کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی روز شنبه گفت که شیوع کرونا کشورش را وارد «آشوبی بزرگ» کرده است و خواستار مبارزهای همه جانبه برای غلبه بر شیوع این ویروس شد.
کره شمالی که هفته گذشته برای نخستین بار به شیوع کرونا در کشور اعتراف کرد از مرگ روزانه ۲۱ نفر در اثر ابتلا به «تب» خبر داده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، هنوز هیچ نشانهای از آغاز تست یا برنامه درمانی دقیق در سیستم مراقبت بهداشتی به چشم نمیخورد.
به گزارش خبرگزاری دولتی کره شمالی، کیم جونگ اون در یک نشست اضطراری شیوع اپیدمی را بزرگترین بحرانی خواند که از زمان تأسیس بر سر این کشور آمده است.
کارشناسان معتقدند آمار کنونی ابتلا و مرگ در کره شمالی تنها کسری از کل موارد است چرا که این کشور توانایی محدودی در انجام تست دارد و هنوز کارزار واکسیناسیون علیه کرونا را آغاز نکرده است. این موضوع ممکن است منجر به مرگ هزاران نفر شود.
شیوع کرونا و اعمال قرنطینه سراسری همچنین میتواند به عمیقتر شدن بحران غذایی در این کشور منجر شود.
خبرگزاری دولتی کره شمالی گزارش داد که در نشست حزب کارگران گزارشهایی از درمان حدود ۲۸۱ هزار نفر و مرگ ۲۷ نفر از زمان شروع ابتلا به «تب با منشأ ناشناخته» که از اواخر آوریل آغاز شد مطرح شده است.
رسانه های دولتی نگفتند که آیا مرگ و میرهای جدید در اثر ابتلا به کووید-۱۹ بوده یا خیر ولی روز گذشته، یک مورد مرگ ناشی از ابتلا به امیکرون در این کشور تأیید شد.
خبرگزاری دولتی کره گزارش داده است که از اواخر ماه آوریل، ۵۲۴ هزار و ۴۴۰ نفر به تب دچار شدهاند و حدود ۲۴۳ هزار و ۶۳۰ نفر تحت درمان قرار گرفتهاند اما مشخص نیست از چه تعداد از این افراد تست کرونا گرفته شده است.
«کی پارک» دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد که روی پروژههای بهداشت عمومی در کره شمالی کار کرده است میگوید این کشور روزانه حدود هزار و ۴۰۰ نفر را تست میکند که برای شناسایی صدها هزار نفری که علائم بیماری دارند کافی نیست.
خبرگزاری مرکزی کره شمالی همچنین گزارش داد که کیم جونگ اون پیشنهاد داده است که تجهیزات پزشکی خانوادهاش را به خانوادههایی که نیاز دارند اهدا کند.
کره شمالی درباره منبع احتمالی شیوع کرونا گزارشی نداده است. یک وبسایت مستقر در سئول که از منابعی در کره شمالی گزارش میدهد روز جمعه اعلام کرد که تست برخی از دانشجویان یکی از دانشگاههای پیونگ یانگ پس از شرکت در رویدادی در اول ماه مه برگزار شد و کیم جونگ اون نیز در آن شرکت داشت مثبت شده است.
چین و روسیه از جمله کشورهایی هستند که برای ارسال کمک و واکسن به کره شمالی اعلام آمادگی کردهاند ولی پیونگ یانگ هنوز درخواست کمک نکرده است.