لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۱۲

کرونا در ایران| شیوع زیرمجموعه مسری امیکرون، افزایش مراجعه کودکان به بیمارستان


دبیر کمیته اپیدمیولوژی کمیته علمی کرونا می‌گوید تا دو هفته پیش، ۸۰ درصد از موارد ابتلا به کرونا در ایران مربوط به شاخه فرعی امیکرون موسوم به BA2 بود. مسعود یونسیان گفت میزان گردش این ویروس در حال حاضر بیشتر شده است.

زیر‌مجموعه مسری‌تر امیکرون که B.A2 نام دارد در بسیاری از کشورها منجر به افزایش موارد ابتلا شده است اما در حال حاضر، کارشناسان بهداشت بین‌المللی تمرکز خود را بر روی انواع هیبریدی جدیدی گذاشته‌اند که ممکن است عفونی‌تر باشند.

در آمار رسمی وزارت بهداشت ایران، موارد ابتلا و مرگ در حال نوسان است. در حالی که موارد ابتلا بالای ۲ هزار نفر در روز گزارش می‌شود، تعداد فوتی‌ها در دو روز گذشته بر روی عدد ۳۳ باقی مانده است.

در عین حال، شماری از استان‌ها با روند صعودی کرونا روبرو شده‌اند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان از افزایش نسبی آمار بیماران بستری نسبت به روز گذشته خبر داد. سعید گل‌فیروزی‌ گفت تعداد بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه به ۴۶ نفر رسیده است. در گلستان، تنها ۳۳ درصد دز سوم واکسن را تزریق کرده‌اند.

در حالی که‌ نرخ تزریق دز سوم واکسن در ایران همچنان پایین است و هنوز ۲۶ میلیون نفر از افرادی که سه ماه از تزریق دز دوم‌شان گذشته، دز یادآور را دریافت نکرده‌اند، معاون بهداشت وزارت بهداشت از احتمال تزریق دز چهارم خبر داده است و می‌گوید برای ۵۰ میلیون نفر واکسن ذخیره دارند.

کمال حیدری همچنین گفت میزان صادرات واکسن‌های داخلی از ۲۰ درصدی که مجوز گرفته است نیز بیشتر شده است.

در روز دوازدهم دی‌ماه، رئیس سازمان غذا و داروی ایران گفته بود که واردات واکسن متوقف شده است و تکیه بر واکسن‌های تولید داخلی است که قرار است تولید‌کننده‌ها «حداقل» ۱۵ میلیون دز در ماه تحویل وزارت بهداشت دهند.

در همین حال، یونیسف ایران در توییتر اعلام کرده است که قرار است ۷۰۰ هزار دز دیگر از واکسن آسترازنکا اهدایی ژاپن نیز از طریق برنامه کوواکس سازمان بهداشت جهانی وارد ایران شود

وزارت بهداشت ایران مدتی است ارائه آمار تفکیکی تزریق واکسن را متوقف کرده و مشخص نیست موجودی هر واکسن در کشور چقدر است.

آمار واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال نیز در ایران بسیار پایین است. این در حالی است که مدارس نیز فعالیت حضوری را از سر گرفته‌اند.

فاطمه نوروزیان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به خبرگزاری ایرنا گفته است که تنها ۱۳ درصد از کودکان زیر ۱۲ سال هر دو دز واکسن را تزریق کرده‌اند.

پیشتر، معاون بهداشتی علوم پزشکی مازندران نیز گفته بود تنها ۳۰ درصد از کودکان این گروه سنی در این استان دز اول واکسن را دریافت کرده‌اند.

از طرفی رئیس بیمارستان کودکان مفید از افزایش میزان مراجعه کودکان مبتلا به کرونا در روزهای اخیر خبر داد. شمس‌الله نوری‌پور گفت ۸۰ درصد از تخت‌های بخش کرونای این بیمارستان پر شده است و بخش مراقبت‌های ویژه نیز بیشتر در اختیار بیماران مبتلا به کووید-۱۹ است.

در ایران، واکسن‌های‌ سینوفارم و پاستوکووک برای کودکان استفاده می‌شوند.

XS
SM
MD
LG