تازهترین آمار وزارت بهداشت ایران نشان میدهد از ۲۲ تا ۲۳ فروردین، دو هزار و ۷۳۷ مورد ابتلای جدید به کرونا در کشور تأیید شده است و در این ۲۴ ساعت، ۲۸ نفر جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست دادند.
این در حالی است که دادههای وبسایت «دنیای ما در قالب آمار» نشان میدهد میزان تست روزانه کرونا به ازای هر هزار نفر کاهش پیدا کرده است.
بسیاری از کارشناسان میگویند آمار واقعی ابتلا و مرگ ناشی از کرونا در ایران چند برابر آن چیزی است که در آمار رسمی اعلام میشود.
از طرفی، موارد بستری و ابتلا در چندین منطقه بالا رفته است.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا میگوید در یکی دو هفته اخیر، میزان مراجعه به درمانگاهها و بخش سرپایی بیمارستانها، ۲۰ درصد افزایش یافته است. حمیدرضا جماعتی گفت ممکن است طی یکی دو هفته بعد شاهد افزایش مرگ و میر باشیم.
در خراسان رضوی، رئیس کمیته رسانه و اطلاعرسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از «ادامه روند افزایشی» طی روزهای گذشته خبر داد. محمد پهلوان گفت که شمار مراجعه سرپایی نیز به مراکز تحت پوشش این دانشگاه افزایش پیدا کرده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز از افزایش ابتلا به کرونا خبر داده است. عباس علیپور روند افزایشی بیماری در کودکان ۵ تا ۱۲ سال را «نگرانکننده» خوانده است و میافزاید که رامسر به دلیل گردشگرپذیر بودن، در وضعیت قرمز قرار گرفته است.
روز گذشته فرماندار رشت نیز از افزایش ۲۶.۴ درصدی بستری نسبت به هفته گذشته خبر داد. امام پناهی گفت عدم تکمیل واکسیناسیون و عادیانگاری، مواجهه با پیک بعدی را در پی خواهد داشت.
با این همه وزیر کشور ایران میگوید که که برای تجمعات ماه رمضان و شبهای احیا محدودیتی وجود ندارد. احمد وحیدی گفت تنها رعایت شیوهنامههای بهداشتی از جمله ماسک ، فاصله اجتماعی و تهویه مناسب کافی است.
برخی از کاربران در شبکههای اجتماعی اما در واکنش به این گفته، به تناقض برخورد مقامات جمهوری اسلامی انتقاد کردند. این کاربران با اشاره به دیدار رهبر جمهوری اسلامی ایران با سران قوا به فاصله گذاری و اعمال محدودیت به دلیل شیوع ویروس کرونا، توجه نشان دادند.
نرخ تزریق دز سوم نیز در ایران همچنان پایین است و بیش از ۲۲ میلیون نفر از تزریق دز یادآور استقبال نکردهاند.
وزارت بهداشت ایران مدتی است ارائه آمار تفکیکی تزریق واکسن را متوقف کرده است و مشخص نیست موجودی هر واکسن در کشور چقدر است.
رئیس هیأت امنای صرفهجویی ارزی در معالجه بیماران گفته است که واکسنسازان ایرانی تاکنون ۴۰ میلیون دز واکسن به وزارت بهداشت تحویل دادهاند. حسین صفوی گفت خرید ۳۵ میلیون دز دیگر برای امسال دیده پیشبینی شده است.
محمد مخبر پیش از رسیدن به سمت معاونت ریاست جمهوری و زمانی که رئیس ستاد اجرایی فرمان امام بود وعده داده بود که تا پایان شهریور سال گذشته، ۵۰ میلیون دز از واکسن برکت به وزارت بهداشت تحویل داده شود.