لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۱۴

افزایش «آسانسوری» روند ابتلا به کرونا؛ هشدار کارشناسان: موج ششم در ایران می‌تواند «سهمگین» باشد


عکس از آرشیو
عکس از آرشیو

همزمان با آغاز پیک ششم کرونا در ایران، دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا گفته است که شمار مراجعان به بیمارستان‌های مرجع کرونا دو برابر شده است.

روزنامه همشهری نیز در گزارشی به بالا رفتن موارد بستری در بخش‌های عادی و مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها و پر شدن بخش کرونای مراکز درمانی پرداخته است.

محمد نظری اشتهاردی، سرپرست بیمارستان امام‌خمینی، به همشهری گفته است که بخش کرونای بیمارستان «در حال تکمیل‌شدن» است.

نوید شفیق، رئیس بخش آی‌سی‌یو بیمارستان لبافی‌نژاد، نیز به خبرگزاری مهر گفته است که تعداد مراجعات سرپایی کرونا در روز ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

در همین حال، مدیر توسعه و ارتقای شبکه سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از افزایش «آسانسوری» روند ابتلا به بیماری و بالا رفتن مراجعات مردمی در مناطق تحت پوشش این دانشگاه خبر داده است.

محمد حسن درخشان گفت در دو هفته اخیر، میزان تست‌های مثبت پی‌سی‌آر از ۴ به ۱۹ درصد رسیده است و این روند، سیر صعودی بیماری را نشان می‌دهد.

مسعود زحمتکش، نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی خراسان رضوی، نیز از افزایش «قابل توجه» بیماران در بخش سرپایی خبر داد. وی گفت ساده‌انگاری میان مردم منجر می‌شود پیک ششم «سهمگین» باشد.

خبرگزاری ایرنا از افزایش ۳۰ درصدی بستری‌های کرونا در بیمارستان‌های گیلان طی یک هفته اخبر خبر داد. یک متخصص بیماری‌های عفونی استان گیلان هشدار داده است که تداوم «بی‌توجهی‌ها به توصیه‌های بهداشتی»، این استان را به وضعیت قرمز خواهد رساند.

مقامات بهداشتی ایران، بیشتر بر طرح موسوم به «مدیریت هوشمند» اتکا می‌کنند اما گزارش‌های منتشر شده توسط خبرنگاران داخلی و کاربران در فضای مجازی نشان می‌دهد این طرح درست اجرا و مدیریت نمی‌شود.

خبرگزاری ایسنا چندی پیش در گزارشی از عدم اجرای پروتکل‌های در مترو خبر داد و نوشت که کارت واکسن برای استفاده از مترو، «در حد دستورالعمل» باقی مانده است و در مورد استفاده از ماسک نیز، تنها هشدارهایی نوشته شده است و «هیچ کس ایرادی به تردد افراد بدون ماسک نمی‌گیرد.»

به رغم افزایش سریع موارد ابتلا در ایران، به نظر نمی‌رسد مقامات بهداشتی کشور برنامه‌ای برای اعمال محدودیت‌های اجتماعی داشته باشند. احمد وحیدی، وزیر کشور ایران گفته است «رعایت دقیق پروتکل‌ها باید به گونه‌ای باشد که نیاز به بازگشت محدودیت‌های سابق نداشته باشیم.»

XS
SM
MD
LG