پرونده فعالان مدنی و حقوق زنان گیلان که در مجموع به بیش از ۶۰ سال حبس محکوم شدهاند، به شعبه اجرای احکام دادسرای رشت ارجاع شد.
فروغ سمیعنیا که در پرونده ۱۱ فعال گیلانی، به اتهام «عضویت در گروه» و «اجتماع و تبانی» به بیش از شش سال و سه ماه و ۱۷ روز زندان محکوم شده است، در یادداشتی اینستاگرامی با اشاره به ارسال پرونده به اجرای احکام نوشت:«نمیدونیم زمان مشخص اجرای حکم کی هست و البته این خودش یه ابزار فشار به زندانی محسوب میشه.»
این فعال حقوق زنان محکومیت زندان را از پیامدهای کنشگری در ایران دانست و افزود: «هر کنشگری که داخل مرزهای ایران رو برای فعالیت انتخاب کرده طبیعتا چنین روزی رو در زندگیش پیش بینی کرده و من هم از این قاعده مستثنی نبودم. چهار سالی هم هست که پرونده باز دارم و این یعنی خطر زندان به طور جدی در زندگیم بود.»
بنا بر گزارشها، کنشگران گیلان در طول دوران بازداشت مورد شکنجه و آزار ماموران جمهوری اسلامی قرار گرفته بودند.
به نوشته جلوه جواهری، یکی از ۱۱ فعال گیلانی محکوم به حبس، فروغ سمیعنیا در دوران بازداشت هدف ضرب و جرح قرار گرفته و به دلیل فشار روانی هنگام بازداشت دچار «دیابت عصبی» شده بود.
او با اشاره به فشارهای وارده بر فروغ سمیعنیا خبر داده بود: « فهمیدم که مدام بر سر و دست او کوبیده بودند طوریکه آثارش پس از دو هفته همچنان بر دستش باقی بود.»
شعبه ۱۱ دادگاه تجدیدنظر در رشت روز ۸ خرداد احکام بیش از ۶۰ سال حبس برای فعالان حقوق زنان و کنشگران سیاسی در استان گیلان را «بدون تشکیل دادگاه» عینا تأیید کرد.
در این پرونده، زهره(فاطمه) دادرس به اتهامات «تشکیل گروه با هدف برهم زدن امنیت ملی» و «اجتماع و تبانی» به ۹ سال و شش ماه حبس محکوم شده است.
هشت زن دیگر به نامهای فروغ سمیعنیا، سارا جهانی، یاسمین حشدری، شیوا شاه سیا، نگین رضایی، متین یزدانی، آزاده چاووشیان و زهرا دادرس نیز به اتهامات «عضویت در گروه» و «اجتماع و تبانی» هریک به تحمل ۶ سال و سه ماه و ۱۷ روز زندان محکوم شدهاند.
دو تن دیگر از متهمان پرونده؛ جلوه جواهری و هومن طاهری، نیز به اتهام «تبلیغ علیه نظام» هریک حکم یک سال حبس دریافت کردهاند.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این ۱۱ کنشگر روز ۱۰ اسفند سال گذشته در شعبه سوم دادگاه انقلاب اسلامی رشت برگزار و رای دادگاه روز ۸ فروردین سال جاری اعلام شد.
این فعالان حقوق زنان و کنشگران سیاسی روز ۲۵ مرداد سال قبل در چهار شهر استان گیلان شامل رشت، انزلی، لاهیجان و فومن بازداشت و حدود دو ماه بعد با قرار وثیقه به طور موقت از زندان لاکان رشت آزاد شدند.
اداره اطلاعات گیلان بدون ارائه هیچ گونه شواهدی ادعا کرده بود که بازداشتشدگان قصد «اقدامات خرابکارانه» داشتهاند.
صدور احکام بیش از ۶۰ سال زندان برای ۱۱ مدافع حقوق زنان و کنشگر سیاسی در استان گیلان با انتقادهای گسترده صدها تن از فعالان و نهادهای مدنی و حقوق بشری از جمله کانون نویسندگان ایران، کانون مدافعان حقوق بشر و شورای صنفی فرهنگیان ایران مواجه شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، متیو میلر، نیز این احکام را «ناعادلانه» و «تلاشی برای ارعاب و خاموش کردن صدای فعالان» دانسته و آنها را به شدت محکوم کرد.