انتشار ویدئویی جعلی از کسنیا تورکوا، مجری بخش روسی صدای آمریکا، در فضای مجازی خبرساز شد. او در این «دیپفیک» یا ویدئوی ساختگی و غیرواقعی، داخل استودیو با مهمانی درباره نرمافزار معاملات رمزارز گفتوگو میکند.
عفو بینالملل در بیانیهای، از جانباختن آرمیتا گراوند ،نوجوان ۱۶ ساله، به دلیل اعمال «قوانین توهینآمیز و تحقیرآمیز حجاب اجباری» ابراز خشم و اندوه کرد و خواستار آزادی نسرین ستوده، وکیل حقوق بشری، و تمامی بازداشتشدگان در مراسم تشییع این نوجوان شد
در ادامه اعتراضهای بازنشستگان دست کم شش شهر ایران روز سه شنبه نهم آبان صحنه تجمعهای بازنشستگان کشوری و فرهنگیان بازنشسته بود.
در جامعه ایرانی، با توجه به سنتهای عرفی و شرعی، رابطه جنسی همیشه یک «تابو» بوده است. اما با تغییرات سریع .فنآوریهای ارتباطی و اطلاعاتی فضا به سرعت تغییر کرده است
پیکر بیجان شیرئل حییمپور، شهروند اسرائیلی ایرانیتبار، که ۱۵ مهر تروریستهای حماس او را کشتند، پس از گذشت سه هفته پیدا شد.
شاهزاده رضا پهلوی در گفتوگویی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا به مناسبت رونمایی از تندیس «کوروش کبیر» در شهر آتلانتای ایالت جورجیا آن را «اتفاق خوبی» برای همه ایرانیان دانست.
بنا بر ویدیوهای منتشر شده در رسانههای اجتماعی جمعی از شهروندان در تهران یکشنبه شب در اعتراض به جانباختن آرمیتا گراوند، دانشآموز ۱۶ ساله، شعارهای «مرگ بر حکومت بچهکش» و «مرگ بر دیکتاتور» دادند.
منابع رسانهای از تمدید «قرار بازداشت» محمد حسین سپهری و حسین سپهری، برادران «فاطمه سپهری» زندانی سیاسی توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی خبر دادهاند.
خبرگزاریها شامگاه یکشنبه ۷ آبان از حمله مجدد آمریکا به مواضع نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در دیرالزور در شرق سوریه خبر دادند.
یک نماینده مجلس شورای اسلامی در ایران با انتقاد از اخراج، تعلیق، و برکناری گسترده مدیران مدارس گفت که «خالصسازی» در این دوره، از دانشگاهها تا آموزش و پرورش و دستگاههای اجرایی، به شدت ادامه دارد.
زهرا رهنورد، همسر میرحسین موسوی و از سران جنبش سبز که از سالها قبل در حصر خانگی به سر میبرد، در واکنش به خبر جانباختن آرمیتا گراوند، نسبت به باقی ماندن ابدی «داغ ننگ دخترکشی» بر پیشانی حاکمان جمهوری اسلامی هشدار داد.
رسانههای داخلی روز یکشنبه اعلام کردند نسرین ستوده، حقوقدان و فعال حقوق بشر، پس از شرکت در مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند توسط نیروهای حکومتی بازداشت شده است.
در پنجمین قسمت از مجموعه پادکست چندرسانهای «یادآر» دست شما را میگیرم تا همراه هم به خانه مادری از مادرانِ سوگوار و دادخواهِ ایران برویم؛ زنی کوچکاندام و رنجور اما دلیر با شمایلی استوار و سری نترس و روحی حقخواه و خاموشینپذیر.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در گفتوگویی با شبکه خبری اِیبیسی نیوز که روز یکشنبه هفتم آبان پخش شد، گفت آمریکا همچنان به حملات جمهوری اسلامی ایران و گروههای نیابتیاش پاسخ خواهد داد.
آبرام پیلی، معاون فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران، صبح روز شنبه ششم آبان با انتشار پستی در رسانه اجتماعی «ایکس» اعلام کرد در سوگ از دستدادن آرمیتا، دختر جوانی، است که به دلیل نپوشیدن حجاب در متروی تهران در اوایل ماه جاری مورد حمله قرار گرفت و اکنون بر اثر گزارشها جان باخته است.
تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که آرمیتا گراوند در میان تدابیر شدید امنیتی در بهشت زهرا تهران به خاک سپرده شد.
اینستاگرام نرگس محمدی در پستی اقدام به انتشار واکنش برنده زندانی جایزه صلح نوبل در مورد جانباختن آرمیتا گراوند کرد و به نقل از او نوشت: «آرمیتای پر از شور زندگی ما را به خاطر موهای زیبایش که قصد نداشت با «حجاب اجباری» پنهانش کند، به گام مرگ فرستادند.»
در پنجمین قسمت از پادکست چندرسانهای «یادآر» شنونده گفتوگوی اختصاصی فهیمه خضر حیدری با گوهر عشقی، مادر سوگوار و دادخواهِ ستار بهشتی، باشید. ستار بهشتی کارگرِ وبلاگنویسی بود که سال ۱۳۹۱ در بازداشتِ پلیس فتا و زیر شدیدترین شکنجههای مأموران جمهوری اسلامی کشته شد.
جان باختن آرمیتا گراوند، دختر دانشآموز تهرانی، در بیمارستان فجر تهران بازتاب زیادی در فضای مجازی داشت و با واکنش بسیاری از کاربران و شخصیتهای ایرانی در شبکههای اجتماعی همراه شد.
پوران ناظمی، فعال مدنی، در فایلی صوتی که برای صدای آمریکا ارسال شده، خطاب به مقامات و نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی، خواستار «محاکمه منصفانه با ارائه مستندات و حضور وکلا و هیئت منصفه» شده است.
گزارش ها حاکی از آن هستند که دولت در لایحه برنامه هفتم توسعه به دنبال مبنا قرار دادن ۵ سال آخر بیمهپردازی، برای محاسبه حقوق بازنشستگی است که این به گفته فعالان حقوق بازنشستگان و کارگری، باعث کاهش میزان مستمری پرداختی خواهد شد.
خبر خبرگزاری دولتی ایرنا از جان باختن آرمیتا گراوند، دختر دانش آموز تهرانی، در بیمارستان فجر تهران واکنش های بسیاری را از سوی تشکل های حقوق بشری و نیز کاربران شبکه های اجتماعی به همراه داشته است.
گوهر عشقی یکی از این مادران داغدار است که پلیس فتای جمهوری اسلامی، فرزندنش ستار بهشتی را در آبان ماه ۱۳۹۱ دستگیر کرد. او تحت شکنجه هنگام بازجویی کشته شد.
در پنجمین قسمت از پادکست چندرسانهای «یادآر» شنونده گفتوگوی اختصاصی فهیمه خضر حیدری با گوهر عشقی، مادر سوگوار و دادخواهِ ستار بهشتی باشید. ستار بهشتی کارگرِ وبلاگنویسی بود که سال ۱۳۹۱ در بازداشتِ پلیس فتا و زیر شدیدترین شکنجههای مأموران جمهوری اسلامی کشته شد.
لیندا توماس-گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، روز جمعه پنجم آبان در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای رسیدگی به درگیریها میان اسرائیل و فلسطینیان گفت قطعنامههای سازمان ملل نباید «یکطرفه» باشند.
در بیانیه وزارت خزانهداری ایالات متحده آمده است که تحریمهای روز جمعه «نقش حیاتی ایران در تامین پشتیبانی مالی، لجستیکی، و عملیاتی حماس» را نشان میدهد.
وب سایت «حالوش» روز جمعه پنجم آبان، در گزارشی از شهر زاهدان نوشت که مردم با درخواست مولوی عبدالحمید، در سکوت از مسجد خارج شدند و این در شرایطی بود که نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی هم حضور پررنگی در شهر داشتند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه روز پنجشنبه چهارم آبان، اعلام کرد که مسئولین زندان اوین از اعزام داود رضوی، عضو زندانی هیئت مدیره این سندیکا، به بیمارستان برای ادامه روند درمانش جلوگیری کرده اند.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام کرد که حدود ۶ میلیون تن در سکونتگاههای غیر رسمی زندگی میکنند و مساحت و تعداد خانوارهای ساکن در این محدودهها در حال افزایش است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام کرد پروانه طبابت یک پزشک به دلیل «انجام رفتار ناپسند و دور از شئونات اسلامی» تعلیق شد.
عفو بینالملل روز پنجشنبه چهارم آبان، در بیانیه ای از «موج جدید حملات وحشیانه علیه معترضان و نمازگزاران اقلیت تحت ستم بلوچ» در زاهدان از سوی نیروهای جمهوری اسلامی در روز جمعه گذشته انتقاد کرد.
آتنا دائمی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی پیشین، با اعلام پناهندگی به کانادا به همراه خواهرش انسیه، در متنی از زندگی پنهانی در ماههای گذشته در ایران و سپس در کردستان عراق پرده برداشت.
یک فعال مدنی و کارآفرین در استان مرکزی در چند پرونده به حدود پنج سال زندان به همراه جریمه نقدی محکوم شد. او درباره این آراء جزئیاتی را به صدای آمریکا شرح داده است.
برادر فاطمه سپهری میگوید چهارشنبه سوم آبان این زندانی سیاسی را به بیمارستان بردهاند و در بخش مراقبتهای بحرانی «سیسییو» بستری شده است.
گزارش ها حاکی از آن است که فعالان کارگری زندانی همچنان تحت فشار هستند و روند درمان آنها از سوی سازمان زندان ها و یا مقامات زندان ها انجام نمی شود.
بارگذاری بیشتر