بنا بر ویدیوهای منتشر شده در رسانههای اجتماعی جمعی از شهروندان در تهران یکشنبه شب در اعتراض به جانباختن آرمیتا گراوند، دانشآموز ۱۶ ساله، شعارهای «مرگ بر حکومت بچهکش» و «مرگ بر دیکتاتور» دادند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز یکشنبه در دو پیام پیاپی در شبکه «ایکس» گفت جان باختن آرمیتا گراوند آمریکا را برای پاسخگو کردن جمهوری اسلامی مصممتر میکند.
جانباختن این دختر نوجوان انعکاس گستردهای در رسانهای جهان داشت و خبرگزاریها و روزنامههای مشهور جهان از قبیل آسوشیتدپرس، رویترز، نیویورکتایمز، خبرگزاری فرانسه، و گاردین آن را پوشش دادند.
فعالان سیاسی و مدافع حقوق بشر و همچنین چهرههای سرشناس ایرانی نیز نسبت به انتشار خبر جانباختن این نوجوان ۱۶ ساله واکنش نشان دادند.
پیکر آرمیتا در میان تدابیر شدید امنیتی به خاک سپرده شد و ماموران امنیتی جمهوری اسلامی شماری از شرکتکنندگان در مراسم خاکسپاری او را بازداشت کردند.
آرمیتا گراوند، دختر نوجوان ۱۶ ساله، صبح روز نهم مهر ۱۴۰۲، هنگام حرکت به سمت مدرسه، در ایستگاه مترو «میدان شهدای» تهران، به دلیل نپوشیدن مقنعه و رعایت نکردن حجاب اجباری حکومتی، در داخل واگن، مورد حمله یک نیروی «آمر به معروف» قرار گرفت و با هل دادن او، سرش به لبه در خروجی قطار برخورد کرد و پس از بیهوشی به کما رفت.
روزنامه بریتانیایی «گاردین» روز ۱۳ مهر، سخنان دو شاهد را منتشر کرد که میگویند آرمیتا گراوند به محض اینکه داخل واگن مترو شد، یک زن مامور حجاب اجباری شروع به مشاجره با او کرد زیرا آرمیتا، دختر ۱۶ ساله، روسری به سر نداشت. یک شاهد به این روزنامه گفت که وقتی آرمیتا به زمین افتاد، هنوز به هوش بود.
عفو بینالملل پیشتر اعلام کرده بود که به استناد گزارشهای منتشر شده و با اشاره به شواهد متعدد درباره مخفیکاری مقامهای جمهوری اسلامی در این باره، آرمیتا گراوند پس از حمله یک مامور اعمال حجاب اجباری به کما فرو رفته است.