اینستاگرام نرگس محمدی در پستی اقدام به انتشار واکنش برنده زندانی جایزه صلح نوبل در مورد جانباختن آرمیتا گراوند کرد و به نقل از او نوشت: «آرمیتای پر از شور زندگی ما را به خاطر موهای زیبایش که قصد نداشت با «حجاب اجباری» پنهانش کند، به گام مرگ فرستادند.»
در این پست اینستاگرامی تاکید شده است که «هیچ خبرنگار مستقلی اجازه ورود به بیمارستان ارتش نیافت. خبرنگار فعال، گزارشگر وابسته حکومتی صدا و سیمای جمهوری اسلامی بود و سایتهای اطلاع رسانی، سایتهای سپاه پاسداران بودند.»
به گفته نرگس محمدی خبر «کشته شدن آرمیتا گراوند» با مهندسی نهادهای امنیتی، زیر آوار پنهانکاری، فریبکاری و دروغگویی حکومت «زن ستیز دینی استبدادی» در میان اخبار کشته شدگان جنگ در خاورمیانه، نالهای در میان فریادهای گوشخراش بود.
این فعال سیاسی تاکید کرد که این «آتشی بود که شعلههایش از قتل مهسا، نیکا، سارینا ، غزاله و... برمیخواست.»
در اینستاگرام نرگس محمدی به نقل از او تاکید شده است: «حکومت با چنگالهای امنیتی آنچنان بر آن «جنایت» چنبره زد که «حقیقت» زیر تلی از تهدید و فریب دفن شد.»
در ادامه این متن آمده است که «وقتی «حقیقت» دفن میشود و مظلوم بی پناه، یارای فریاد زدن نه برای «عدالت جویی»، بلکه حتی فریاد «درد» ندارد، مرگ، کمترین «درد» و «رنج» بشر است. درد، به واقع دروغ ، نیرنگ و فریب حکومت است.»
برنده امسال جایزه صلح نوبل تاکید کرد که «مرگ مظلومانه آرمیتا را هرگز فراموش نخواهم کرد و به پاس خونش «حجاب اجباری» را بر نخواهم تابید.»
نرگس محمدی متولد ۱۳۵۱ در زنجان است که در دو دهه اخیر بارها بازداشت و زندانی شده است. او هم اکنون نیز به خاطر فعالیت در حوزه حقوق بشر در ایران زندانی است.
کمیته نوبل صلح در نروژ روز جمعه ۱۴ مهرماه، جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳ را به نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در ایران، اهدا کرد.
این جایزه به دلیل نقش تعیین کننده نرگس محمدی در مقابله با سرکوب زنان در ایران و همچنین مبارزه او برای ارتقای حقوق بشر و آزادی برای همه، به وی اهدا شد.
آبرام پیلی، معاون فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران، صبح روز شنبه ششم آبان با انتشار پستی در «ایکس» اعلام کرد در سوگ از دستدادن آرمیتا، دختر جوانی، است که به دلیل نپوشیدن حجاب در متروی تهران در اوایل ماه جاری مورد حمله قرار گرفت و اکنون بر اثر گزارشها جان باخته است.
این دیپلمات ارشد آمریکایی در ادامه یادآور شد: «خشونت مورد حمایت دولت ایران علیه زنان و دختران، برای بسیاری از خانوادهها در داخل و خارج ایران ویرانگر بوده است.»
آرمیتا گراوند، دختر نوجوان ۱۶ ساله، صبح روز نهم مهر ۱۴۰۲، هنگام حرکت به سمت مدرسه، در ایستگاه مترو «میدان شهدای» تهران، به دلیل نپوشیدن مقنعه و رعایت نکردن حجاب اجباری حکومتی، در داخل واگن، مورد حمله یک نیروی «آمر به معروف» قرار گرفت و با هل دادن او، سرش به لبه در خروجی قطار برخورد کرد و پس از بیهوشی به کما رفت.
روزنامه بریتانیایی «گاردین» روز ۱۳ مهر، سخنان دو شاهد را منتشر کرد که میگویند آرمیتا گراوند به محض اینکه داخل واگن مترو شد، یک زن مامور حجاب اجباری شروع به مشاجره با او کرد زیرا آرمیتا، دختر ۱۶ ساله، روسری به سر نداشت. یک شاهد به این روزنامه گفت که وقتی آرمیتا به زمین افتاد، هنوز به هوش بود.