وکیل خانواده ابوالفضل آدینهزاده، نوجوان معترض جانباخته در جریان اعتراضات سراسری، از لغو قرار پرداخت دیه و ارجاع این پرونده به دادسرای نظامی خبر داد.
خسرو علیکُردی روز جمعه ۲۹ دی در حسابهای کاربری خود در شبکههای مجازی اعلام کرد که با اعتراض وکیل خانواده ابوالفضل آدینهزاده در دادگاه نظامی، قرار منع پیگرد «نقض و جهت رسیدگی قانونی به شعبه اول بازپرسی دادسرای نظامی ارجاع شده است.»
بر پایه سندی که این وکیل دادگستری منتشر کرده است، بازپرس شعبه اول دادسرای نظامی استان خراسان رضوی در آبان سال جاری برای نیروهای مسلح این استان قرار منع پیگرد صادر و برای خانواده دادخواه ابوالفضل آدینهزاده هم پرداخت دیه از بیتالمال مقرر کرده بود.
در این سند قضائی، هر دو نهاد مسلح، فرماندهی انتظامی و حفاظت اطلاعات سپاه استان خراسان رضوی، حمل یا استفاده ماموران از سلاح ساچمهزن در روز جانباختن ابوالفضل آدینهزاده را انکار کردهاند.
این در حالی است که خانواده این نوجوان معترض «قتل» او را ناشی از ««اصابت گلوله ساچمه زنی» دانسته و از نیروهای نظامی یا انتظامی به عنوان عوامل تیراندازی به ابوالفضل آدینهزاده شکایت کردهاند.
ابوالفضل آدینهزاده، نوجوان ۱۷ ساله، روز شنبه ۱۶ مهر در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در مشهد هدف دهها گلوله ساچمهای ماموران امنیتی قرار گرفت و کشته شد.
بر پایه مدارک پزشکی، تصاویر، ویدیوها، و اظهارات شاهدان، در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ صدها تن از معترضان در اثر اصابت از جمله گلولههای ساچمهای و پلاستیکی ماموران حکومت کشته و مجروح شدند.
پیشتر مرضیه آدینهزاده، خواهر ابوالفضل، با انتشار شکایتنامه این خانواده دادخواه در صفحه اینستاگرامش، از تهدید پدرش به وسیله ماموران اطلاعاتی خبر داده بود.
خسرو علیکُردی، وکیل خانواده ابوالفضل آدینهزاده، هم به تازگی به «دو سال ممنوعیت از شغل وکالت» محکوم شد.
به نوشته این وکیل ساکن مشهد، دادگاه انتظامی کانون وکلای دادگستری خراسان برای او «به جرم! انتشار اخبار دادرسی «موکلینش، فاطمه سپهری و خانواده ابوالفضل آدینهزاده و دیگر زندانیان سیاسی» این حکم را صادر کرده است.
در اعتراضات گستردهای که از شهریور ۱۴۰۱ پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد، دستکم پانصد نفر از جمله هفتاد کودک کشته، صدها تن مجروح، و هزاران تن دیگر نیز بازداشت شدند.