در پی تمدید قرار بازداشت موقت شایا شهوق گرافیست در آمل، یک فعال مدنی به صدای آمریکا گفت که مقامات قضایی به همسر او اجازه ملاقات نداده و گفتهاند «شایا با ما همکاری نمیکند.»
خسرو علیکردی، وکیل خانواده ابوالفضل آدینهزاده، در نخستین سالگرد کشته شدن این نوجوان به دست نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی، بر سر مزارش گفت که علیرغم «پیگیریهای متعدد»، هنوز پرونده دادخواهی به نتیجه نرسیده است.
یک فیلمساز و فعال مدنی که در زندان قرچک زندانی است، در تماسی تلفنی نحوه بازداشت خود و مشاهداتش از «گروگانگیری و آدمربایی» در بعدازظهر ۲۵ شهریور ، سالگرد کشته شدن مهسا امینی را شرح داد.
سعیده شفیعی روزنامهنگار معترض، که همزمان با اعتراضات سال ۱۴۰۱ مدتی بازداشت شده بود روز دوشنبه ۱۰ مهر در «ایکس» نوشت:«در مبهمترین روزهای زندگی چهلسالهام قرار دارم؛ شرایط بد مالی، روحی و اجتماعی. دلم میخواهد به خوابی عمیق فرو روم و دیگر بیدار نشوم.»
یک منبع نزدیک به خانواده مهرناز خرمی، عکاس و فعال اجتماعی بازداشتی در بازداشتگاه کاظمی ساری در گفتگو با صدای آمریکا از عدم دسترسی او به دارو و مراقبتهای پزشکی مورد نیاز خبر داد.
دومین و آخرین جلسه دادگاه صالح نیکبخت که پس از پذیرش وکالت خانواده مهسا امینی با شکایت وزارت اطلاعات به «فعالیت تبلیغی علیه نظام» متهم شده، روز دوشنبه ۱۰ مهر در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شد.
سکینه پروانه، زندانی سیاسی کُرد، به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی»، و «توهین به رهبری جمهوری اسلامی» به مجموع هفت سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
لیلا نقدیپری، از طراحان صحنه سینما و عضو هیئت مدیره انجمن طراحان سینمای ایران، روز یکشنبه ۲۶ شهریور از سوی ماموران امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
سپیده رشنو با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «امروز؛ دهم مهر ماه ۱۴۰۲، با همین پوشش، همراه با وکیلم آقای پناهیپور در دادگاه حاضر خواهم شد برای دفاع از دو اتهام «تشویق به فساد و فحشا و تبلیغ علیه نظام» که مصداق آنها تنها پست اول صفحهٔ اینستاگرام من است.»
حساب کاربری توماج صالحی در شبکه اجتماعی «ایکس» در پیامی به نقل از این خواننده زندانی اظهارات «رزا اعتماد انصاری» وکیل توماج را تکذیب کرد.
وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ادعا کرد که «دشمنان» در پی «ناامنکردن مرزهای شرقی» ایران هستند. یک روزنامهنگار در واکنش به این اظهارات به صدای آمریکا گفت جمهوری اسلامی به دنبال «تکرار ماجرای شاهچراغ» در سیستان و بلوچستان است.
در ادامه فشارها بر واحدهای تجاری و فرهنگی برای مقابله با نافرمانی مدنی علیه حجاب اجباری، دو کتابفروشی در تهران پلمب شدند.
سازمان حقوق بشر ایران، همزمان با ادامه اعتراضها در استان سیستان و بلوچستان به مناسبت سالگرد «جمعه خونین زاهدان»، از جامعه جهانی خواست «کشتار حکومتی در زاهدان» را به عنوان «جنایت علیه بشریت» مورد بررسی قرار دهد.
همزمان با جو امنیتی در شهرهای استان سیستان و بلوچستان، بازاریان روز شنبه در دستکم چهار شهر زاهدان، چابهار، نوبندیان و سراوان در ادامه واکنشها به مناسبت سالگرد «جمعه خونین زاهدان» کردند
منابع حقوق بشری اعلام کردند که با احراز هویت ۳ تن دیگر تعداد شهروندان بلوچ بازداشت شده در روز جمعه ۷ مهرماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای نظامی و امنیتی در زاهدان، خاش و میرجاوه دستکم به ۵۱ نفر افزایش پیدا کرده است.
برادر سامان پاشایی، کشتیگیری که بهتازگی از زندان آزاد شده، میگوید او احتمالا در بازداشت اداره اطلاعات سنندج دچار «ضربه مغزی» شده است.
در آستانه سالگرد «جمعه خونین» زاهدان، شاهزاده رضا پهلوی کشتار شهروندان بلوچ در آن روز را «انتقام یک رژیم ضدایرانی از ملت ایران» نامید.
سولماز حسن زاده، خواهر محمد حسنزاده، از جانباختگان اعتراضات سال ۱۴۰۱ بار دیگر بازداشت شد
در آستانه سالگرد «جمعه خونین» و کشته شدن دهها تن از شهروندان در مرکز استان سیستان و بلوچستان به دست نیروهای سرکوب حکومتی، امام جمعه اهل تسنن زاهدان راه حل مشکلات موجود در ایران را در «شنیدن صدای مردم» و «تن دادن به خواسته اکثریت» جامعه دانست.
به گزارش منابع حقوق بشری سمیه ساریخانی دشتی، مادر عرفان ساریخانی دشتی، از جانباختگان اعتراضات سال ۱۴۰۱، بازداشت شد.
بابک اسلامی فارسانی، وکیل خانواده شهیدینژاد،روز سهشنبه چهارم مهرماه در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت که او و موکلینش اسامی «متهمین قتل مهرشاد» را در اختیار دارند.
عسل جزیده، معترض ۱۸ ساله و از آسیبدیدگان چشمی اعتراضات سال ۱۴۰۱، در مصاحبهای اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا میگوید ماموران حکومت از فاصلهای دو متری به چشمانش شلیک کردند
یک منبع مطلع به صدای آمریکا گفت که با گذشت روز از بازداشت خالد پیرزاده، این فعال سیاسی مشروطهخواه هنوز با خانواده تماس نگرفته و از او خبری در دست نیست.
یازده روز پس از بازداشت یاشار تبریزی، فعال مشروطهخواه، یک منبع مطلع در گفتوگو با صدای آمریکا از تداوم بیخبری درباره او و نگرانی نزدیکانش خبر داد.
همزمان با تشدید فشارها بر دانشجویان و اخراج و تعلیق شماری از استادان، فرمانده کل سپاه پاسداران ادعا کرد که «دشمنان» با هدف «تسلط بر اندیشه و باور جوانان، دانشگاه را مرکز خود قرار دادند.»
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به پرسشی که به نقل از وکیل پرونده خبر از «تبرئه» الهه محمدی و نیلوفر حامدی از اتهام «همکاری با کشور متخاصم» میداد گفت: «این موضوع را تکذیب میکنیم.»
با نزدیک شدن به اولین سالگرد «جمعه خونین» در زاهدان؛ به ادعای منابع خبری، دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی در حال «ایجاد خاکریز» و «خندق» در اطراف زاهدان هستند.
اعمال فشار حکومتی بر فضای آموزش عالی در ایران با تعلیق یک استاد، راهاندازی سامانه تشخیص چهره دانشجویان در ناهارخوری، محرومیت برخی از خوابگاه، نظارت نهادهای امنیتی در ورودی، و نصب نظامنامه اخلاق در دانشگاه ادامه یافت.
آرش کیخسروی، وکیل دادگستری و مدافع حقوق بشر، روز دوشنبه سوم مهر پس از احضار به دادسرا بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
خواهر دادخواه جواد حیدری با انتشار پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» گفت: «برادرم مرتضی را در چهارمین روز اعتصاب غذا با برانکارد به جای بیمارستان به انفرادی بردند.»
شبکه حقوق بشر کردستان روز یکشنبه در گزارش ماهانه خود درباره وضعیت حقوق بشر شهروندان کُرد ایرانی، از بازداشت دستکم ۱۶۲ نفر در شهریورماه خبر داد.
معلم ابوالفضل آدینهزاده، نوجوان معترض کشته شده در مشهد، که پس از گرامیداشت سالروز تولد او بازداشت شده بود با سپردن وثیقه به طور موقت آزاد شد.
خواهر دادخواه جواد حیدری با انتشار پستی در رسانه اکس (توییتر سابق) گفت پدر و برادرانش به زندان چوبیندر قزوین منتقل شدهاند و «همچنان برای گرفتن اعتراف اجباری تحت فشارند.»
سازمان حقوق بشری ههنگاو از کشته شدن مجید رضایی، ٣٢ ساله اهل لرستان و ساکن تهران، با «شلیک مستقیم» ماموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی خبر داد.
فاطمه حیدری، خواهر جواد حیدری از کشتهشدگان اعتراضات پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی، روز شنبه اول مهر از تداوم بازداشت پدر و برادرانش توسط جمهوری اسلامی خبر داد.
متن مصوبه مجلس شورای اسلامی از «لایحه عفاف و حجاب»، انتقادات بسیاری را در همین چند روز بههمراه داشته است. انتقاد از تکالیف نهادها، «شوک» به بودجه، «تبعیض» در توزیع امکانات و بهرهگیری از عبارات «نامفهوم» از جمله انتقاداتی است که در روزهای گذشته در مورد این «لایحه» مطرح شده است.
بارگذاری بیشتر