لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۸

زهرا رهنورد خطاب به «حاکمان» جمهوری اسلامی: «داغ ننگ دخترکشی» بر پیشانی‌تان خواهد ماند


آرمیتا گراوند
آرمیتا گراوند

زهرا رهنورد، همسر میرحسین موسوی و از سران جنبش سبز که از سال‌ها قبل در حصر خانگی به سر می‌برد، در واکنش به خبر جان‌باختن آرمیتا گراوند، نسبت به باقی ماندن ابدی «داغ ننگ دخترکشی» بر پیشانی حاکمان جمهوری اسلامی هشدار داد.

بنا بر مطلبی که کانال تلگرامی «کلمه» روز یکشنبه ۷ آبان منتشر کرد، رهنورد قانون حجاب اجباری را «مَن‌درآوردی» خواند و گفت که «حاکمان ایران متوهمانه، تثبیت قدرت خود را در گرو چند وجب پارچه» و این قانون می‌بینند.

او با اشاره به اظهارات مقامات جمهوری اسلامی برای توجیه جان باختن قربانیان، نوشت که حاکمان «دخترکان معصومی چون کشته‌شدگان جنبش مهسا و اینک در ادامه آن نوجوان دانش‌آموز آرمیتا گراوند را به قربانی در مسلخ معبد خودکامگی می‌کشند و هر بار هم مرگ دخترکان را به گردن فیزیولوژی و سنکوپ و بیماری زمینه‌ای یا خودکشی آنها می‌اندازند.»

بیانیه زهرا رهنورد در پی جان‌باختن آرمیتا گراوند
بیانیه زهرا رهنورد در پی جان‌باختن آرمیتا گراوند

رهنورد افزود: «به حاکمان هشدار می‌دهم جنگ تن‌به‌تن با زنان و دختران سرزمین‌مان ایران را پایان دهید و قانون منحوس حجاب اجباری را از فهرست قوانین کشور حذف کنید.» او همچنین هشدار که در غیر این صورت «همچون ایام جاهلیتِ زنده به‌گور کردن دختران، داغ ننگ دخترکشی تا ابد، بر پیشانی حکومت‌تان باقی خواهد ماند.»

آرمیتا گراوند، دختر نوجوان ۱۶ ساله‌، صبح روز نهم مهر ۱۴۰۲، هنگام حرکت به سمت مدرسه‌، در ایستگاه مترو «میدان شهدای» تهران، به دلیل نپوشیدن مقنعه و رعایت نکردن حجاب اجباری حکومتی، در داخل واگن، مورد حمله یک نیروی «آمر به معروف» قرار گرفت و با هل دادن او، سرش به لبه در خروجی قطار برخورد کرد و پس از بی‌هوشی به کما رفت.

نهادهای امنیتی در جمهوری اسلامی از دقایق ابتدایی این اتفاق با ایجاد فضای امنیتی هرگونه اطلاع رسانی را محدود کردند و در نهایت خبر درگذشت آرمیتا با متنی یکسان توسط رسانه‌های امنیتی و دولتی اعلام شد.

جان باختن آرمیتا گراوند، دختر دانش‌آموز تهرانی، در بیمارستان فجر تهران بازتاب زیادی در فضای مجازی داشت و با واکنش بسیاری از کاربران و شخصیت‌های ایرانی در شبکه‌های اجتماعی همراه شد.

شاهزاده رضا پهلوی، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «آنها که آرمیتا را کشتند همان‌ها هستند که مهسا را کشتند، همان‌ها که مجیدرضا را کشتند، همان‌ها که ۱۵۰۰ جاویدنام آبان۹۸ را کشتند، همان‌ها که جاویدنامان دی۹۶ را کشتند، همان‌ها که ندا آقاسلطان را کشتند، همان‌ها که فریدون فرخزاد را کشتند، همان‌ها که شهریار شفیق را کشتند، همان‌ها که فرخ‌رو پارسا را کشتند.»

مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگار و کنشگر سیاسی و مجری و مفسر برنامه تبلت صدای آمریکا، در «ایکس» نوشت: «آرمیتای بی‌گناه را جمهوری اسلامی کُشت. آن دختر شجاع ۱۶ ساله که هیچ جا روسری ستم را بر سر نداشت و برای حکومت و قوانین ضدانسانی‌اش ارزشی قایل نبود بدست ماموران منفور همین حکومت به قتل رسید. نگوییم آرمیتا درگذشت، آرمیتا را به قتل رساندند.»

شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل، در حساب کاربری خود در «اینستاگرام» نوشت: «جمهوری اسلامی بار دیگر با پافشاری بر چهارچوب‌های ایدئولوژیک غیرانسانی خود در راستای نیل به تمامیت‌خواهی سیری‌ناپذیر، نوجوان دیگری را به کام مرگ برد. آرمیتا گراوند تنها آرمیتا گراوند نیست، قتل حکومتی او، هم داغ ژینا را برای ما تازه کرد و هم به ما نشان داد که ماهیت کودک‌کش جمهوری اسلامی بدون شک تغییر نخواهد کرد.»

نازنین بنیادی، بازیگر و کنشگر حقوق بشر، در اینستاگرام با اشاره به حمله مأموران حکومتی به این دختر نوجوان در مترو به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری، نوشت: «تا زمانی که ما این رژیم را پاسخگو نکنیم، تاریخ تکرار می‌شود و رژیم به رفتار وحشیانه خود با ایرانیان و ویران کردن خاورمیانه ادامه خواهد داد. تسلیت عمیق من به خانواده او و مردم‌ ایران برای یک فقدان غم‌انگیز دیگر.»

علی کریمی، بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال ایران و از مخالفان سرشناس جمهوری اسلامی، در «ایکس»، تصویری از آرمیتا گراوند را با هشتگ «رژیم بچه‌کش آخوندی» به اشتراک گذاشت و گفت :«ما نشستیم و تماشا کردیم.»

هیچکس، رپ‌خوان، در «ایکس» نوشت: «آرمیتا گراوند‬⁩ توسط جمهوری اسلامی به قتل رسید. چند روز پیش هم ⁧‫امیرارسلان اژدهاکش‬⁩ توسط نظام به قتل رسید. این‌ها فقط مواردی هستند که ما از آنها خبر داریم. روزانه هزاران نفر به اشکال مختلف توسط ج.ا کشته و زندانی می‌شوند و مورد تجاوز قرار می‌گیرند.»

هانیه توسلی، بازیگر، نیز در اینستاگرام گفت: «جگرم خون است. دلم آشوب است. زندگی‌مان کابوس است. قلبم دیگر از دعا به درگاه خدا خالی و خسته شده. روزگاری بزرگی خیره نگاهم کرد، در چشمانم زل زد و گفت هیچوقت ناامید نشو. امید راز جان بدر بردن است، اما من امیدی ندارم. چشمانم از اشک ریختن خسته شده. فقط مات و مبهوتم، با دردی سنگین در قلبم. درد است؟ خشم است؟ غصه؟ نمی‌دانم.»

اشکان خطیبی، بازیگر، در «ایکس» نوشت: «آهای آهای نشسته‌ها، آرمیتای بعدی از شماست، آرمیتا گراوند را هم کشتند.»

آبرام پیلی، معاون فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران، صبح روز شنبه ششم آبان با انتشار پستی در «ایکس» اعلام کرد در سوگ از دست‌دادن آرمیتا، دختر جوانی، است که به دلیل نپوشیدن حجاب در متروی تهران در اوایل ماه جاری مورد حمله قرار گرفت و اکنون بر اثر گزارش‌ها جان باخته است.

این دیپلمات ارشد آمریکایی در ادامه یادآور شد: «خشونت مورد حمایت دولت ایران علیه زنان و دختران، برای بسیاری از خانواده‌ها در داخل و خارج ایران ویران‌گر بوده است.»

آرمیتا گراوند، دختر نوجوان ۱۶ ساله‌، صبح روز نهم مهر ۱۴۰۲، هنگام حرکت به سمت مدرسه‌، در ایستگاه مترو «میدان شهدای» تهران، به دلیل نپوشیدن مقنعه و رعایت نکردن حجاب اجباری حکومتی، در داخل واگن، مورد حمله یک نیروی «آمر به معروف» قرار گرفت و با هل دادن او، سرش به لبه در خروجی قطار برخورد کرد و پس از بی‌هوشی به کما رفت.

روزنامه بریتانیایی «گاردین» روز ۱۳ مهر، سخنان دو شاهد را منتشر کرد که می‌گویند آرمیتا گراوند به محض اینکه داخل واگن مترو شد، یک زن مامور حجاب‌ اجباری شروع به مشاجره با او کرد زیرا آرمیتا، دختر ۱۶ ساله، روسری به سر نداشت. یک شاهد به این روزنامه گفت که وقتی آرمیتا به زمین افتاد، هنوز به هوش بود.

عفو بین‌الملل پیش‌تر اعلام کرده بود که به استناد گزارش‌های منتشر شده و با اشاره به شواهد متعدد درباره مخفی‌کاری مقام‌های جمهوری اسلامی در این باره، آرمیتا گراوند پس از حمله یک مامور اعمال حجاب اجباری به کما فرو رفته است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG