شمار مرگ و میر روزانه ناشی از ابتلا به کرونا در آمار رسمی ایران به ۹۸ نفر رسید. به مدت ۳۸ روز، این آمار سهرقمی بود.
هنوز دو هزار و ۲۳۴ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ایران در بخشهای مراقبتهای ویژه تحت مراقبت قرار دارند.
کارشناسان بهداشتی میگویند تنها با رسیدن شمار بستریهای آیسییو در کشور به هزار یا زیر هزار نفر، تعداد مرگومیرها دو رقمی باقی میماند.
شمار روزانه مبتلایان نیز در آمار رسمی وزارت بهداشت ایران به زیر ۳ هزار نفر رسیده، اما دادههای وبسایت «دنیای ما در قالب آمار» نشان میدهد میزان تست روزانه کرونا به ازای هر هزار نفر روندی نزولی داشته است.
دبیر انجمن بیماریهای عفونی و گرمسیری در ایران میگوید به رغم نزولی شدن آمار کرونا، هنوز کشور با «شرایط ثابت» فاصله دارد. آمیتیس رمضانی گفت اگر پروتکلها رعایت شوند پیک کرونا تا دو یا سه هفته دیگر به پایان خواهد رسید.
اما گزارشهای میدانی رسانههای داخل ایران حاکی از کاهش رعایت پروتکلها در مراکز خرید و مکانهای تجمع است.
امروز حتی برای نخستین بار پس از شیوع کرونا، تماشاگران دربی در ورزشگاه آزادی تهران حضور یافتند، اما فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک آنطور که انتظار میرفت دیده نمیشد.
خبرگزاری تسنیم گزارش داد با وجود آن که اعلام شده بود تنها ۲۰ هزار بلیت برای شهرآورد یا دربی تهران فروخته شود، تعداد تماشاگران بیشتر از رقم اعلام شده بود.
در عین حال، همزمان با آغاز روند نزولی آمار کرونا، سفرها و تجمعات نوروزی از سر گرفته شده است.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی ایران اعلام کرده است ظرفیت اقامت مسافران نوروزی در هشت استان کشور به بالای ۸۰ درصد رسیده است.
مصطفی فاطمی گفت بر اساس برآورد وزارتخانههای راه و گردشگری، افزایش سفرها ۳۰ درصد بیشتر از نوروز سال ۱۳۹۸ خواهد بود.
این موضوع، نگرانی متخصصان بهداشتی را از بروز پیک جدید کرونا برانگیخته است.
در مازندران، شیوع ویروس در هفتههای منتهی به نوروز ۱۴۰۱ سرعت گرفت و از دوم فروردین آمار کرونا صعودی شد و موج چهارم را در این استان رقم زد، که به مرگ ۵۲۹ نفر طی دو ماه انجامید.
امسال نیز، در آستانه هجوم مسافران نوروزی به مازندران، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی این استان گفته است که رعایت پروتکلهای بهداشتی در مازندران کاهش یافته است. سیمین بابایی گفت آمار استفاده از ماسک پایین است و کرونا برای مردم عادی شده است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران گفته است ۵۶ میلیون نفری که ۲ دز واکسن زدهاند میتوانند سفر کنند. پیشتر اعلام شده بود سه دز واکسن برای سفرهای نوروزی ضروری است.
عباس شیراوژن همچنین گفت کسانی که دز دوم را نزدهاند نیز در صورت تزریق میتوانند سفر کنند. در حالی که واکسن کرونا در اغلب موارد پس از دو هفته اثر میکند.
آمار تزریق دز سوم واکسن در ایران نیز همچنان پایین است و بر اساس کل جمعیت کشور، به ۳۰ درصد رسیده است.
آمار منتشر شده نشان میدهد هنوز ۲۴.۵ میلیون نفر از افراد واجد شرایط دز سوم واکسن را دریافت نکردهاند.