آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نشان میدهد شمار مبتلایان روزانه در کشور اندکی کاهش یافته و به ۲هزار و ۱۷۵ نفر رسیده است. همچنین در شبانهروز گذشته ۹۱ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند.
یک اپیدمیولوژیست و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میگوید در ایران، نظام «بیماریابی فعال» وجود ندارد و ارقامی که در رابطه با میزان ابتلا اعلام میشود، «چندان معتبر» نیست.
حمید سوری در گفتگو با خبرگزاری ایلنا گفت وزارت بهداشت هیچ «بسته جامعی» برای مقابله با پیک کنونی کرونا ارائه نداد. او افزود شیب نزولی موج ششم در ایران در مقایسه با سایر کشورها «ملایم و کند» است.
آقای سوری همچنین تأکید کرد که سفرهای نوروزی ممکن است باعث شود «پیش از پایان پیک ششم وارد پیک هفتم شویم.»
دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حملو نقل جادهای در ۲۶ اسفند از افزایش ۳۰ درصدی میانگین ترددها بین استانها نسبت به روز گذشته خبر داد.
از طرفی سخنگوی ستاد ملی مقابله به کرونا در ایران گفته است محدودیتهای سابق در رنگبندیها اعمال نمیشود، اما در صورتی که «شرایط بیماری سخت شود» برخی از تصمیمات در این رابطه تغییر خواهد کرد.
عباس شیراوژن گفت علاوه بر سفرهای نوروزی، مردم قصد دارند نوروز امسال دورهمیهای زیادی داشته باشند و این ممکن است در «روند افزایش آمار امیکرون» تأثیرگذار باشد.
آمار وزارت بهداشت ایران نشان میدهد میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور حدود ۵۰ درصد است. در عین حال، هیچ سیستم نظارتی در این رابطه وجود ندارد.
کارشناسان بهداشتی نگران هستند موج هفتم کرونا پس از نوروز از راه برسد و فشار بیشتری بر کادر درمانی کشور وارد کند.
از طرفی، دبیر کل خانه پرستار گفته است ایران از نظر شمار جانباختگان پرستاری در دوران کرونا، جزو نخستینها در جهان بود. محمد شریفیمقدم دلیل این موضوع را «فشار بالای کار» دانست. او افزود شمار قابلتوجهی از فارغالتحصیلان پرستاری تمایلی به ورود به بازار کار ندارند و بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور بیکارند.
در حالی که آمار مرگهای شبانهروزی ناشی از کرونا در ایران همچنان در حال نوسان است و پیشبینی میشود شمار موارد ابتلا پس از تعطیلات نوروزی بار دیگر بالا رود، معاون وزیر آموزش و پرورش از فعالیت حضوری مدارس از چهاردهم فروردین خبر داده است.