شبکه حقوق بشر کردستان روز یکشنبه در گزارش ماهانه خود درباره وضعیت حقوق بشر شهروندان کُرد ایرانی، از بازداشت دستکم ۱۶۲ نفر در شهریورماه خبر داد.
معلم ابوالفضل آدینهزاده، نوجوان معترض کشته شده در مشهد، که پس از گرامیداشت سالروز تولد او بازداشت شده بود با سپردن وثیقه به طور موقت آزاد شد.
خواهر دادخواه جواد حیدری با انتشار پستی در رسانه اکس (توییتر سابق) گفت پدر و برادرانش به زندان چوبیندر قزوین منتقل شدهاند و «همچنان برای گرفتن اعتراف اجباری تحت فشارند.»
سازمان حقوق بشری ههنگاو از کشته شدن مجید رضایی، ٣٢ ساله اهل لرستان و ساکن تهران، با «شلیک مستقیم» ماموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی خبر داد.
فاطمه حیدری، خواهر جواد حیدری از کشتهشدگان اعتراضات پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی، روز شنبه اول مهر از تداوم بازداشت پدر و برادرانش توسط جمهوری اسلامی خبر داد.
متن مصوبه مجلس شورای اسلامی از «لایحه عفاف و حجاب»، انتقادات بسیاری را در همین چند روز بههمراه داشته است. انتقاد از تکالیف نهادها، «شوک» به بودجه، «تبعیض» در توزیع امکانات و بهرهگیری از عبارات «نامفهوم» از جمله انتقاداتی است که در روزهای گذشته در مورد این «لایحه» مطرح شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران از بازداشت یکی از معلمان ابوالفضل آدینهزاده، نوجوانی که در اعتراضات سال گذشته کشته شد، خبر داد.
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در خطبههای نماز جمعه ٣١ شهریور گفت بازداشت اعضای خانواده کسانی که در «خیزش اخیر» به «شهادت» رسیدند اقدامی «آزاردهنده» است.
سازمان حقوق بشر ایران روز جمعه بررسی آماری خود درباره آسیبدیدگان از ناحیه چشم در جریان سرکوب اعتراضات سال ۱۴۰۱ را منتشر کرد و با مقایسه آن با فهرست کشتهشدگان اعتراضات گفت: «شلیک نیروهای سرکوب گر به صورت و چشم زنان، با تقریب بسیار بالایی، سیستماتیک و هدفمند بوده است.»
شماری از مردم در شهر زاهدان روز جمعه ۳۱ شهریور پس از برگزاری نماز جمعه همانند جمعه های یک سال اخیر در خیابان های این شهر راهپیمایی کردند و شعارهایی مانند «مرگ بر دیکتاتور» و «بسیجی سپاهی - داعش ما شمایی» سردادند.
در ادامه بازداشت فعالان فضای مجازی در ایران، مقامهای انتظامی استان گیلان از بازداشت ۱۰ نفر در شهرهای رشت و املش به اتهام «تشویش اذهان عمومی» خبر دادند
عفو بینالملل روز پنجشنبه ۳۰ شهریور با انتشار بیانیهای لایحه عفاف و حجاب را «تجاوز نفرتانگیز به حقوق زنان و دختران» ایرانی خواند و خواستار پاسخگو کردن مقامات جمهوری اسلامی در سطح بینالمللی شد.
نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی روز پنجشنبه ۳۰ شهریور در آستانه سالگرد کشتهشدن جواد حیدری در اعتراضات سال گذشته با حمله به خانواده جواد حیدری چندین عضو خانواده او را مورد ضرب و جرح قرار دادهاند.
در پی تشدید فشارهای امنیتی، یاسر رحمانی راد، پزشک عمومی و از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری سال گذشته، روز پنجشنبه ۳۰ شهریور در خرم آباد بازداشت شد
کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان روز چهارشنبه ۲۹ شهریور در گزارشی اعلام کرد که بر اساس اطلاعات و گزارشهای رسیده، در روز ۲۵ شهریور، حداقل ۶۰۰ زن به دست ماموران حکومتی بازداشت شدند.
با نزدیک شدن به سالگرد کشته شدگان «جنبش زن، زندگی، آزادی» و اعتراضات سراسری در ایران، فشار بر خانوادههای دادخواه و همچنین فعالان مدنی و سیاسی از سوی مقامات حکومتی و قضایی جمهوری اسلامی شدت گرفته است.
سیزده زندانی سیاسی، از جمله زرتشت احمدی راغب، ، سامان صیدی، حمزه سواری، کامیار فکور، احمدرضا حائری، رضا سلمانزاد وه جعفر ابراهیمی ، چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۲، از زندان قزل حصار به مکان نامعلومی منتقل شدند.
در پی فشارهای حکومتی بر خانواده نیکا شاکرمی که پیشتر خواهر نیکا هم خبر از آن داده بود مراسم سالگرد او که قرار بود بر سر مزارش در حیاتالغیب لرستان برگزار شود لغو شد.
همزمان با تشدید فشارها بر اعضای خانوادههای دادخواه، منابع حقوق بشری از تداوم بازداشتها در شهرهای مختلف از جمله اهواز، ارومیه، زنجان، گلپایگان، سنندج و آمل خبر دادهاند.
حساب کاربری توماج صالحی در صفحه ایکس (توئیتر سابق) از آسیبهای ناشی از «شکنجههای وحشیانه» این رپر زندانی خبر داد و خواستار درمان فوری او شد
وزارت بهداشت جمهوری اسلامی، شیوهنامه اجرایی تازهای برای پوشش دانشجویان علوم پزشکی و دستیاران ابلاغ کرد که در آن، بر مواردی از جمله محدودیتها در پوشش، آرایش، استفاده از عطر، و «رعایت حدود شرعی» در مواجهه با «نامحرم» تأکید شده است.
منابع خبری روز سه شنبه ۲۸ شهریور از بازداشت خالد پیرزاده، زندانی سیاسی سابق توسط نیروهای حکومتی در اهواز و انتقال او به مکان نامعلومی منتقل خبر دادند
مادر فروغ سمیعنیا، فعال حقوق زنان که در گیلان بازداشت شده، میگوید با وجود تأمین وثیقه، او هنوز آزاد نشده و در مراجعه به نهاد قضایی به آنها گفتهاند «ما یک هفته دیگر با او کار داریم.»
در شرایطی که جمهوری اسلامی ادعا میکند در سالگرد کشته شدن مهسا امینی، اعتراضی رخ نداده و ایران در آرامش بوده است، اما منابع رسمی از بازداشتهای گسترده در این روزها خبر میدهند و فشار بر دادخواهان نیز همچنان ادامه دارد.
یلدا معیری، عکاس خبری، با انتشار مطلبی در اینستاگرام فاش کرد که مأموران حکومتی در جریان اعتراضات سراسری سال گذشته، پس از بازداشت و «هنگام سوارشدن به ون» به او «تعرض جنسی» کردند.
برخی منابع حقوق بشری از ناپدیدسازی قهری عثمان مامه، شهروند کُرد ساکن بوکان، از ۱۰ ماه پیش تاکنون و احتمال کشتهشدن او زیر شکنجه خبر دادهاند.
جمعی از کارشناسان کارشناسان سازمان ملل متحد روز سهشنبه ٢٨ شهریور در بیانیهای تشدید سرکوب معترضان ایرانی از سوی جمهوری اسلامی در سالگرد کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد را محکوم کردند.
وکیل مدافع مهدی یراحی میگوید پرونده این خواننده معترض با اتهامهایی از جمله «تشویق مردم به فساد، و تحریک افراد به جرایم منافی عفت» به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی فرستاده شده است.
منابع خبری از ایران گزارش دادهاند که یاشار تبریزی، فعال حقوق بشر که پنج روز قبل بازداشت شد، به «بند ۲۰۴» زندان اوین انتقال یافته است.
نهادهای حقوق بشری اعلام کردند از دهم تا بیست و هفتم شهریور طی۱۷ روز، دستکم ۲۱۳ شهروند که هویت کامل آنها احراز شده است در کل ایران توسط نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی بازداشت شدهاند.
پوریا گلباغیان، پسر عمه فردین جعفری شهروند کُرد دارای معلولیت ذهنی که روز شنبه در نزدیکی «آرامستان آیچی» سقز هدف شلیک «تکتیراندازهای سپاه پاسداران» قرار گرفت، میگوید خانواده فردین تهدید شدهاند موضوع را رسانهای نکنند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران اعلام کرد کیوان مهتدی، فعال کارگری محبوس در زندان اوین، روز یکشنبه بیست و ششم شهریور، از سلول انفرادی به بند عمومی این زندان بازگردانده شده است.
لیلا نقدیپری، از طراحان صحنه سینما و عضو هیئت مدیره انجمن طراحان سینمای ایران، روز یکشنبه ۲۶ شهریور از سوی ماموران امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
شبکه حقوق بشر کردستان اعلام کرد وضعیت فردین جعفری، شهروند کُرد دارای معلولیت ذهنی که روز شنبه در نزدیکی «آرامستان آیچی» سقز هدف شلیک «تکتیراندازهای سپاه پاسداران» قرار گرفت وخیم است.
ماموران امنیتی جمهوری اسلامی روز شنبه ۲۵ شهریور در اولین سالگرد کشته شدن مهسا (ژینا) امینی، اقدام به بازداشت دهها شهروند ایرانی کردند.
نیلوفر بیضایی، نویسنده، کارگردان، و رئیس هیئت مدیره کانون هنرمندان ایرانی فیلم و تئاتر برونمرز در گفتوگو با صدای آمریکا درباره بیانیه این کانون در سالگرد کشتهشدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد توضیحاتی را ارائه کرد.
بارگذاری بیشتر