لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۳۷

شبکه حقوق بشر کردستان: وضعیت سلامتی سامان یاسین «نامناسب» است


سامان یاسین. آرشیو
سامان یاسین. آرشیو

شبکه حقوق بشر کردستان خبر داد که سامان یاسین، رپ‌خوان معترض زندانی، به دلیل ادامه اعتصاب دارو و محرومیت از حق دسترسی به خدمات پزشکی در وضعیت سلامتی «نامناسبی» قرار دارد.

به گزارش این گروه حقوق بشری، با گذشت بیش از ۱۵ ماه از بازداشت این خواننده جوان اهل کرمانشاه، او همچنان به‌صورت بلاتکلیف در زندان «قزل‌حصار» کرج نگهداری می‌شود.

شبکه حقوق بشر کردستان گفت: در ماه‌های اخیر، جلسه دادگاه این زندانی سیاسی کرد در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی عموزاد به دلایل مختلفی به تعویق افتاده است.

این گزارش حاکی از آن است که بازداشت سامان یاسین در شرایطی ادامه دارد که او از مشکلات تنفسی به دلیل پارگی حفره بینی سمت چپ بر اثر شکنجه در هنگام بازجویی، و خونریزی دستگاه گوارش رنج می‌برد.

رضا شفاخواه، وکیل این زندانی سیاسی، در آ‌ذر سال جاری در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشته بود: «به‌رغم گذشت بیش از یک سال از صدور قرار دستگیری موکل، وی همچنان برخلاف قانون در بازداشت به سر می‌برد».

این وکیل دادگستری همچنین با ابراز نگرانی از وضعیت سلامت موکل خود اعلام کرده بود که او «به لحاظ پزشکی امکان تحمل تداوم بازداشت را ندارد. از همین رو مراتب به کمیسیون پزشکی ارجاع گردید و منتظر نتیجه هستیم.»

این زندانی سیاسی در شهریور سال جاری در یک فایل صوتی که برای انتشار در اختیار شبکه حقوق بشر کردستان قرار گرفته بود، به شکنجه‌های دوران بازداشت از جمله اعدام مصنوعی، پارگی حفره بینی در اثر شکنجه بازجویان امنیتی، و فشار برای انجام اعترافات اجباری، اشاره کرده بود.

او از هنگام بازداشت چند بار بین‌ زندان‌های اوین تهران، رجایی‌شهر، و قزل‌حصار، جابه‌جا شده است.

سامان یاسین
سامان یاسین

سامان یاسین، خواننده‌ای که در جریان اعتراضات سراسری سال گذشته که در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد با معترضان همراهی کرد، در مهر ماه ۱۴۰۱ در تهران بازداشت و ابتدا به اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شد.

این حکم در دیوان عالی کشور نقض و پرونده او جهت رسیدگی دوباره به دادگاه ارجاع شد.

به‌تازگی جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای نظارت بر وضعیت حقوق بشر در ایران، وضعیت حقوق بشر در ایران را «واقعیت تلخ» توصیف کرد و از جامعه بین‌المللی خواست تا در مقابل نقض گسترده حقوق بشر در ایران سکوت نکنند.

پیش از این میشل تیلور، نماینده دائم آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، هم از «بی‌اعتنایی آشکار رژیم ایران به حقوق بشر و آزادی بیان» انتقاد کرده بود.

XS
SM
MD
LG