لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۶

تخریب شالیزارهای بهائیان در روستای احمدآباد مازندران توسط ماموران جمهوری اسلامی


تخریب شالیزارهای بهائیان در روستای احمدآباد شهرستان ساری در استان مازندران
تخریب شالیزارهای بهائیان در روستای احمدآباد شهرستان ساری در استان مازندران

جامعه جهانی بهائی از تخریب شالیزارهای متعلق به خانواده‌های بهائی در روستای احمدآباد شهرستان ساری، مرکز استان مازندران، به وسیله ماموران حکومتی خبر داد.

بر پایه ویدیوهایی که جامعه جهانی بهائی در صفحه «ایکس» منتشر کرده، گروهی از ماموران جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه ۸ خرداد به کمک بیل مکانیکی شالیزارها را تخریب و محصولات آنها را نابود کردند.


به گزارش جامعه جهانی بهائی، بیش از ۸۰ خانواده بهائی در احمد‌آباد، از توابع بخش کلیجان‌رستاق شهرستان ساری، صاحب زمین‌های زراعی بوده و از چندین نسل قبل در این روستا به امرار معاش از طریق کشاورزی مشغول هستند.

جامعه جهانی بهائی، تخریب شالیزارها به وسیله جمهوری اسلامی را «ظالمانه»، مصداق «آپارتاید اقتصادی» و با مقاصد «پاکسازی مذهبی» برای بیرون راندن بهائیان از زمین‌هایشان دانسته است.

به گزارش این تشکل بهائی، نیروهای جمهوری اسلامی در دی‌ماه ۱۴۰۲ به نیابت از دولت مدعی مالکیت حدود ۱۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی، شالیزارها و باغ‌های گردوی متعلق به خانواده‌های بهائی در روستای احمد‌آباد شده بودند.

بنا بر این گزارش، ماموران هیچ سند رسمی یا غرامتی برای توجیه مصادره زمین‌ها ارائه نکرده‌اند.

جامعه جهانی بهائی از «سرکوب سیستماتیک» بهائیان به عنوان بزرگ‌ترین اقلیت مذهبی غیرمسلمان در ایران انتقاد کرده و مصادره زمین‌های آنها را مصداق «جابجایی اجباری» خوانده است.

همزمان با تخریب شالیزارهای بهائیان، دو عضو یک خانواده بهائی، نازیلا خانی‌پور و پسرش وصال هروی، به وسیله ماموران اطلاعات سپاه در رشت بازداشت شده‌اند.

از اتهامات و محل نگهداری این دو شهروند بهائی خبری منتشر نشده است.

در پی وقوع انقلاب ۱۳۵۷ در ایران و استقرار جمهوری اسلامی، محرومیت‌های گسترده‌ای علیه بهائیان به اجرا درآمد.

دیده‌بان حقوق بشر اقدامات جمهوری اسلامی در آزار و اذیت بهائیان در ایران را «جنایت علیه بشریت» توصیف کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز به صدای آمریکا گفته است که «رهبری جمهوری اسلامی همچنان به حقوق اقلیت‌ها، از جمله بهائیان، بی‌اعتنا است و به همین علت کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد این اقدامات را نشانه‌ سیاست آزار و اذیت سیستماتیک می‌دانند.»

XS
SM
MD
LG