پرونده فعالان مدنی و حقوق زنان گیلان که در مجموع به بیش از ۶۰ سال حبس محکوم شدهاند، به شعبه اجرای احکام دادسرای رشت ارجاع شد.
مقامات زندان قزلحصار تماسهای تلفنی هشت زندانی اهل تسنن را پس از پیوستن به کارزار حقوق بشری «سهشنبههای سیاه» و اعتصاب غذای هفتگی در اعتراض به اعدام، قطع کرده و به آنها اعلام کردهاند از حق ملاقات نیز محروم شدهاند.
همسر محمد نوریزاد، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، از انتقال تنبیهی او به سلول انفرادی پس از «اعتراض به گرانفروشی میوه و ترهبار» به زندانیان و «دزدی آشکار» از آنها خبر داد.
همزمان با احضار مجدد احمدرضا حائری، زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار، به شعبه یکم دادسرای عمومی و انقلاب کرج به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، یک منبع مطلع به صدای آمریکا گفت که این «پروندهسازی» به دلیل اطلاعرسانی او درباره «شکنجه و اعدام» است.
گزارشهای رسیده به بخش فارسی صدای آمریکا حاکی از بازداشت دهها تن از بازنشستگان فرهنگی تجمعکننده در مقابل سازمان برنامه و بودجه در تهران در روز چهارشنبه ۲۳ خرداد است.
چهار حقوقدان ایرانی در نامهای سرگشاده به «دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل»، اعدام متهمان جرایم مواد مخدر را «نقض فاحش حق حیات» خواندند و از این نهاد بینالمللی خواستند هرگونه همکاری با جمهوری اسلامی را به توقف فوری این اعدامها مشروط کند.
برخی منابع خبری پیامهایی منتسب به شماری از شهروندان در اصفهان منتشر کردهاند که نشان میدهد مقامات جمهوری اسلامی پیامکهای تهدیدآمیز به شماری از زنان ارسال کرده و از آنها خواستهاند که حجاب اجباری را رعایت کنند.
این کودککولبران در بازه زمانی یکساله منتهی به ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ در نوار مرزی بر اثر عواملی همچون «تیراندازی مستقیم نیروهای هنگمرزی، شکنجه شدن توسط نیروهای حرسالحدود (مرزبانی) عراق، سقوط از کوه، سرمازدگی، و انفجار مین» کشته و زخمی شدهاند. سن این کودکان کولبر بین ۱۴ تا ۱۸ سال بوده است.
سومین روز تجمع گسترده بازنشستگان در مقابل سازمان برنامه و بودجه در تهران، در جو امنیتی و حضور گسترده شمار زیادی از ماموران حکومتی جمهوری اسلامی برگزار شد.
در ادامه برخورد جمهوری اسلامی با شهروندان ایران در رابطه با واکنشهای آنها به مرگ ابراهیم رئیسی و همراهانش، دادگاه انقلاب اصفهان از تشکیل پرونده برای بیش از ۲۰۰ شهروند خبر داد.
رضا محمدحسینی، زرتشت احمدی راغب، و مصطفی رمضانی، سه زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار، نسبت به نقض حقوق زندانیان از جمله «قطع تماسهای تلفنی، ایجاد سانسور و سرکوب، پروندهسازی، و همچنین قطع آب و ایجاد مشکلات بهداشتی برای عموم زندانیان» به اعتراض نشستهاند.
عطاالله حافظی، همسر صبا آذرپیک، میگوید که این روزنامهنگار زندانی پس از یک جلسه ۹ ساعته دادگاه، جنین دو ماههاش را از دست داده است.
دختر و پسری در خیرآباد ایرانشهر به انگیزه آنچه « ناموسی» نامیده می شود، توسط نزدیکان دختر با گلوله شکاری کشته شدند و دو شهروند دیگر زخمی شدند.
ایالات متحده سه شرکت چینی دیگر را بهدلیل استفاده ادعایی از کارگران اقلیت مسلمان اویغور بهعنوان نیروی کار اجباری، به فهرست ویژه اضافه و واردات محصولات تولیدی آنها را ممنوع اعلام کرد.
راحله راحمیپور، عضو خانوادههای اعدام شدگان دهه ۶۰ که در زندان اوین محبوس است، با وجود ابتلا به تومور مغزی از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است.
وکیل رضا محمدحسینی از «نقض حریم خصوصی» و «قطع مکرر و عمدی» تماسهای تلفنی این زندانی سیاسی که در زندان قزلحصار استان البرز محبوس است، خبر داد و اعلام کرد که مقامات این زندان از تماس موکلش با او جلوگیری میکنند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران از احضار ۹ تن از فعالان صنفی فرهنگیان استان کرمان به دادگاه خبر داد.
سازمان حقوق بشر ایران شمار اعدامشدگان در پنج ماهه نخست سال جاری میلادی در زندانهای جمهوری اسلامی را ۲۳۷ نفر، از جمله ۱۰ زن، اعلام کرده و افزوده است دستکم ۶۴ نفر از این افراد در ماه گذشته، یعنی ماه مه میلادی، اعدام شدهاند.
سیروس فتحی، همسر شریفه محمدی فعال کارگری زندانی، روز سهشنبه ۲۲ خرداد، به دست نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی در شهر رشت بازداشت شد.
سازمان گزارشگران بدون مرز روز سهشنبه ۲۲ خرداد با انتشار بیانیهای اعلام کرد که چهار سازمان برجسته حقوق بشری و آزادی مطبوعات با تشکیل یک کارزار بینالمللی تازهای یکصدا خواستار آزادی فوری نرگس محمدی، روزنامه نگار، نویسنده، مدافع حقوق بشر ایرانی، و برنده جایزه صلح نوبل شدهاند.
گروهی از بازنشستگان روز سهشنبه ۲۲ خرداد، در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و رسیدگی نشدن به مطالباتشان در تهران و کرمانشاه تجمع کردند. همزمان، کارگران پیمانکاری پتروشیمی اصفهان و کربنات سدیم فیروزآباد اعتصاب کردند.
انجمن دفاع از زندانیانسیاسی آذربایجانی در ایران(آداپ) با انتشار نامهای در صفحه اینستاگرام خود خبر داد که «بیش از ۷۶۰ تن از فعالین داخل و خارج از ایران» با شرکت در کمپینی، با امضای یک نامه خواستار «برگزاری دادگاههای علنی با حضور هیات منصفه برای فعالین سیاسی آذربایجانی در ایران» شدند.
محمد مقیمی، وکیل آتنا فرقدانی کارتونیست محبوس در زندانهای جمهوری اسلامی، روز دوشنبه ۲۱ خرداد اعلام کرد موکلش در «دادگاه نمایشی انقلاب» به شش سال زندان محکوم شده است.
شماری از «کنشگران مستقل» در نامهای به کنوانسیون جهانی حقوق افراد دچار معلولیت با اشاره به حضور رئیس سازمان بهزیستی جمهوری اسلامی در هفدهمین کنفرانس این نهاد بینالمللی، بر بیاعتنایی مقامات حکومت ایران نسبت به حقوق شهروندان دچار معلولیت تأکید کردهاند.
مهدی محمودیان، روزنامهنگار و فعال مدنی، میگوید در ارتباط با مصاحبهاش درباره «مشکلات تدفین» شهروندان بهائی یک پرونده قضایی جدید برای او تشکیل شده است، و پرونده دیگر او برای «تأیید وجود ساس در زندان اوین» نیز به دادگاه انقلاب ارجاع شده است.
منابع حقوق بشری گزارش دادند که فرهاد بیگی گروسی، معترض بازداشتشده در پرونده مشترک با رضا رسایی، در پی آزادی پس از سپردن وثیقه، خودکشی کرد و جان باخت. همزمان، گزارشها حاکی از اعتصاب غذای مظاهر حیدری، زندانی عقیدتی، در اعتراض به «پروندهسازی» علیه او است.
اعتراضات معیشتی در ایران روز دوشنبه با تجمع بازنشستگان مخابرات در شهرهای تبریز، زنجان، سنندج، و بیجار، و اعتصاب کارگران یک واحد صنعتی در فیروزآباد ادامه یافت.
دادستانی تهران با «اعلام جرم» از دو رسانه حاشیه نیوز و بامدادنو و اظهار مدیران مسئول این دو رسانه «برای ارائه توضیحات و رسیدگی به پرونده» دور تازه ای از جرم انگاری و کنترل پوشش اخبار را در انتخابات کاندیداهای جمهوری اسلامی برای تصدی پست ریاست جمهوری، آغاز کرد
مصطفی رباطی، معلم بازنشسته و ازاعضای انجمن صنفی فرهنگیان خراسان ، که روز یکشنبه ۲۰ خرداد، پس از شرکت در تجمع اعتراضی فرهنگیان بازنشسته در تهران، در حال بازگشت به شیروان توسط نیروهای امنیتی «یگان ویژه» بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود، ساعاتی پس از دستگیری آزاد شد
مصطفی رباطی، معلم بازنشسته و ازاعضای انجمن صنفی فرهنگیان خراسان ، روز یکشنبه ۲۰ خرداد، پس از شرکت در تجمع اعتراضی فرهنگیان بازنشسته در تهران، در حال بازگشت به شیروان توسط نیروهای امنیتی «یگان ویژه» بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است
حسین رونقی، فعال سیاسی ، شامگاه یکشنبه از بازداشت و بازجویی چند ساعته خود در فرودگاه تبریز خبر داد و علت این بازداشت را به همراه داشتن نشانهای «شیر و خورشید» و «زن زندگی آزادی» عنوان کرد.
دادگاه انقلاب اسلامی مشهد در حکمی تازه سه عضو خانواده سپهری را در مجموع به حدود ۳۲ سال زندان محکوم کرد. بر اساس حکم شعبه پنجم این دادگاه، فاطمه سپهری به بیش از ۱۸ سال زندان محکوم شده و برادرانش محمدحسین به هشت سال زندان و حسین به بیش از پنج سال و نیم حبس محکوم شدهاند.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی حکم دادگاه تجدیدنظر پرونده آنیشا اسداللهی و کیوان مهتدی، دو مترجم و کنشگر حقوق کارگران، را مبنی بر صدور رأی نهایی «سه سال و هفت ماه زندان» به آنها ابلاغ کرد.
رضا شهابی، کارگر زندانی و عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، روز شنبه ۱۹ خرداد به دلیل درد شدید، بیحسی و بیحرکتی انگشتان پای راست به بیمارستان امام خمینی اعزام شد.
بنا بر گزارش رسانههای داخلی، یاشار سلطانی و صبا آذرپیک، دو روزنامهنگار ایرانی، به منظور اجرای «احکام حبس» خود به زندان منتقل شدند.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات پیام ولی، شهروند بهائی محبوس در زندان قزلحصار، روز شنبه ١٩ خرداد در شعبه سوم دادگاه انقلاب کرج به ریاست قاضی نریمانی برگزار شد.
بارگذاری بیشتر