگیری از پیک ششم کرونا، در مورد بازگشایی مدارس تجدیدنظر شود.

در حالی که کارشناسان بهداشتی نسبت به بازگشایی زودهنگام در شرایط افزایش شمار مبتلایان و شیوع امیکرون هشدار می‌دهند، مقامات جمهوری اسلامی ایران بر حضوری شدن «حداکثری» مدارس تأکید می‌کنند و وزیر کشور گفته است: «دلیلی برای تداوم تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها وجود ندارد.»

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش نیز گفته است که در شروع نیمسال دوم تحصیلی، آموزش‌ها به سمت آموزش‌ حضوری خواهد رفت.

صادق ستاری‌فرد گفت ۷۵ درصد از دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال، دو دز واکسن را دریافت کرده‌اند. این در حالی است که در شرایط شیوه امیکرون، تزریق سه دز واکسن برای ایجاد مصونیت بیشتر ضروری است. همچنین وزارت بهداشت ایران هنوز برنامه‌ای برای واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال ارائه نداده و تنها بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس تأکید کرده است.

از طرفی، در آذرماه، گزارش‌هایی مبنی بر ابتلای دانش‌آموزان از جمله ۲هزار دانش‌آموز در تهران طی دو هفته منتشر شد که بعدا گفته شد «خارج از مدرسه» صورت گرفته است.

یک مقام سابق حوزه سلامت وزارت آموزش و پرورش که نامش فاش نشده است به «قدس آنلاین» گفته است که آمار دانش‌آموزان و معلمان مبتلا به کرونا «بسیار بیشتر» از آن چیزی است که اعلام می‌شود و «دو وزارتخانه آموزش و پرورش و بهداشت آمارهای واقعی را از مردم کتمان می‌کنند.»

فقدان زیرساخت‌های لازم در مدارس

در حالی که ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران در بخشنامه خود بر ضرورت وجود سیستم تهویه مناسب در مدارس تأکید کرده است، این اقدام در عمل برای بسیاری از مدارس هزینه‌بر است. سرپرست آموزش و پرورش استان مرکزی گفته است به دلیل «هزینه‌های بالا»، در مورد تهویه مدارس این استان اقدام خاصی صورت نگرفته است.

استان‌دار تهران نیز گفته است باید بودجه لازم برای تهویه مدارس تأمین شود. محسن منصوری گفت: « باید از سازمان برنامه و بودجه درخواست کمک کنیم.»

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا می‌گوید این کمیته هشدارهای لازم را داده است. مسعود مردانی گفت: «چون میزان ابتلا به کرونا، بستری و مرگ‌ومیر در وضیت بحرانی قرار ندارد، مسئولان با اتکا به این وضعیت این تصمیمات را می‌گیرند.»

XS
SM
MD
LG