در پی مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در رابطه با ازسرگیری فعالیت مدارس به صورت حضوری از چهاردهم فروردین، کانون صنفی معلمان ایران با انتشار بیانیهای این تصمیم را «غیر کارشناسانه» خواند و اعلام کرد چنین تصمیمی میتواند «پیامدهای هولناکی» برای دانش آموزان و معلمان به همراه داشته باشد.
از جمله تصمیماتی که کانون صنفی معلمان ایران به آن اعتراض دارد عدم الزام به رعایت فاصله اجتماعی با توجه به «تمرکز جمعیتی بالای دانش آموزان» در مدارس شهرهای بزرگ است.
در این بیانیه اشاره شده است که بسیاری از مدارس، فاقد «امکانات اولیه تهویه» و «فضای کافی» برای رعایت پروتکل های بهداشتی هستند.
علیرضا کریمیان، مدیرکل آموزشوپرورش شهر تهران تأکید کرده است که مدیران مدارس نظام مراقبت بهداشتی را افزایش دهند.
کانون صنفی معلمان در بیانیه خود عنوان کرده است که مقولهای مانند مراقبت سلامت، «تخیل فرادستان آموزشی» است و مدارس با کمبود نیروی آموزشی و مشاور مواجه هستند.
حضوری شدن مدارس در شرایطی انجام میشود که بر اساس به روز رسانی وزارت بهداشت، شمار شهرهای با وضعیت قرمز از ۲۴ به ۳۶ شهر افزایش یافته است.
در عین حال، کارشناسان نسبت به احتمال افزایش موارد ابتلا در پی سفرها و دید و بازدیدهای نوروزی و بروز موج هفتم کرونا هشدار دادهاند و حتی کسانی که موافق بازگشایی مدارس هستند معتقدند این کار درست پس از پایان تعطیلات، تصمیمی عجولانه است.
از طرفی، معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفته است که واکسیناسیون شرط حضور دانش آموزان در مدارس نیست.
صادق ستاری فرد تنها بر رعایت پروتکلها توسط دانشآموزان و داشتن تهویه مناسب در کلاسها تأکید کرده است.
این موضوع، منجر به نگرانی بسیاری از والدین و آموزگاران شده است.
بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، دانشآموزان مبتلا به کرونا میتوانند آموزش را به صورت مجازی دنبال کنند.
وزیر آموزش و پرورش ایران در رابطه با بازگشایی مدارس به رغم شیوع امیکرون کشورهای دیگر را مثال زده بود. یوسف نوری گفته بود «با بررسی هایی که انجام شد دنیا با همین سویه مواجه هستند و هیچگاه مدارس را تعطیل نکردند.»
مسعود مردانی، عضو کمیته ملی کرونا در واکنش به این سخنان به «رویداد۲۴» گفته بود: «به مدارس ما بروید گریهتان میگیرد، در دستشوییها حتی مایع و دستمال کاغذی وجود ندارد، برخی ماسک نمیزنند و وقتی دانشآموزی علائم دارد به او نمیگویند در خانه بمان.»