صفحه کاربری توماج صالحی در شبکه اجتماعی «ایکس» که توسط نزدیکان او اداره میشود، روز چهارشنبه ۲۵ بهمن از تأیید حکم یک سال حبس این رپخوان معترض به دلیل ویدئویی که اخیرا منتشر کرد، خبر داد
این فعال مدنی سرشناس سقزی همچنین به نوشتن زندگینامه یکی از ماموران حکومتی کشتهشده در جریان اعتراضات به کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی و ارائه آن در قالب مقاله به اجرای احکام و انتشار صوت آن در یکی از شبکههای مجازی پرمخاطب شهرستان سقز محکوم شده است.
رسانههای حقوق بشری از صدور حکم اعدام برای ماموستا محمد خضرنژاد، که در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شده بود، خبر میدهند؛ این روحانی اهل سنت از نحوه برخورد حکومت با شهروندان معترض انتقاد کرده بود.
سازمان عفو بینالملل با انتشار بیانیهای نسبت به خطر اعدام قریبالوقوع رضا رسائی، زندانی کُرد یارسان و از بازداشتشدگان اعتراضات به کشته شدن مهسا (ژینا) امینی، هشدار داد.
احمد علیخانی، کنشگر محیط زیست که بنا بر گزارشها شهریور ۱۴۰۲ و پس از کاشتن نهال بر مزار نیکا شاکرمی بازداشت شده بود، به پرداخت جریمه نقدی محکوم شد.
این شخصیت برجسته اهل سنت کشور افزود بر اساس شنیدهها، تمام عاملان محاکمه نمیشوند اما انتظار جامعه و اولیای دم آن است که همه مرتکبان این «جنایت» از هر نهاد و ارگانی که هستند، محاکمه شوند.
قاسم بعدی، وکیل دادگستری، به صدای آمریکا میگوید اتهاماتی که دادگاه انقلاب اسلامی به آرمیتا پاویر، فعال دانشجویی، نسبت داده و او را به نزدیک به دو سال حبس محکوم کرده است «وجاهت قانونی» ندارد و جان این زندانی سیاسی پس از دو هفته اعتصاب غذای خشک در «خطر واقعی» است.
سازمان حقوق بشر ایران روز شنبه ۱۴ بهمن درباره خطر اعدام قریبالوقوع سه معترض زندانی پس از تایید حکم آنها در دیوان عالی هشدار داده و خواستار توجه ویژه جامعه جهانی به وضعیت آنها شد.
وکیل محمد قبادلو، معترض اعدامشده، با اشاره به ایرادات و شبهههای متعدد در پرونده موکلش، قصاص او را «ناعادلانه» و موجب «ذبح قانون و شرع» و «بیاعتبار کردن دستگاه قضایی» خواند.
مصطفی آذرخشی، عضو تعلیقشده هیئت علمی دانشکده الهیات دانشگاه بهشتی در تهران، از اخراج خود خبر داد.
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در خطبههای نماز جمعه ششم بهمن با انتقاد از نحوه مدیریت کشور گفت دین نباید در خدمت منافع سیاسی قرار بگیرد زیرا «دین، سیاسی نیست.»
مصاحبه اختصاصی بخش فارسی صدای آمریکا با محمد خضری یکی از مجروحان اعتراضات جنبش زن، زندگی، آزادی
حساب کاربری توماج صالحی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، طرح مجدد اتهامات تبرئهشده پیشین علیه این رپر زندانی را «غیرقانونی» و ناشی از «خالیبودن دستهای پروندهسازان» خواند.
اعدام محمد قبادلو و فرهاد سلیمی در بامداد روز سهشنبه، سوم بهمن در زندان قزلحصار توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی، با واکنش گسترده سازمانها و فعالان حقوق بشر و چهرههای سرشناس سیاسی، هنری، و ورزشی همراه شد.
اجرای اعدام محمد قبادلو و فرهاد سلیمی در سحرگاه سهشنبه سوم بهمن در زندان قزلحصار توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی، موجی از خشم عمومی را در رسانههای اجتماعی برانگیخت و ناظران این اعدامها را «انتقام» جمهوری اسلامی از مردم ایران در پی «کشته شدن تروریستهایش» در منطقه دانستهاند.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی سحرگاه سهشنبه سوم بهمن محمد قبادلو، معترض ۲۳ ساله را که در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در تهران بازداشت شده بود، در زندان قزلحصار استان البرز اعدام کرد. این اقدام واکنشهایی را در رسانههای اجتماعی برانگیخت.
وکیل محمد قبادلو، معترض محکوم به اعدام، از دریافت «ابلاغیه اجرای حکم» این زندانی در خطر اعدام خبر داد. بر اساس تصویری از این ابلاغیه که امیر رئیسیان، وکیل محمد قبادلو، منتشر کرده است، این «حکم روز سهشنبه سوم بهمن» اجرا میشود.
با گذشت بیش از ۱۵ ماه از بازداشت این خواننده جوان اهل کرمانشاه، او همچنان بهصورت بلاتکلیف در زندان «قزلحصار» کرج نگهداری میشود.
وکیل خانواده ابوالفضل آدینهزاده، نوجوان معترض جانباخته در جریان اعتراضات سراسری، از لغو قرار پرداخت دیه و ارجاع این پرونده به دادسرای نظامی خبر داد.
مارال نصیری، هنرمند ایرانی سوئدی که با دریافت جایزه «گلدباگ» («سوسک طلایی») معتبرترین مراسم سالانه سینمایی سوئد بهعنوان بهترین بازیگر زن آن کشور انتخاب شد، در گفتوگو با صدای آمریکا درباره دریافت جایزه بهترین بازیگر زن سوئد و حواشی مربوط به لباسی که در این مراسم پوشیده بود توضیحاتی را ارائه کرد.
گروه کفالتهای سیاسی در آلمان به همراه برخی از نمایندگان پارلمان (بوندستاگ) آلمان با همراهی موسسه حقوق بشری «هوار هلپ» از طرح کفالتهای سیاسی برای دادخواهی برای زندانیان سیاسی اعدام شده در جریان جنبش زن زندگی آزادی، به نام طرح «تیم عدالت» رونمایی کردند.
رسانههای حقوق بشری از بازداشت و محکومیت حبس شماری از معترضان، دانشجویان و هنرمندان در روزهای گذشته خبر دادهاند.
بیش از ۲۰ تن از «مدافعان حقوق زنان و دادخواهان و حامیان انقلاب زن - زندگی - آزادی» در بیانیه مشترکی از رویا حشمتی، مخالف حجاب اجباری حمایت و مجازات شلاق و تلاش جمهوری اسلامی برای اعمال حجاب اجباری را محکوم کردند.
تغییر پوشش و سبک اجرای یکی از مجریهای صدا و سیمای جمهوری اسلامی و اظهاراتش درباره خانواده شاهزاده رضا پهلوی در رسانههای اجتماعی خبرساز شده است. برخی کاربران این تحول را به ترس از محبوبیت پهلویها میان مردم نسبت دادهاند و گروهی نیز آن را ترفندی برای داغ کردن تنور انتخابات قلمداد کردهاند.
در حالی که نهادهای حقوق بشری نسبت به اعدام قریبالوقوع شماری از زندانیان سیاسی در ایران هشدار دادهاند، قوه قضاییه جمهوری اسلامی اعلام کرد دیوان عالی کشور حکم اعدام یک «مقام سابق انتظامی» را که به کشتن مهران سماک در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ متهم است، نقض کرده است.
مرکز رسانه قوه قضاییه از تشکیل پرونده قضائی برای الهه محمدی و نیلوفر حامدی خبر داد و اعلام کرد این پرونده بهخاطر «کشف حجاب» صورت گرفته پس از آزادی «موقت» در روز گذشته است.
کانون نویسندگان ایران روز شنبه در بیانیه ای خواستار لغو احکام صادر شده از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی و آزادی نمام کسانی شد که به دلیل فعالیت سیاسی یا ابراز نظر و عقیده زندانی شده اند.
در حالی که دادگاه رسیدگی به پرونده کشته شدن محمد جامهبزرگ، از جانباختگان اعتراضات سراسری، حکم اعدام یک بسیجی، حبس یا پرداخت جزای نقدی سه بسیجی و پاسدار، و تبرئه هفت سپاهی و بسیجی دیگر را صادر کرده، وکیل پرونده میگوید «مجموعه بیمبالاتی و عدم رعایت نظامات توسط فرمانده یگان» دلیل «وقوع فاجعه» است.
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در خطبههای نماز جمعه ٢٢ دی گفت: «بنده با گفتن این حرفها تحت فشار قرار میگیرم و عدهای که جزو رفقای بنده بودهاند از بنده دلخور میشوند، اما وجدان ما را مجبور میکند که از حق و حقوق مردم دفاع کنیم و این را وظیفه خود میدانیم.»
شروین حاجی پور، خواننده ترانه اعتراضی «برای»، روز جمعه ۲۲ دی بار دیگر از احضارش به دادگاه خبر داد.
دیدهبان حقوق بشر در گزارش سالانه درباره وضعیت حقوق بشر در جهان، از حکومت ایران به دلیل تداوم «سرکوب ظالمانه مخالفت مسالمتآمیز» وتشدید «اقدامات تنبیهی» علیه زنان مخالف حجاب اجباری در پی اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ انتقاد کرد.
سپیده رشنو، فعال مدنی مخالف حجاب اجباری، با شرح خاطرهای از سفرش به خانه والدین خود در خرمآباد، درباره فشارهای خانواده برای سر کردن حجاب و مقاومت خودش توضیح داده و گفته در مقابل تذکر برادرش که «خرمآباد تهران نیست»، گفته که «زن زندگی آزادی که فقط برای تهران نیست.»
نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل که در زندان بسر میبرد، شلاق خوردن رویا حشمتی، مخالف حجاب اجباری، را «تصویری از تاریخ ۴۵ ساله آپارتاید جنسیتی حکومت استبدادی بر پیکر زنان سرافراز آگاه» خواند.
هشت تن از معترضان اهل آبدانان، دهلران و درهشهر، در استان ایلام، در مجموع به ۶۴ سال زندان محکوم شدند.
وکیل مهدی یراحی، از صدور حکم ۲ سال و ۸ ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق علیه این خواننده خبر داد.
سپیده رشنو، از فعالان مخالف حجاب اجباری، با انتشار یک نامه صوتی خطاب به سروناز احمدی، زندانی و فعال حقوق کودکان، از بند نسوان اوین با عنوان «زندان در زندان» و «خط مقدم زن، زندگی، آزادی» یاد کرده است.
بارگذاری بیشتر