ثبت ۲۳ هزار مورد ابتلای روزانه در شانگهای چین این شهر را به تعطیلی کامل کشانده است.
دولت چین اعلام کرد تا ۱۲ آوریل ، ۲۴ هزار و ۶۵۹ مورد جدید کرونایی در کل کشور ثبت شده که ۲۳ هزار و ۳۸۷ مورد آن بدون علامت بوده. بر اساس این اعلام ۲۳ هزار و ۳۴۶ نفر از این آمار ساکن شانگهای هستند که تنها ۹۹۸ نفر از آنها علائم بیماری را نشان داده بودند.
در پی این رخداد، دولت آمریکا از همه کارکنان کنسولگری ایالات متحده در شانگهای و خانوادههایشان خواست تا درصورت امکان این شهر را ترک کنند.
وزارت خارجه آمریکا، هفته گذشته اقدام چین در قرنطینه شانگهای را «اجرای خودسرانه» قوانین و محدودیت های کرونایی خوانده و به آمریکاییها توصیه کرده بود که به چین سفر نکنند یا خاک این کشور را ترک کنند.
وزارت خارجه چین، ضمن انتقاد از این اقدام آمریکا گفت که اقدامات ضدکرونایی چین «علمی و مؤثر» است و اقدام آمریکا را «دستکاری سیاسی» در موضوع همهگیری به منظور بدنام کردن چین توصیف کرد.
پس از روزها قرنطینه و تست سختگیرانه در شانگهای، از روز سهشنبه، ۱۲ آوریل ( ۲۳ فروردین ) به حدود ۶ میلیون نفر از ساکنان این شهر اجازه داده شد که از خانههای خود خارج شوند. ویدئوهای منتشر شده در فضای مجازی نشان میدهد افرادی که با کمبود مواد غذایی روبرو شده بودند به سوپرمارکتها هجوم بردند.
یک مقام بهداشتی هشدار داده که شانگهای هنوز کرونا را کنترل نکرده است.
لی ژنگونگ از کمیسیون ملی بهداشت چین در یک کنفرانس خبری گفت: «همهگیری در دوره رشد سریع قرار دارد و انتقال به طور مؤثر مهار نشده است.»
تعطیلی ناگهانی اکثر مشاغل شانگهای از ۲۸ مارس و دستور ماندن در خانه باعث خشم عمومی چینی ها شد. افرادی که تست کرونای آنها مثبت بود، مجبور میشدند به مراکز قرنطینه موقت بروند که به دلیل شلوغ و غیربهداشتی بودن انتقادهای زیادی را برانگیخت.
تعداد موارد ابتلا به کرونا در چین نسبتاً پایین است، اما حزب حاکم رویکرد «کووید صفر» را در پیش گرفته است.
دولت چین با اعلام اینکه ساکنان مناطقی که هیچ مورد ابتلایی در آن وجود ندارد به مدت حداقل دو هفته می توانند خانههای خود را ترک کنند، محدودیتها را کاهش داده است.