لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۶

کرونا در ایران | ادامه وقفه در واردات واکسن به رغم نیاز به واکسیناسیون مجدد


در حالی که ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران، از صادرات پزشک و واکسن برای کمک به چین سخن گفته است، سخنگوی پیشین سازمان نظام پزشکی کشور می‌گوید برای جمعیت واکسینه‌نشده در ایران نیز باید ذخیره‌ای از واکسن کنار گذاشت.

حسین کرمانپور در گفتگو‌ با «جامعه ۲۴» بر نیاز به ارزیابی مجدد واکسیناسیون کادر درمان نیز تأکید کرد.

این پزشک اورژانس همچنین تأکید کرده است که دو شاخص مرگ و فقر اقتصادی که میزان موفقیت کشورها در مدیریت همه‌گیری بر آن اساس ارزیابی می‌شود در ایران روند افزایشی داشته است.

از طرفی، وضعیت همه‌گیری در ایران هنوز پایدار نیست و شمار شهرهایی که در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) قرار دارند به ۵۵ شهر افزایش پیدا کرده است.

بهرام‌ عین‌اللهی، وزیر بهداشت ایران، نیز گفته است که برای شهریور و مهر واکسیناسیون دز جدید را اعلام خواهند کرد.

آمار وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد تاکنون ۵۷ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر، یعنی کمتر از ۷۰ درصد از جمعیت، دو دز واکسن را دریافت کرده‌اند.

تزریق دز سوم واکسن نیز که از دید بسیاری از کارشناسان بهداشتی در شیوع نوع مسری کرونا، یعنی امیکرون، ضروری است در ایران به ۲۶ میلیون و ۸۲۰ هزار نفر رسیده است که حدود ۳۲ درصد از جمعیت را تشکیل می‌دهد.

  • توقف واردات واکسن از بهمن‌ماه

سخنگوی گمرک ایران می‌گوید واردات واکسن از بهمن پارسال، متوقف شده است و فقط واکسن‌های اهدایی ترخیص می‌شوند.

این در حالی است که بسیاری از کارشناسان بهداشتی بارها خواستار واردات واکسن‌های دارای «کیفیت بهتر» به ایران شده‌اند، اما مقامات بهداشتی کشور همواره برای تولیدات داخلی تبلیغ کرده‌اند.

در این میان، واکسن برکت که تبلیغ زیادی هم بر روی آن شد و تا شهریور گذشته قرار بود ۵۰ میلیون دز از آن تحویل وزارت بهداشت شود، تا بهمن‌ماه تنها توانست ۱۴ میلیون دز واکسن تحویل دهد.

روح‌الله لطیفی، سخنگوی‌ گمرک، در گفتگو‌ با روزنامه سپید همچنین گفت که بر اساس آخرین آمار، در مجموع ۱۶۱ میلیون دز واکسن وارد کشور شده است.

از این تعداد، بیش از نیمی از دزها یعنی بالای ۱۳۳ میلیون دز واکسن وارداتی ، سینوفارم چین بوده‌ است.

  • تناقض در آمار واکسن آسترازنکا

واکسن آسترازکا، بر اساس آمار جدید گمرک ایران، ۲۳ میلیون و ۳۱۳ هزار دز از واکسن‌های وارداتی را تشکیل می‌دهد.

خبرگزاری ایسنا، در‌گزارشی به اختلاف ۷۰۰ هزار دزی آسترازنکا در آمار ارائه شده پرداخته است.

در آمار اسفند ماه گمرک، تعداد واکسن آسترازکا ۱۸ میلیون و ۸۳۶ هزار و ۱۱۰ اعلام شده بود که با سه میلیون و ۸۱۸ هزار و ۴۰۰ دز اخیر باید به ۲۲ میلیون و ۶۵۴ هزار و ۵۱۰ دوز می‌رسید اما آمار جدید گمرک آن را حدود ۷۰۰ هزار دز بیشتر نشان می‌دهد.

سخنگوی گمرک در واکنش به این ابهام گفته است که احتمال دارد در برند واکسن یا کشور مبدأ، «اشتباه جزئی» رخ داده باشد و در آمار تفکیکی، جای آسترازنکا با واکسن دیگری «جا به جا» شده باشد.

XS
SM
MD
LG