لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۳۱

آمریکا: قطعنامه‌های سازمان ملل «یکطرفه» نباشد؛ تروریسم هیچ توجیهی ندارد


سخنرانی لیندا توماس-گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد (جمعه ۵ آبان ۱۴۰۲)
سخنرانی لیندا توماس-گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد (جمعه ۵ آبان ۱۴۰۲)

لیندا توماس-گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، روز جمعه پنجم آبان در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای رسیدگی به درگیری‌ها میان اسرائیل و فلسطینیان گفت قطعنامه‌های سازمان ملل نباید «یکطرفه» باشند.

به گفته او، یکطرفه بودن قطعنامه‌های مجمع عمومی یا شورای امنیت آنها را تبدیل به لفاظی‌هایی می‌کند که ناتوان از پیش‌بردن صلح خواهند بود.

نماینده آمریکا در سازمان ملل قطعنامه پیشنهادی اردن به مجمع عمومی را «عمیقا ناقص» خواند و گفت قطعنامه مزبور نیازهای کنونی را برآورده نمی‌کند.

لیندا توماس-گرینفلید خاطرنشان کرد قطعنامه مزبور دو کلیدواژه «حماس» و «گروگان‌ها» را در بر ندارد که این مساله «خشمگین‌کننده» است.

به گفته او، در حالی که شهروندان بسیاری از کشورها از سوی حماس و دیگر گروه‌های تروریستی به گروگان گرفته شده‌اند، قطعنامه باید از «حماس» و «گروگان‌ها» نام می‌برد.

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد گفت به همین خاطر کشورش و کانادا اصلاحیه‌ای پیشنهاد کرده‌اند که خواستار محکوم‌کردن حملات تروریستی حماس و آزادی فوری و بی قید و شرط گروگان‌ها است. او از تمامی اعضای مجمع عمومی خواست از این اصلاحیه حمایت کنند.

او همچنین به قطعنامه پیشنهادی اخیر آمریکا به شورای امنیت اشاره کرد که ضمن تاکید بر آزادی گروگان‌ها و محکومیت حماس، امید به راه‌حل دوکشوری را زنده می‌کرد اما از سوی روسیه و چین وتو شد.

لیندا توماس-گرینفیلد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به کشتار ۱۵ مهر شهروندان اسرائیلی از سوی حماس گفت هیچ توجیهی برای تروریسم وجود ندارد. به گفته او، حماس می‌خواهد یهودیان را بکشد و اسرائیل را از بین ببرد.

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد تاکید کرد کشورش کشته‌شدن هر یک نفر غیرنظامی را به سوگ می‌نشیند و اینکه نباید نسبت به کشته‌شدن غیرنظامیان بی‌تفاوت بود.

به گفته او، «ایالات متحده هم در مذاکرات عمومی و هم خصوصی تصریح کرده که اسرائیل همزمان با اعمال حق خود برای دفاع از مردمش علیه یک گروه تروریستی، باید آن را مطابق با قوانین جنگی انجام دهد.»

او همچنین نیازهای فلسطینیان ساکن غزه را حیاتی خواند و گفت ایالات متحده آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین کمک‌رسان به فلسطینیان با تمام توان به این کار خود ادامه خواهد داد.

نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد همچنین گفت واشنگتن اسرائیل، مصر، و همه شرکایش را به برداشتن گام‌هایی ملموس برای رسیدگی به وضعیت جاری تشویق می‌کند.

پیش از سخنرانی نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد، نماینده عمان به نمایندگی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس ضمن ابراز تاسف نسبت به «ناتوانی» شورای امنیت سازمان ملل در ارتباط با اتفاقات در غزه، خشونت‌ها در این باریکه را محکوم کرد.

او با اشاره به کشته‌شدن «شش هزار و ۵۰۰ نفر از جمله دوهزار و ۳۰۰ کودک و یک‌هزار و ٢۰۰ زن» در غزه، خواستار توقف فوری درگیری‌ها و ارسال کمک‌های بشردوستانه به ساکنان غزه شد.

نماینده مصر نیز خواستار آتش‌بس فوری و ارسال کمک‌های بشردوستانه از جمله غذا و آب آشامیدنی به ساکنان غزه شد و علیه آنچه «جابجایی اجباری» فلسطینیان خواند، هشدار داد.

نماینده نیوزیلند در سخنان خود حمله تروریستی حماس را محکوم کرد و خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط گروگان‌ها شد. او ضمن تاکید بر حق اسرائیل برای دفاع از خود، خواستار محافظت از غیرنظامیان فلسطینی در غزه و تسهیل ارسال کمک‌های بشردوستانه برای آنها شد.

XS
SM
MD
LG