مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در خطبههای نماز جمعه ششم بهمن با انتقاد از نحوه مدیریت کشور گفت دین نباید در خدمت منافع سیاسی قرار بگیرد زیرا «دین، سیاسی نیست.»
به گفته او، مردم ایران در «رنج شدیدی» هستند و اکثریت مردم در شرایط دشواری به سر میبرند در حالی که «در گذشته اینطور نبود.»
امام جمعه اهل سنت زاهدان افزود در این مدت «هیچ قدمی» از سوی مسئولان جمهوری اسلامی در راستای تحقق خواستههای مردمی برداشته نشده بلکه تنگناها بیشتر شده است.
این شخصیت برجسته اهل سنت کشور تصریح کرد مردم همه خیرخواه کشور هستند و باید صدای آنها شنیده و به خواستههای آنها توجه شود.
مولوی عبدالحمید در ادامه گفت ایران متشکل از اقوام و ادیان و مذاهب مختلف است و توجه به خواستههای همه میتواند وحدت ملی ایجاد کند.
او در بخش دیگری از سخنانش گفت قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ۴۵ سال پیش تدوین شده و اکنون نسلهای جدید با خواستههای جدید آمده است در حالیکه این قانون اساسی هنوز تغییری نکرده است.
این شخصیت برجسته اهل سنت کشور در واکنش به خبرهای مربوط به رد صلاحیت حسن روحانی، رئیس جمهوری پیشین ایران، برای نامزدشدن در انتخابات مجلس خبرگان رهبری بدون ذکر نام او گفت در نتیجه نظارت استصوابی بر انتخابات، رئیس جمهوری دو دوره کشور و کسی که سالها رئیس شورای امنیت ملی بوده، اکنون رد صلاحیت میشود.
مولوی عبدالحمید در پایان خطبههای نماز جمعه این هفته، همانند جمعههای گذشته از نمازگزاران زاهدانی خواست که بعد از نماز با آرامش و رعایت سکوت مسجد را ترک کنند.
- جو شدید امنیتی در زاهدان
تصاویر همرسانیشده در رسانههای اجتماعی حاکی از تداوم جو شدید امنیتی در زاهدان و حضور ماموران حکومتی جمهوری اسلامی در اطراف مسجد مکی، با وجود گذشت بیش از یک سال از «جمعه خونین» در این شهر است.
سازمان حقوق بشری حالوش به نقل منابع محلی گزارش داد: «همزمان با حضور گسترده مردم زاهدان در نماز جمعه مبادی ورودی و خروجی مسجد مکی و مصلی از سوی نیروهای امنیتی مسدود و رفت و آمد شهروندان کنترل شده است.»
پس از کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد در ۲۵ شهریور ۱۴۰۱، شهروندان بلوچ همزمان با دیگر هموطنان ایرانی خود دست به اعتراضات گستردهای زدند.
اعتراضات شهروندان بلوچ و بهویژه زاهدانیها، پس از کشتار ۱۰۰ نفر از نمازگزاران در جریان «جمعه خونین» در هشتم مهر ۱۴۰۱ شدت بیشتری گرفت و از آن زمان، این شهر هر جمعه صحنه اعتراضات ضد حکومتی بوده است.
مولوی عبدالحمید نیز هر هفته در خطبههای نماز جمعه به انتقاد از سیاستهای جمهوری اسلامی و مقامات و مسئولان ردهبالای حکومت ایران از جمله علی خامنهای و نیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میپردازد.
او بارها ضمن تاکید بر لزوم محاکمه «آمران و عاملان این جنایت» تصریح کرده که تبعیضها باید برچیده شوند و تمامی ایرانیان فارغ از دین، مذهب، و قومیتشان یکسان نگریسته شوند و در اداره کشور مشارکت کنند.