لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۲

دانشمندان پرونده بیماری را که ۵۰۵ روز به کرونا مبتلا بود بررسی می‌کنند


تصویر میکروسکوپی ویروس کرونا
تصویر میکروسکوپی ویروس کرونا

دانشمندان اعلام کردند یک بیمار بریتانیایی با سیستم ایمنی ضعیف به مدت تقریبا یک سال و نیم مبتلا به کووید-۱۹ بود. این موضوع اهمیت محافظت از افراد آسیب پذیر در برابر ویروس کرونا را هر‌چه بیشتر برجسته می‌کند.

از آنجا که همه افراد تست کرونا نمی‌دهند و یا مانند این فرد مرتب این تست را انجام نمی‌دهند نمی‌توان گفت که او دارای طولانی‌ترین مدت ابتلا به کووید-۱۹ بوده است.

دکتر لوک بلاگدون اسنل، متخصص بیماری‌های عفونی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که به نظر می‌رسد ۵۰۵ روز، طولانی‌ترین مدت ابتلای گزارش شده باشد.

پژوهش دانشمندان نشان داده است کدام جهش‌ها در افراد مبتلا به عفونت‌های فوق‌العاده طولانی ایجاد می‌شوند – و آیا تکامل پیدا کرده‌اند یا خیر. بررسی آنها شامل ۹ بیمار بود که دست‌کم به مدت هشت هفته تست کرونای آنها مثبت می‌شد. بیشتر آنها به دلیل پیوند عضو، ابتلا به ویروس اچ آی وی، سرطان یا سایر بیماری‌ها سیستم ایمنی ضعیفی داشتند.

آزمایشات مکرر نشان داد که ابتلای آنها به طور متوسط تا ۷۳ روز باقی مانده است. دو نفر از آنها بیش از یک سال به این ویروس مبتلا بودند. پیش از این، پژوهشگران گفته بودند، طولانی ترین مورد شناخته شده که با تست پی‌سی‌آر تأیید شده بود، ۳۳۵ روز طول کشید.

ابتلای درازمدت به کووید-۱۹ با علائم طولانی‌مدت کووید-۱۹ دو مقوله متفاوت هستند.

دکتر اسنل می‌گوید در کووید طولانی‌مدت فرض بر این است که ویروس به طور کلی از بدن خارج شده است، اما علائم آن همچنان پابرجا هستند و این با ابتلای مداوم که نشان دهنده تکثیر مرتب و فعال ویروس است فرق می‌کند.

هر بار پژوهشگران بیماران را آزمایش می‌کردند، کد ژنتیکی ویروس را هم مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دادند تا مطمئن شوند که همان سویه است و افراد بیش از یک بار به کرونا مبتلا نشده‌اند. با این حال، توالی‌یابی ژنتیکی نشان داد که ویروس در طول زمان تغییر کرده است هر چند هیچ یک از بیماران جهش‌های جدیدی تولید نکردند که به انواع نگران‌کننده تبدیل شوند.

همچنین هیچ مدرکی وجود ندارد که آنها ویروس را به دیگران منتقل کرده باشند.

تست کرونای فرد مبتلا به طولانی‌ترین ابتلای شناخته شده در اوایل سال ۲۰۲۰ مثبت شد. او با داروی ضد ویروسی رمدسیویر تحت درمان قرار گرفت و در سال ۲۰۲۱ از دنیا رفت. پژوهشگران دلیل مرگ او را عنوان نکردند و تنها گفتند او‌ به بیماری‌های دیگری نیز مبتلا بوده است.

پنج بیمار مبتلا به کرونا به مدت طولانی زنده ماندند. دو نفر از آنها بدون درمان، ویروس را شکست دادند و دو نفر دیگر‌ پس درمان، آن را از بین بردند و یک نفر هنوز به کرونا مبتلا است. در اوایل سال جاری، ابتلای این بیمار به ۴۱۲ روز رسیده بود.

دانشمندان امیدوارند درمان‌های بیشتری برای کمک به افراد مبتلا به عفونت‌های مداوم برای غلبه بر ویروس کرونا ایجاد شود.

هر چند ابتلای مداوم نادر است، کارشناسان می‌گویند بسیاری از افراد با سیستم ایمنی ضعیف همچنان در معرض خطر ابتلا به کووید-۱۹ شدید هستند و باید تلاش کنند تا پس از برداشتن محدودیت‌ها توسط دولت‌ها از خود محافظت بیشتری کنند.

XS
SM
MD
LG