لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۳۰

حمایت فعالان مدنی و صنفی از رویا حشمتی: مجازات شلاق باید متوقف شود


رویا حشمتی، مخالف حجاب اجباری که متحمل ۷۴ ضربه شلاق شده است. آرشیو
رویا حشمتی، مخالف حجاب اجباری که متحمل ۷۴ ضربه شلاق شده است. آرشیو

بیش از ۲۰ تن از «مدافعان حقوق زنان و دادخواهان و حامیان انقلاب زن - زندگی - آزادی» روز چهارشنبه ۲۷ دی، در بیانیه‌ مشترکی از رویا حشمتی، مخالف حجاب اجباری حمایت و مجازات شلاق و تلاش جمهوری اسلامی برای اعمال حجاب اجباری را محکوم کردند.

به گزارش کانال‌های تلگرامی صنفی، در این بیانیه خانم حشمتی، نمونه ای از زنان ایران نامیده شده است که طی «چهار دهه گذشته، دوره به دوره با تسلیم ناپذیری، با اعتراض و مبارزه در مسیری سخت و طاقت فرسا، جلو آمده و تبدیل به نمادهای انقلابی، برای تغییر ریشه‌ای در راستای رهایی زن و جامعه شده‌اند.»

امضا کنندگان بیانیه که در بین آنها زنان فعال شناخته شده ساکن تهران تا زاهدان و نیز در خارج از ایران، به چشم می‌خورد، «حجاب اجباری، قوانین اسلامی، و حکم شنیع شلاق که سبعیت و توحش رژیم اسلامی را به نمایش می‌گذارد» را به‌شدت محکوم کردند.

در ادامه این بیانیه تاکید شده است که «زنانی چون رویا حشمتی در گسترش و عمیق شدن بی‌حجابی سراسری از دستاوردهای انقلاب زن زندگی آزادی نقش مهمی دارند».

این بیانیه مبارزه علیه حجاب اجباری را « پیش زمینه‌های موج برگشت اعتراضات گسترده در آینده‌ای نه چندان دور» دانسته است.

از جمله امضاکنندگان بیانیه، لادن بازرگان؛ خواهر دادخواه بیژن بازرگان از اعدام شدگان تابستان ۶۷، و مهسا پیرایی؛ دختر دادخواه مینو مجیدی «از کشته شدگان انقلاب زن زندگی آزادی» به چشم می خورد.

سوران منصورنیا؛ برادر دادخواه برهان منصورنیا از کشته شدگان آبان ۹۸، فریبا ملازهی؛ از فعال حقوق زنان در بلوچستان، و محبوبه فرح‌زادی، عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان تهران، سارا سیاه‌پور؛ از فعالان صنفی معلمان، و کوکب بداغی‌پگاه؛ فعال صنفی معلمان، از دیگر امضاکنندگان این بیانیه هستند.

از دیگر امضاکنندگان بیانیه می‌توان به نصرت بهشتی؛ معلم بازنشسته، فعال حوزه زنان و کارگری، آزاده دواچی، فعال حقوق زنان، حدیث صبوری؛ فعال حقوق زنان و زندانی سیاسی سابق، سهیل عربی؛ زندانی سیاسی در تبعید و کارگر، مژگان کشاورز؛ فعال حقوق زنان، رادا مردانی؛ فعال جنبش معلمان، فریبا ملازهی؛ فعال حقوق زنان و اهل بلوچستان، و پوران ناظمی؛ فعال حقوق زنان اشاره کرد.

پیشتر نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر زندانی، شلاق خوردن رویا حشمتی، را «تصویری از تاریخ ۴۵ ساله آپارتاید جنسیتی حکومت استبدادی بر پیکر زنان سرافراز آگاه» خوانده بود.

بسیاری از چهره‌های سیاسی، وکلا و فعالان رسانه‌ای از اجرای شلاق انتقاد کرده و برخی هم خواستار حذف آن از نظام کیفری ایران شده‌اند.

خبرگزاری میزان، متعلق به قوه قضائیه جمهوری اسلامی، در واکنش به انتقادها درباره اجرای حکم شلاق رویا حشمتی، او را به «اباحه‌گری» متهم کرده است.

سازمان ملل متحد و نهادهای مدافع حقوق بشر مجازات‌هایی همچون قطع انگشتان و شلاق را «وحشیانه»، «قرون وسطایی» و مصداق «شکنجه» توصیف کرده و بارها خواستار لغو این مجازات‌های بدنی در ایران شده‌اند.

XS
SM
MD
LG