وزارت امور خارجه ایالات متحده روز جمعه ۱۱ اسفند اعلام کرد فریبا بلوچ، فعال ایرانی حقوق زنان در میان ۱۳ برنده جایزه بینالمللی «زنان شجاع ۲۰۲۴» این وزارتخانه قرار گرفته است.
شورای بازنشستگان ایران اشاره کرد که مراکز رای گیری خلوت تر از همیشه نشان داد که علی رغم همه تهدیدها و وعده ها، حکومت نتوانست به یک رقم آرای حداقلی هم برای حفظ ظاهر برسد.
آقای حاجیپور اتهامات وارد شده را «تبلیغ علیه نظام و تحریک مردم به اغتشاش» اعلام کرد و نوشت که به جز ۳ سال و ۸ ماه حبس، به مواردی از جمله دو سال ممنوعیت خروج از کشور و مطالعه کتابهایی مانند «نظام حقوق زن در اسلام» و همچنین ساخت موسیقی علیه آمریکا و انتشار آن در فضای مجازی محکوم شده است.
«شبکه همبستگی برای حقوق بشر در ایران» متشکل از ۲۴ گروه و انجمن مدنی حقوق بشری و سیاسی در بیانیه ای در آستانه روز جهانی زن هشتم مارس خواستار آزادی تمام زندانیان سیاسی از زندان های جمهوری اسلامی شد.
سامان یاسین (صیدی)، رپخوان معترض، در نامه ای به غلامحسین محسنی اژهای، رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، با اعلام این که ۱۸ ماه بلانکلیف در زندان های تهران و کرج جابه جا می شود و بدون هیچ مدرک و سند محبوس است
صفحه کاربری توماج صالحی در شبکه اجتماعی «ایکس» که ضمن اعلام خبر برگزاری یک دادگاه دیگر برای این رپخوان معترض در روز ۲۶ اسفند، از سازمان ملل متحد و شورای حقوق بشر این نهاد خواست تا تحقیقات مستقلی را در مورد پرونده او آغاز کنند.
گروه هکری «عدالت علی» که میگوید به میلیونها سند و حکم صادره در قوه قضائیه جمهوری اسلامی دست پیدا کرده، روز دوشنبه تصویر سندی از دستور دادستانی تهران برای برخورد با «چهرههای شاخص» که در اعتراضات سال ۱۴۰۱ همگام با مردم بودهاند را منتشر کرد.
نتایج یک پژوهش درباره اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ در ایران، که پس از کشتهشدن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد در اواخر شهریور ماه آغاز شد، نشان میدهد که «فراتر از اعتراضات زنانه» بوده است.
در ادامه کارزار تحریم انتخابات در جمهوری اسلامی ایران توسط افراد شناخته شده و گروههای مختلف سیاسی، نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل، در پیامی اعلام کرد که جمهوری اسلامی، «سزاوار تحریم ملی و حقارت جهانی» است.
به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر، با پایان محکومیت حبس حمیده زارعی، معترض زندانی ساکن کرج، حکم دو سال تبعید او به رشت اجرایی شد.
دادگاه انقلاب نورآباد حسین حسینپور، معترض آسیبدیده چشمی اهل مهاباد، را به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق نوشتن مطالبی در فضای مجازی و شبکه اجتماعی اینستاگرام» به یک سال حبس محکوم کرد.
به گزارش رسانههای حقوق بشری، محمدعلی وحدتی، شهروند معترض ۶۵ ساله، به ۱۵ سال حبس محکوم شده است.
کانال تلگرامی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران از تایید حکم «اخراج» سارا سیاهپور، معلم معترض و فعال صنفی فرهنگیان، توسط دولت جمهوری اسلامی خبر داد و نوشت: «این سرکوبها خشم نهفته معلمان را شعلهورتر از هر زمانی خواهد کرد.»
بابک پاکنیا، یکی از وکلای متهمان پرونده «اکباتان»، اعلام کرد که وکالت علی رضا برمرز پورناک را برعهده دارد اما قاضی صلواتی اجازه وکالت در بخشی از پرونده را به او نداده و ابلاغیهای هم ارسال نشده است.
سپیده قلیان، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، در نامهای خطاب به شرکتکنندگان در کنفرانس امنیتی مونیخ نوشت، «کشورهای دموکراتیک و مجامع بینالمللی باید در شرایط کنونی صدای جامعه مدنی، حقوق بشری و نهادهای دموکراتیک ایران باشند.»
نزدیک به ۲۵۰ ماموستا و روحانی کُرد با ارسال نامهای به غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، خواستار لغو حکم اعدام ماموستا محمد خضرنژاد، روحانی ۴۵ ساله اهل شهرستان بوکان شدند.
سامان رشنو، برادر سپیده رشنو خبر داد که با توجه پذیرفته شدن «اعاده دادرسی» یکی از پروندهها در دیوان عالی کشور، اجرای حکم زندان این فعال مدنی مخالف حجاب اجباری تا ۲۰ اسفند متوقف شد.
صفحه کاربری توماج صالحی در شبکه اجتماعی «ایکس» که توسط نزدیکان او اداره میشود، روز چهارشنبه ۲۵ بهمن از تأیید حکم یک سال حبس این رپخوان معترض به دلیل ویدئویی که اخیرا منتشر کرد، خبر داد
این فعال مدنی سرشناس سقزی همچنین به نوشتن زندگینامه یکی از ماموران حکومتی کشتهشده در جریان اعتراضات به کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی و ارائه آن در قالب مقاله به اجرای احکام و انتشار صوت آن در یکی از شبکههای مجازی پرمخاطب شهرستان سقز محکوم شده است.
رسانههای حقوق بشری از صدور حکم اعدام برای ماموستا محمد خضرنژاد، که در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شده بود، خبر میدهند؛ این روحانی اهل سنت از نحوه برخورد حکومت با شهروندان معترض انتقاد کرده بود.
سازمان عفو بینالملل با انتشار بیانیهای نسبت به خطر اعدام قریبالوقوع رضا رسائی، زندانی کُرد یارسان و از بازداشتشدگان اعتراضات به کشته شدن مهسا (ژینا) امینی، هشدار داد.
احمد علیخانی، کنشگر محیط زیست که بنا بر گزارشها شهریور ۱۴۰۲ و پس از کاشتن نهال بر مزار نیکا شاکرمی بازداشت شده بود، به پرداخت جریمه نقدی محکوم شد.
این شخصیت برجسته اهل سنت کشور افزود بر اساس شنیدهها، تمام عاملان محاکمه نمیشوند اما انتظار جامعه و اولیای دم آن است که همه مرتکبان این «جنایت» از هر نهاد و ارگانی که هستند، محاکمه شوند.
قاسم بعدی، وکیل دادگستری، به صدای آمریکا میگوید اتهاماتی که دادگاه انقلاب اسلامی به آرمیتا پاویر، فعال دانشجویی، نسبت داده و او را به نزدیک به دو سال حبس محکوم کرده است «وجاهت قانونی» ندارد و جان این زندانی سیاسی پس از دو هفته اعتصاب غذای خشک در «خطر واقعی» است.
سازمان حقوق بشر ایران روز شنبه ۱۴ بهمن درباره خطر اعدام قریبالوقوع سه معترض زندانی پس از تایید حکم آنها در دیوان عالی هشدار داده و خواستار توجه ویژه جامعه جهانی به وضعیت آنها شد.
وکیل محمد قبادلو، معترض اعدامشده، با اشاره به ایرادات و شبهههای متعدد در پرونده موکلش، قصاص او را «ناعادلانه» و موجب «ذبح قانون و شرع» و «بیاعتبار کردن دستگاه قضایی» خواند.
مصطفی آذرخشی، عضو تعلیقشده هیئت علمی دانشکده الهیات دانشگاه بهشتی در تهران، از اخراج خود خبر داد.
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در خطبههای نماز جمعه ششم بهمن با انتقاد از نحوه مدیریت کشور گفت دین نباید در خدمت منافع سیاسی قرار بگیرد زیرا «دین، سیاسی نیست.»
مصاحبه اختصاصی بخش فارسی صدای آمریکا با محمد خضری یکی از مجروحان اعتراضات جنبش زن، زندگی، آزادی
حساب کاربری توماج صالحی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، طرح مجدد اتهامات تبرئهشده پیشین علیه این رپر زندانی را «غیرقانونی» و ناشی از «خالیبودن دستهای پروندهسازان» خواند.
اعدام محمد قبادلو و فرهاد سلیمی در بامداد روز سهشنبه، سوم بهمن در زندان قزلحصار توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی، با واکنش گسترده سازمانها و فعالان حقوق بشر و چهرههای سرشناس سیاسی، هنری، و ورزشی همراه شد.
اجرای اعدام محمد قبادلو و فرهاد سلیمی در سحرگاه سهشنبه سوم بهمن در زندان قزلحصار توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی، موجی از خشم عمومی را در رسانههای اجتماعی برانگیخت و ناظران این اعدامها را «انتقام» جمهوری اسلامی از مردم ایران در پی «کشته شدن تروریستهایش» در منطقه دانستهاند.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی سحرگاه سهشنبه سوم بهمن محمد قبادلو، معترض ۲۳ ساله را که در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در تهران بازداشت شده بود، در زندان قزلحصار استان البرز اعدام کرد. این اقدام واکنشهایی را در رسانههای اجتماعی برانگیخت.
وکیل محمد قبادلو، معترض محکوم به اعدام، از دریافت «ابلاغیه اجرای حکم» این زندانی در خطر اعدام خبر داد. بر اساس تصویری از این ابلاغیه که امیر رئیسیان، وکیل محمد قبادلو، منتشر کرده است، این «حکم روز سهشنبه سوم بهمن» اجرا میشود.
با گذشت بیش از ۱۵ ماه از بازداشت این خواننده جوان اهل کرمانشاه، او همچنان بهصورت بلاتکلیف در زندان «قزلحصار» کرج نگهداری میشود.
وکیل خانواده ابوالفضل آدینهزاده، نوجوان معترض جانباخته در جریان اعتراضات سراسری، از لغو قرار پرداخت دیه و ارجاع این پرونده به دادسرای نظامی خبر داد.
بارگذاری بیشتر