لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۶

افزایش مرگ‌های کرونایی در شانگهای؛ اقدامات سختگیرانه و کمبود غذا و دارو ادامه دارد


شانگهای، روز ۲۲ آوریل و در شرایطی که ساکنان این شهر در شبکه‌های اجتماعی خشم خود را نسبت به قرنطینه شدید ابراز کرده‌اند، موارد مرگ و میر بیشتری را در ارتباط با کووید-۱۹ ثبت کرد.

قرنطینه کامل شهر شانگهای از ابتدای ماه آوریل آغاز شد.

این شهر که با بزرگترین شیوع ویروس کرونا در چین دست به گریبان است، روز گذشته ۱۲ مورد مرگ و میر جدید را ثبت کرد که نسبت به روز پیش از آن، ۱۱ مورد افزایش داشت.

مقامات شانگهای می‌گویند میانگین سنی بیماران فوت شده ۸۸ سال است و همه آنها، بیماری‌های زمینه‌ای داشتند و هیچ کدام هم واکسینه نشده بودند.

در شبکه‌های اجتماعی، کاربران به رغم سانسور سختگیرانه ویدئویی شش دقیقه‌ای با عنوان «صداهای آوریل» را به اشتراک گذاشتند. این ویدئو، آسمان‌خراش‌های شانگهای را نشان می‌دهد و بر روی آن، مونتاژی از صداهای ضبط شده در این دوران است که حکایت شهروندان را از کمبود غذا و دارو و همچنین اقدامات سختگیرانه مقامات شهری روایت می‌کند.

یک نفر می‌گوید دو بار برای پدر بیمارش به بیمارستان مراجعه کرده‌ اما کسی برای درمان در دسترس نبوده است.

یک زن هم می‌گوید پس از اتمام دوره شیمی‌درمانی به او اجازه بازگشت به خانه داده نشده است.

خبرگزاری رویترز همچنین گزارش داده است که تمامی لینک‌های مستقیم به این ویدئو تا صبح شنبه از شبکه «ویبو» حذف شدند ولی تعدادی از نظرات در مورد انتقاد از سانسور باقی ماندند.

به رغم خشم و سرخوردگی شدید ساکنان، مقامات محلی می‌گویند تا زمانی که موارد جدید ابتلا خارج از مناطق قرنطینه به صفر نرسد، کاهش محدودیت انجام نخواهد شد.

تعداد مبتلایان خارج از مناطق قرنطینه در روز جمعه به ۲۱۸ مورد رسید که از ۲۵۰ مورد گزارش شده در روز پیش کمتر بود.

همچنین ۲۰ هزار و ۶۳۴ مورد ابتلای جدید بدون علامت گزارش شد. آمارهای رسمی نشان می‌دهد مجموع موارد ابتلای دارای علائم به ۲ هزار و ۷۳۶ نفر رسیده است که نسبت به روز قبل یعنی ۲۱ آوریل افزایش پیدا کرده است.

شماری از کارشناسان بهداشتی می‌گویند باید نرخ واکسیناسیون یادآور را برای افراد مسن و سایر گروه‌های آسیب‌پذیر بالا برد و بررسی کرد آیا می‌توان از واکسن‌های مبتنی بر فن‌آوری «ام آر ان ای» استفاده کرد یا خیر.

مقامات بهداشتی چین می‌گویند واکسن‌های چینی مؤثر هستند در حالی که پژوهش‌هایی انجام شده است که نشان می‌دهد اثربخشی آنها به اندازه واکسن‌های «ام آر ان ای» نیست.

چین از واکسن‌های تولید خود برای واکسیناسیون عمومی بهره برده است و تصمیم گرفته است واکسنی از خارج وارد نکند.

XS
SM
MD
LG