دو شرکت چینی سازنده واکسنهای سینوفارم و سینووک اعلام کردند که کاندیدهای واکسن کرونای ویژه امیکرون آنها برای انجام آزمایشهای بالینی در هنگکنگ، تأیید شدهاند.
دانشمندان در سرتاسر جهان برای بررسی واکسنهایی اصلاحشده علیه سویه امیکرون در رقابت هستند. دادهها حاکی از آن است که آنتیبادیهای تولید شده توسط واکسنهای مبتنی بر سویههای قدیمیتر کرونا، در خنثی کردن امیکرون و انواع مسریتر آن ضعیفتر عمل میکنند.
واکسن سینوفارم ویژه امیکرون به عنوان دز یادآور در بزرگسالانی که قبلاً دو یا سه دز واکسن زدهاند، آزمایش خواهد شد.
مشخص نیست شرکتکنندگان در کارآزمایی چه نوع واکسنی را پیش از تزریق این واکسن آزمایشی دریافت کردهاند. تعداد افراد شرکت کننده در آزمایشهای بالینی نیز مشخص نشدهاست.
یک پژوهش چینی نشان داده است که دز چهارم واکسن فعلی سینوفارم هنگامی که شش ماه پس از دز یادآور سوم تزریق شود،سطح آنتی بادی علیه امیکرون را « به طور قابل توجهی» افزایش نخواهد داد.
این درحالی است که دز چهارم، میزان آنتیبادی را به میزان پس از تزریق دز سوم بازمیگرداند. پژوهشگران میگویند که واکسنهای اصلاح شده میتوانند محافظت بیشتری در فرد ایجاد کنند و یادآورهای بهتری باشند.
شرکتهای تولید کننده واکسنهای فایزر و مدرنا نیز در حال جمعآوری اطلاعات هستند و به گفته مدیرعامل فایزر، احتمال دارد واکسن اصلاح شده این شرکت نیز تا پاییز وارد بازار شود.
هر چند ساختن واکسنی ویژه یک سویه خاص ویروس ساده است، اما طراحی واکسنی که بتواند طیف گستردهای از سویهها را در بر بگیرد چالشی بزرگ است و زمانبر خواهد بود.