در حالی که در چند روز اخیر، میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا در آمار رسمی ایران تکرقمی شده و شمار مبتلایان نیز در این آمار کاهش چشمگیری داشته است، یک اپیدمیلوژیست میگوید اساس رنگبندیهای کنونی برای شهرها، «غیرعلمی» و «گمراهکننده» است.
تلویزیون دولتی تبلیغاتی پخش میکند که در آن شخصیتهای انیمیشنی توضیح میدهند که بیماران میتوانند داروهای خانگی از جمله چای و عسل و یا جوشانده پیچ امینالدوله و برگ بید مصرف کنند.
هیأت بررسی واکنش جهانی به همهگیری کرونا خواستار برگزاری نشستی در سطح بالا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و تشکیل شورای مستقل تهدیدات بهداشتی به رهبری سران کشورها شده است.
کره شمالی که هفته گذشته برای نخستین بار به شیوع کرونا در کشور اعتراف کرد از مرگ روزانه ۲۱ نفر در اثر ابتلا به «تب» خبر داده است.
رسانههای دولتی کره شمالی یک روز پس از اینکه این کشور برای اولین بار به شیوع کووید-۱۹ در کشور اعتراف کرد اعلام کردند که شش نفر جان خود را از دست دادهاند و ۳۵۰ هزار نفر به دلیل تبی که «به طور انفجاری» در سراسر کره شمالی گسترش یافته است تحت درمان قرار گرفتهاند.
پژوهشگران امیدوارند پزشکان در رابطه با درمان بیماران مبتلا به کووید طولانیمدت آموزشهای بیشتری ببینند.
حسین قناعتی، رئیس علوم پزشکی تهران در شکایت خود از نمکی به صرف هزینه ۷۰۹ میلیون دلاری برای داروهایی از جمله رمدسیویر و فاویپیراویر اشاره کرده است و میگوید این هزینه باید صرف واکسن میشد.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا در بیانیهای با اذعان به درد «بیامان» کسانی که عزیزانشان را در طول این همهگیری از دست دادهاند، گفت: «امروز، ما یک نقطه عطف غمانگیز را رقم میزنیم: یک میلیون آمریکایی جان خود را بر اثر کووید-۱۹ از دست دادند.»
یک مدلسازی جدید دانشمندان چین و آمریکا نشان داده است که چین در صورت کنار گذاشتن سیاست فعلیاش بدون افزایش واکسیناسیون و دسترسی به روشهای درمانی، با خطر بیش از ۱.۵ میلیون مرگ ناشی از کرونا مواجه خواهد شد.
در حالی که شماری از رسانههای داخل ایران از «پایان پاندمی کرونا» خبر دادهاند، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران تأکید کرده است که عنوان کردن این موضوع یک «اشتباه راهبردی» است.
چندین کارشناس بر سر این موضوع توافق دارند که موج چشمگیری در پاییز و زمستان امسال از راه خواهد رسید چرا که تأثیر واکسنها نیز کاهش پیدا خواهد کرد و این در حالی است که محدودیتها کم شده است و انواع ویروس که قادر به دور زدن سیستم ایمنی هستند در حال پخش هستند.
رئیس سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ میگوید در ماههای آغاز همهگیری، دولت دیر به فکر واکسن افتاد. موید علویان گفت بسیاری از «اشتباهات فاحش» قابل پیشگیری بود.
چهار دانشمند پس از بررسی سوابق ۱۳۰ هزار بیمار مبتلا به کووید-۱۹ به این نتیجه رسیدهاند که خطر بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر بین دورههای مختلف شیوع ویروس یکسان بوده است.
این در حالی است که رقم تلفات گزارش شده توسط دانشگاه جانز هاپکینز بیش از ۶.۲ میلیون نفر است.
وزارت بهداشت ایران میگوید در صورت عدم رعایت شیوهنامههای بهداشتی، موج جدید کرونا در تابستان فرا خواهد رسید.
پکن تعداد زیادی از ایستگاههای مترو و مسیرهای اتوبوس را تعطیل و محدودیتهای کرونا را در بسیاری از مکانهای عمومی تمدید کرده است. پکن امیدوار است با اجرای این اقدامات از دچار شدن به سرنوشت شانگهای، جایی که میلیونها نفر بیش از یک ماه است در قرنطینه شدید به سر میبرند، جلوگیری کند.
واکسن «ام آر ان ای» چینی که بر اساس سویه اصلی کرونا طراحی شده است در مرحله فاز سوم آزمایشهای بالینی در چین، مکزیک و اندونزی است.
حمل و نقل از طریق بنادر دریایی شانگهای و شنژن، مرکز فناوری چین، که در ماه مارس تعطیل شد به دلیل کمبود کارگر و کمبود کامیونداران مجاز به جابجایی واردات و صادرات در این کشور کند شده است.
تنها ۱۱ درصد از کودکان ۵ تا ۱۲ ساله در ایران کامل واکسینه شدهاند و این گروه سنی کمترین مشارکت در واکسیناسیون را داشته است.
در حالی که مقامات بهداشتی استانها از پایین بودن آمار تزریق دز سوم و عدم استقبال مردم خبر دادهاند، وزارت بهداشت ایران تزریق دز چهارم را به افراد بالای ۸۰ سال و «گروههای خاص» آغاز کرده است.
وزارت بهداشت ایران میگوید که دیگر نیازی به واکسن ندارد و واکسنهای اهدایی را نیز نخواهد پذیرفت. این درحالی است که وزیر بهداشت هم مدعی است تعهدی در قبال تولیدات مازاد داخلی ندارد.
دور جدید شیوع امیکرون و اقدامات سختگیرانه دولت چین برای مهار آن پس از شانگهای، به پکن رسیده است.
با مشاهده افزایش موارد ابتلا در پایتخت چین، مقامات شهری پکن تدابیر احتیاطی شدید و پیشگیرانه وسیعی را آغاز کردند.
بررسیهای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا نشان میدهد که در سال ۲۰۲۱ کووید-۱۹ سومین علت مرگ و میر در ایالات متحده آمریکا بوده است. این دومین سال پیاپی است که این ویروس بعد از بیماری قلبی و سرطان به عنوان مهمترین عامل اصلی مرگ و میر بیماران معرفی میشود.
این شهر که با بزرگترین شیوع ویروس کرونا در چین دست به گریبان است، روز گذشته ۱۲ مورد مرگ و میر جدید را ثبت کرد که نسبت به روز پیش از آن، ۱۱ مورد افزایش داشت.
مقامات بهداشتی ایران از آغاز بر تولیدات داخلی واکسن تمرکز داشتند. با این حال، امروز برخی از تولیدکنندههای داخلی واکسن نیز از روند خرید واکسن و برنامهریزی وزارت بهداشت در این رابطه ابراز نارضایتی کردهاند و آنطور که میگویند میلیونها دز واکسن در انبارهایشان مانده است.
دانشمندان اعلام کردند یک بیمار بریتانیایی با سیستم ایمنی ضعیف به مدت تقریبا یک سال و نیم مبتلا به کووید-۱۹ بود. این موضوع اهمیت محافظت از افراد آسیب پذیر در برابر ویروس کرونا را هرچه بیشتر برجسته میکند.
این گامی کوچک جهت کاهش محدودیتهای سختگیرانه کرونا است که این شهر را به یکی از منزوی ترین مکانهای جهان تبدیل کرده است.
یک استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میگوید نمیتوان به صورت «چشمبسته» واکسن تزریق کرد. حمید سوری گفت تا زمانی که سطح ایمنی جامعه را به صورت تفکیکی نسنجیم نمیتوانیم با یک نسخه واحد واکسیناسیون، کرونا را مدیریت کنیم.
تمرکز اصلی واحد جدید، پیشبینی تعداد موارد ابتلا به کرونا در روزها و هفتههای آینده، تجزیه و تحلیل تعداد موارد جدید و بستری شدن در بیمارستان، میزان اثربخشی واکسنها و بررسی گروههایی است که بیشتر تحت تأثیر ویروس قرار گرفتهاند.
داوطلبانی که یک واکسن یادآور اصلاحشده تزریق کرده بودند، نسبت به کسانی که دز یادآور معمولی مدرنا را زده بودند، دو برابر بیشتر آنتیبادی علیه امیکرون تولید کردند.
این حکم به فرودگاهها، سیستم های حمل و نقل عمومی، خطوط هوایی و خدمات حمل و نقل هوایی این امکان را میدهد که قانون الزامی بودن ماسک را حفظ کنند یا به طور کامل آن را کنار بگذارند.
در حالی که ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری ایران، از صادرات پزشک و واکسن برای کمک به چین سخن گفته است، سخنگوی پیشین سازمان نظام پزشکی کشور میگوید برای جمعیت واکسینهنشده در ایران نیز باید ذخیرهای از واکسن کنار گذاشت.
یک پژوهش چینی نشان داده است که دز چهارم واکسن فعلی سینوفارم هنگامی که شش ماه پس از دز یادآور سوم تزریق شود،سطح آنتی بادی علیه امیکرون را « به طور قابل توجهی» افزایش نخواهد داد.
برخی از کارشناسان میگویند افزایش دوباره موارد ابتلا میتواند به دلیل کاهش اثر واکسن در میان برخی از افرادی باشد که هنوز دز یادآور خود را نزدهاند.
بهرغم افزایش شمار بستری مبتلایان کرونا در ۱۲ استان کشور، ابراهیم رئیسی میگوید ایران آماده «ارسال واکسن» و «انتقال تجربههای علمی» به چین است.
بارگذاری بیشتر