بهرغم افزایش شمار بستری مبتلایان کرونا در ۱۲ استان کشور، ابراهیم رئیسی میگوید ایران آماده «ارسال واکسن» و «انتقال تجربههای علمی» به چین است.
سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرد که این دستگاه در شناسایی نمونههای مثبت ۹۱.۲ درصد و در شناسایی نمونههای آزمایش منفی ۹۹.۳ درصد دقیق بوده است.
سه محموله وارد شده واکسن کرونا در فرودگاه تهران به دلیل «عدم درخواست و مراجعه» وزارت بهداشت ترخیص نشده است.
اعمال محدودیتهای گسترده به منظور پیشگیری از گسترش نوع مسریتر امیکرون منجر به اخلال در زنجیره تأمین شده است و آسیبهای اقتصادی فزایندهای را به همراه داشته است.
رئیس بیمارستان کودکان مفید از افزایش میزان مراجعه کودکان مبتلا به کرونا در روزهای اخیر خبر داد. شمسالله نوریپور گفت ۸۰ درصد از تختهای بخش کرونای این بیمارستان پر شده است و بخش مراقبتهای ویژه نیز بیشتر در اختیار بیماران مبتلا به کووید-۱۹ است.
در آمریکا، مرکز پیشگیری و کنترل و بیماری آماری را منتشر کرده است که نشان میدهد سال ۲۰۲۱، مرگبارترین سال در تاریخ این کشور بود.
رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ایران میگوید میزان افراد بستری شده در مراکز درمانی حدودا «دو برابر» شده است.
در پی این رخداد، دولت آمریکا از همه کارکنان کنسولگری ایالات متحده در شانگهای و خانوادههایشان خواست تا درصورت امکان این شهر را ترک کنند.
آقای جانسون گفت آن موقع به ذهنش خطور نکرده بود که دارد قوانین را زیر پا میگذارد. او «متواضعانه» اشتباهش را پذیرفت و گفت بهترین کاری که اکنون به نظرش میرسد این است که با پرداخت جریمه، روی کارش تمرکز کند.
وزیر کشور ایران گفته است که برای تجمعات ماه رمضان و شبهای احیا محدودیتی وجود ندارد. احمد وحیدی گفت تنها رعایت شیوهنامههای بهداشتی از جمله ماسک ، فاصله اجتماعی و تهویه مناسب کافی است.
معاون درمان ستاد کرونا در استان تهران از افزایش مراجعان مبتلا به کرونا خبر داد. نادر توکلی گفت این رقم به سه هزار و ۵۰۰ نفر در روز رسیده است. او دلیل این «موج افزایش» را مسافرتها و دید و بازدیدهای نوروزی دانست.
در حالی که چند روز از پایان تعطیلات نوروزی میگذرد و کارشناسان بهداشتی نسبت به وقوع موج هفتم کرونا هشدار میدهند، آمار ابتلا در نقاط مختلف کشور روندی صعودی را طی میکند و بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت ایران، روزانه حدود ۴۰ نفر در اثر ابتلا به کرونا میمیرند.
بنا بر گزارش سازمان بهداشت جهانی که روز چهارشنبه ۱۷ فروردین منتشر شد، تعداد موارد جدید کووید-۱۹ در جهان برای دومین هفته متوالی کاهش یافته است و موارد تایید شده مرگ و میر ناشی از این بیماری نیز در یک هفته گذشته رو به کاهش بوده است.
در حالی که ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران برای ترددهای نوروزی محدودیت خاصی به جز واکسیناسیون تعیین نکرده بود، یک اپیدمیولوژیست میگوید که نظارتی بر وضعیت واکسیناسیون و تست کرونا برای تردد در ایام نوروز انجام نشد.
وزیر بهداشت آلمان در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه نزدیک به ۳۵۰ نفر در روز سهشنبه در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند گفت شمار مبتلایان در آلمان، «بسیار بالا» است و کووید طولانی مدت، «یک مشکل بزرگ» است.
آژانس امنیت بهداشتی بریتانیا راهنمای فعلی علائم بیماری کووید-۱۹ خود را به روز کرده تا علائم جدید از جمله گلودرد، دردهای عضلانی، و اسهال که قبلا در این فهرست درج نشده بود را شامل شود.
گزارشهای منتشرشده بر روی شبکههای اجتماعی نشان میدهد عدهای از والدین در شهرهای مختلف از جمله در شیراز در اعتراض به حضوری شدن مدارس در برابر اداره آموزش و پرورش تجمع کردهاند.
سازمان بهداشت جهانی میگوید ترکیبی از دو سویه مختلف امیکرون که برای اولینبار در بریتانیا شناسایی شد و «ایکس ای» (XE) نام گرفته است میتواند مسریترین سویه باشد که تاکنون شناسایی شده است.
با ادامه روند افزایشی موارد ابتلا به کرونا، چین نیروهای ارتش و هزاران کارمند بهداشتی را به شانگهای فرستاده است تا در انجام تست کووید-۱۹ برای تمامی ۲۶ میلیون ساکن این شهر کمک کنند.
مدارس و دانشگاههای ایران فعالیت حضوری را از سر گرفتهاند و معاون وزیر بهداشت میگوید دیگر نیازی به حفظ فاصله ۲ متر در مدارس و دانشگاهها نیست.
کانون صنفی معلمان ایران هشدار داده است که هرگونه تصمیمگیری «غیرکارشناسانه» میتواند «پیامدهای هولناکی» برای دانش آموزان و معلمان به همراه داشته باشد.
شواهد موجود نشان میدهد محافظت ایجاد شده در برابر ابتلا پس از چند ماه برای تمامی گروههای سنی کاهش پیدا میکند اما اپیدمیولوژیستها معتقدند دو یا سه دز واکسن، بیشتر افراد را از دچار شدن به بیماری وخیم پس از ابتلا به کووید-۱۹ حتی در صورت کاهش اثربخشی حفظ میکند.
پژوهشگران تخمین میزنند که از هر ۱۰۰ نفری که به کووید-۱۹ مبتلا میشوند، ۲ نفر دیابت میگیرند.
سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا این تصمیم را بر اساس دادههای اندک، به عنوان اقدامی موقت - تا پاییز امسال- برای تقویت محافظت آمریکاییهای مسن تر و آسیب پذیر اتخاذ کرده است.
ایلان ماسک از واکسیناسیون حمایت میکند و آنطور که به مجله «تایم» گفته است خودش و خانوادهاش واکسینه شدهاند ولی با اجباری کردن واکسن مخالف است.
عدم اعمال محدودیت تردد از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا، شمار زیادی از مسافران نوروزی را پس از دو سال به جادهها کشانده و این موضوع، منجر به ابراز نگرانی کارشناسان بهداشتی از وقوع موج جدید پس از تعطیلات نوروزی شده است.
این قرنطینه فوری که اواخر روز یکشنبه توسط دولت محلی اعلام شد، پرجمعیتترین شهر چین را به مدت ۹ روز به دو بخش شرقی و غربی تقسیم میکند.
چین در پی آن چه از آن به عنوان «بزرگترین شیوع ویروس» از روزهای آغاز همهگیری یاد میشود، دستورالعملهای مربوط به کنترل کرونا در کشور را مورد بازنگری قرار داده و تصمیم گرفته است تا از قرصهای ضد ویروسی ساخته شده توسط شرکتفایزر استفاده کند.
همزمان با افزایش موارد ابتلا به کرونا در برخی از نقاط جهان، و نگرانیها از ظهور موج جدید همهگیری، شرکت مدرنا خواهان کسب مجوز مصرف اضطراری برای تزریق چهارمین دز واکسن شد.
حمید سوری گفت وزارت بهداشت هیچ «بسته جامعی» برای مقابله با پیک کنونی کرونا ارائه نداد. او افزود شیب نزولی موج ششم در ایران در مقایسه با سایر کشورها، «ملایم و کند» است.
شمار روزانه مبتلایان نیز به زیر ۳ هزار نفر رسیده است اما دادههای وبسایت «دنیای ما در قالب آمار» نشان میدهد که میزان تست روزانه کرونا به ازای هر هزار نفر روندی نزولی داشته است.
در یک هفته گذشته ۱۷ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که تعداد موارد ابتلا به کووید-۱۹ بیشتر شده و روند نزولی بیماری که از ماه ژانویه ۲۰۲۲ آغاز شده بود را معکوس کرده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت جمهوری اسلامی تاکید کرده است که «دز چهارم واکسن کرونا برای افراد عادی تزریق نمیشود.»
رئیس کارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد مقابله با کرونا گفته است که جامعه هنوز در خطر مواجهه با موجهای بعدی است. حمید سوری افزود هنوز «تغییر اساسی» که موجب شود مردم رفتار عادی داشته باشند پیش نیامده است.
تلاشهای جدید چین برای مهار موارد جدید ابتلا در این کشور سبب تعلیق فعالیتهای بسیاری از شرکتهای تولیدی و صنعتی شده و این امر، نگرانیها در مورد زنجیره تأمین را افزایش داده است.
کارشناسان بهداشتی همچنین نسبت به عدم اعمال محدودیت در آستانه نوروز و احتمال وقوع پیک جدید در بهار هشدار میدهند.
بارگذاری بیشتر