کره شمالی در پی شیوع کرونا در این کشور، صدها هزار بیمار مشکوک به کووید-۱۹ را قرنطینه کرده است. مقامات این کشور از افرادی که علائم خفیف دارند خواستهاند تا داروی گیاهی که در ایران پیچ امینالدوله نامیده شده (LONICERA JAPONICA) و یا «برگ بید» مصرف کنند.
کارشناسان بهداشتی نگران هستند که شیوع بیماری بدتر شود چرا که جمعیت این کشور واکسینه نشده است، مردم به مراقبتهای بیمارستانی کافی دسترسی ندارند و در تقلا برای تهیه داروهای ساده هستند.
کانگ می جین، یکی از شهروندان که توانسته از کره شمالی خارج شود، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که ساکنان این کشور میدانند افراد زیادی در سراسر جهان به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست دادهاند، بنابراین نگران جان خود هستند.
به نظر می رسد واکنش عمده کره شمالی به همهگیری کرونا عمدتاً بر قرنطینه بیماران مشکوک متمرکز باشد چرا که این کشور فاقد واکسن، قرصهای ضد ویروس، بخشهای مراقبت های ویژه و تجهیزات پزشکی است
مقامات بهداشتی کره شمالی روز پنجشنبه اعلام کردند که «تب گسترده» از اواخر آوریل تاکنون باعث مرگ ۶۳ نفر و بیمار شدن حدود ۲ میلیون نفر دیگر شده است. حدود ۷۴۰ هزار نفر نیز همچنان در قرنطینه هستند.
اوایل هفته، مقامات بهداشتی کشور شمار مبتلایان به کرونا را ۱۶۸ نفر اعلام کردند.
بسیاری از کارشناسان خارجی نسبت به صحت آمار ارائه شده تردید دارند و معتقدند مقیاس شیوع بیماری برای پیشگیری از نارضایتی عمومی که میتواند رهبری کیم جونگ اون را خدشهدار کند کمتر گزارش میشود.
رهبر کره شمالی پیش از دیدار از داروخانه ها در پیونگ یانگ دستور داد پزشکان ارتش برای تحویل دارو به داروخانه ها اعزام شوند.
کره شمالی همچنین از رسانه های دولتی برای ارائه نکاتی در مورد مقابله با ویروس به شهروندانی که اکثر آنها به اینترنت و اخبار خارجی دسترسی ندارند، بهره میبرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، تلویزیون دولتی تبلیغاتی پخش میکند که در آن شخصیتهای انیمیشنی به مردم توصیه میکنند در صورت داشتن مشکلات تنفسی و دیگر علائم به پزشک مراجعه کنند. آنها همچنین توضیح میدهند که بیماران میتوانند داروهای خانگی از جمله چای و عسل و یا جوشانده پیچ امینالدوله(LONICERA JAPONICA) و
برگ بید مصرف کنند.
با وجود شیوع کرونا، کره شمالی هنوز به پیشنهاد ارسال کمکهای پزشکی از سوی کره جنوبی و ایالات متحده آمریکا پاسخ نداده است. تدروس آدهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت روز سهشنبه گفت که این نهاد «به شدت نگران خطر شیوع بیشتر» در کره شمالی و نداشتن اطلاعات کافی در مورد شیوع این بیماری است.