رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت ایران میگوید ۵ تا ۶ میلیون نفر دز اول و دوم واکسن کرونا را دریافت نکردهاند و این موضوع «نگرانکننده» است.
محمد مهدی گویا همچنین با اشاره به این که حدود ۹ تا ۱۰ میلیون نفر در کشور دز سوم را دریافت کردند گفت: «این ما را قانع نمیکند.»
آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نشان میدهد تا امروز، ۶۰ میلیون و ۲۱۷ هزار و ۸۴۷ نفر دز اول ، ۵۲ میلیون و ۸۹۶ هزار و ۴۸۲ نفر دز دوم و ۱۱ میلیون و ۴۰۴ هزار و ۸۰۱ نفر دز سوم واکسن را دریافت کردهاند.
به این ترتیب میتوان تخمین زد که بر اساس جمعیت ۸۴ میلیون نفری، ۶۲.۷ درصد از مردم دو دز واکسن را تزریق کردهاند و پوشش دز سوم به حدود ۱۳ درصد رسیده است.
عدم دسترسی به واکسنهای «ام آر ان ای» که بیشترین شواهد علمی در مورد کارآیی آنها منتشر شده است و همچنین عدم ارائه مستندات علمی از واکسنهای داخلی در ایران، از دلایل کاهش تمایل برخی از مردم به واکسیناسیون است
وزارت بهداشت ایران هنوز برنامه خود برای واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال را اعلام نکرده است و هنوز واکسنی برای این گروه سنی ندارد. این در حالی است که شیوع نوع امیکرون ویروس کرونا در دنیا، باعث افزایش ابتلا و بستری کودکان شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران چندی پیش با تأکید بر اهمیت واکسیناسیون کودکان گفته بود واکسنهایی که بر اساس فنآوری «ام آر ان ای» هستند برای واکسیناسیون توصیه شدهاند که در ایران، شرکت رناپ در حال مطالعه روی این نوع واکسن است.
عدم دسترسی به واکسنهای «ام آر ان ای» که بیشترین شواهد علمی در مورد کارآیی آنها منتشر شده است و همچنین عدم ارائه مستندات علمی از واکسنهای داخلی در ایران، از دلایل کاهش تمایل برخی از مردم به واکسیناسیون است.
روزنامه همشهری چندی پیش در گزارشی در مورد واکسنستیزی در ایران به نقل از یک اپیدمیولوژیست و کارشناس بهداشت عمومی نوشت بیشتر افرادی که واکسن نمیزنند نگرانی از «اثربخشی، نوع، و محتوای» واکسن دارند.
احمد مهری در گفتگو با همشهری گفته بود افرادی که تبلیغ ضد واکسن میکنند، «برای فروش داروهایشان نیاز دارند طب نوین را تخریب کنند و داروهای تأیید نشدهشان را در قالب طب سنتی به خورد مردم بدهند.»
این در حالی است که در ماههای گذشته، رسانههای دولتی ایران نقش فعالی در ترویج آنچه آن را «طب سنتی» و یا «طب اسلامی» خواندهاند، ایفا کردهاند.