سه تن از بازداشت شدگان اهل گیلان به رغم گذشت حدود ۵۰۰ روز از بازداشت خود همچنان در زندان لاکان رشت در بلاتکلیفی به سر میبرند.
وبسایت «ایندکس آن سنسورشیپ» در نوشتهای به سرکوب معترضان در ایران پرداخته است.
یک منبع آگاه روز جمعه ۱۴ اردیبهشت به صدای آمریکا گفت که رضا سلمانزاده، زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج، سکته مغزی کرده و به بیمارستان منتقل شده است.
سازمان حقوق بشری ههنگاو از رشد بیش از ۳۰۰ درصدی اعدامها در ایران در ماه گذشته میلادی در مقایسه با یک ماه قبل از آن خبر داد.
خبرگزاری «هرانا» خبر داد که سکینه پروانه، زندانی سیاسی در زندان اوین، روز جمعه ۱۴ اردیبهشت، برای همدردی با خانواده هایی که فرزندان خود را در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، از دست دادند، اعتصاب غذا کرده است.
حامد اسماعیلیون، عضو انجمن خانواده های دادخواه پرواز اوکراینی، به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات، در روز سوم ماه مه، نوشت: «در ایران، روزنامهنگاران بسیاری جان و زندگی خود را بر سر انتشار حقیقت گذاشتند، بسیاری از وطن رانده شدند و بسیاری به زندان افتادند.»
موسسه میدپوینت در گزارش سالانه خود درباره افزایش سرکوب روزنامه نگاران اعلام کرد که پوشش اخبار حجاب و میزان مشارکت در انتخابات وانتقاد از حکومت، دلایل اصلی فشار بر روزنامهنگاران در سال ۱۴۰۲ است
درحالی که افزایش فشارهای اقتصادی و اجتماعی بار دیگر مردم معترض را به خیابانها کشانده و تجمعات اعتراضی صنفی را افزایش داده، سران جمهوری اسلامی با ادامه اشتغال به «دغدغه» حجاب، بر لزوم برخورد با پوشش اختیاری مردم تاکید دارند.
یک تحلیلگر خبری با اشاره به مواردی از جمله «گروگانگیری سه روزه» اعضای یک تحریریه، احضارها و بازداشتهای مکرر روزنامهنگاران، تلاش برای انحصار بیشتر جمهوری اسلامی بر فضای اطلاعرسانی، و محدودسازی رسانهها، به صدای آمریکا میگوید، وضعیت مطبوعات و رسانهها در ایران طی یک سال گذشته بغرنجتر شده است.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی برای دستکم سه تن از روزنامهنگاران و فعالان رسانهای به دلیل اظهارنظر درباره نیکا شاکرمی، معترض جانباخته، پرونده تشکیل داد.
سازمان حقوق بشر ایران روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، گزارش داد که طی دو هفته؛ از ۲۸ فروردین تا ۱۱ اردیبهشت، حکم اعدام ۶۳ زندانی در زندانهای ایران به اجرا درآمده است.
کارگران کارخانه «کاغذ پارس طبیعت سلولز» روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، در ادامه اعتصاب و تجمع خود که از روز اول اردیبهشت آغاز شد، در مقابل فرمانداری شهرستان شوش تجمع کردند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران از برگزاری تجمعهای اعتراضی معلمان در دستکم ۱۰ شهر ایران و نیز بازداشت شماری از معلمان و فعالان صنفی آنان در روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت خبر داد.
هیمن احمدی، کولبر ۴۵ ساله اهل شهرستان سقز، روز چهارشنبه ١٢ اردیبهشت با شلیک ماموران مسلح جمهوری اسلامی «به قلب» از «فاصله یک متری» کشته شد.
یک مأمور پلیس در تماس با صدای آمریکا فاش کرد لباس شخصیهای حاضر در «طرح نور» وظیفه فیلمبرداری از مأموران را برعهده دارند تا به موارد «تمرد» رسیدگی شود. فریبرز کرمیزند، افسر پیشین پلیس، نیز با تأیید این گزارش میگوید فرماندهان «اغلب سپاهی» میدانند «نارضایتیهای گسترده در نهایت به تمرد میانجامد.»
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اخبار روزهای گذشته ایران گفت ما در برابر هرگونه استفاده از «مجازات اعدام» از جمله برای توماج صالحی میایستیم و به «مسئله قتل نیکا شاکرمی» هم رسیدگی میکنیم.
زنان معترض به حجاب اجباری، از مانور نظامی طرح نور که به جنگ علیه زنان تعبیر میشود «بیشتر از آنکه بترسند، خشمگین شدهاند و این خشم آنها را برای پیدا کردن ابتکارات تازه منسجمتر کرده است.»
سازمان عفو بینالملل با هشدار درباره خطر اعدام قریبالوقوع رضا (غلامرضا) رسایی، معترض ۳۴ ساله محکوم به اعدام، خواستار توقف فوری اجرای این حکم شد.
چندین تشکل کارگری، بازنشستگان، و معلمان در بیانیههایی به مناسبت روز جهانی کارگر، خواستار آزادی فعالان زندانی و لغو احکام تبعید آنها شدند.
در حالی که واکنشهای گسترده به اسناد منتشرشده درباره تعرض جنسی مأموران جمهوری اسلامی به نیکا شاکرمی و نحوه کشته شدن او همچنان ادامه دارد، قوه قضاییه جمهوری اسلامی برای روزنامهنگارانی که با استناد به این گزارش مطالبی درباره این نوجوان کشته شده نوشتهاند، پرونده تشکیل داده است.
بنا بر گزارشها نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی دستکم ۱۷ معلم و فعال صنفی معلمان در شهر سنندج را احضار کردند و از آنها «تعهد» گرفتند که در تجمع اعتراضی معلمان در روز ۱۳ اردیبهشت شرکت نکنند.
سعید سیف، مدیرمسئول و صاحبامتیاز وبسایت «دیدهبان ایران»، اعلام کرد که این وبسایت «در یک اقدام غیرمنتظره» عصر سهشنبه «بدون اطلاع قبلی فیلتر شد.» به تأکید او سرورهای رسانههای داخل ایران در اختیار «ابرآروان» است و فیلترینگ بدون «دستور قضایی» صورت میگیرد.
شماری از فعالان و تشکلهای کارگری و بازنشستگان در بیانیههایی به مناسبت روز جهانی کارگر، با انتقاد از «سیاستهای ضد کارگری دولت»، بر لزوم «اتحاد عمل، تشکلیابی و سازمانیابی» کارگران و مزدبگیران برای تغییر وضعیت کنونی در ایران تاکید کردند.
صدور حکم اعدام برای توماج صالحی رپر معترض ایرانی واکنشهای گستردهای در سراسر جهان به همراه داشته است. تعدادی از قانونگذاران آمریکا نیز به صدای آمریکا در این رابطه پاسخ دادند.
منابع حقوق بشری از بازداشت مجدد کیوان رحیمی، فعال رسانهای و کنشگر اجتماعی اهل سقز، خبر دادند.
گزارشهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی حاکی از آن است که دستکم دو تن از شرکتکنندگان در تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی و معلمان در اهواز در روز سهشنبه ۱۱ اردیبهشت، پس از پایان این تجمع توسط ماموران حکومتی جمهوری اسلامی بازداشت شدند.
در پی اعتراضات گسترده علیه صدور حکم اعدام برای توماج صالحی و «اطلاعرسانی در فضای مجازی» درباره شرایط این رپر معترض، او با محرومیتهای تازهای در زندان دستگرد اصفهان مواجه شده است.
کارگران کارخانه «کاغذ پارس طبیعت سلولز» روز سهشنبه ۱۱ اردیبهشت، برای یازدهمین روز به اعتصاب و تجمع خود در مقابل فرمانداری شهرستان شوش ادامه دادند. اعتراض کارگران در شرایطی ادامه دارد که پیشتر اعلام شده بود ۱۲ تن از آنان به مراجع امنیتی و قضایی احضار شدهاند.
یک روزنامه چاپ تهران از طرح توقیف خودروها به بهانههای مختلف با عنوان «توقیفهای پولساز» یاد کرد و نوشت از «انتقال صوری خودرو با جرثقیل تا منافع مشترک میان برخی از ماموران و پارکینگداران و رانندههای جرثقیل» شبکه درآمدزایی جدیدی را پیرامون توقیف خودرو مردم ایجاد کرده است.
بیبیسی جهانی در یک گزارش تفصیلی اعلام کرد به اسنادی دست یافته که نشان میدهد نیکا شاکرمی، نوجوان ۱۶ ساله معترض ایرانی، مورد تجاوز ماموران حکومتی قرار گرفته و کشته شده است.
با گذشت یک هفته از اعتصاب غذای نرگس منصوری، فعال سیاسی محبوس در زندان اوین، نرگس محمدی فعال حقوق بشر زندانی در مورد وضعیت او ابراز نگرانی کرد.
رسانههای ایران گزارش دادند صدیقه وسمقی، اسلامپژوه سرشناسی که ۲۶ اسفند گذشته در منزل خود در تهران بازداشت شده بود، در پی تشدید بیماری که منجر به نابینایی او شده است، روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت از زندان اوین خارج شد.
در تازهترین موارد حمایت از توماج صالحی، خواننده رپ اعتراضی در معرض خطر اعدام، صدها هنرمند عرصه موسیقی و همچنین شورای بازنشستگان ایران در بیانیههایی جداگانه به صدور حکم اعدام برای این هنرمند اعتراض کردند.
صدیقه وسمقی، اسلامپژوه زندانی، در شهادتنامهای به کمیسیون حقیقتیاب سازمان ملل گفت در بیش از ۴۰ روز گذشته «به اتهام برداشتن روسری به طرز وحشیانه و خشونتباری» به دست «مأموران تحت امر رهبر جمهوری اسلامی» بازداشت شده و با «فقدان بینایی» متحمل «شکنجه و اعمال شاقه» شده است.
در پی مسمومیت چند پزشک بر اثر مصرف مشروبات الکلی غیراستاندارد در شیراز که بنا بر گزارشها به جان باختن یکی از آنها، به کما رفتن چند تن، و عارضه کلیوی برخی دیگر منجر شد، یک مقام قضایی جمهوری اسلامی با تأیید اصل خبر، گفته است فقط دستگاههای مسئول میتوانند درباره این مسئله اطلاعرسانی کنند.
پریسا صالحی، روزنامهنگار و دانشجو، یکشنبه ۹ اردیبهشت برای گذراندن حکم حبس پنج ماهه به زندان کچویی در کرج انتقال یافت.
بارگذاری بیشتر