ژیو وانگ، نامزد دکترای تاریخ در دانشگاه پرینستون و پژوهشگر «انستیتو آمریکن اینترپرایز»، در یادداشتی در نیوزویک با اشاره به اخبار مربوط به توافق احتمالی آمریکا با ایران به دولت پرزیدنت بایدن توصیه کرده است که از موضع قدرت پیگیر آزادی گروگانها از ایران باشد.
نامدار مینویسد که گزینه روشن دیگر برای آمریکا «رویکرد تماس با مردم ایران» به جای نظام «بیرحم حاکم»، اجرای «سیاست تحریمهای موثر» علیه «عناصر مهم» جمهوری اسلامی، حمایت آشکار از هرگونه درخواست برای «همهپرسی» (رفراندوم) از سوی مردم ایران، و پشتیبانی واشنگتن «در حرف و در عمل» از حقوق بشر در ایران است.
اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، در یادداشتی در نشریه فارن افیرز نوشته است راهی به سوی صلح فراروی کشورش و منطقه قرار دارد.
ری تکیه، پژوهشگر ارشد در «شورای روابط خارجی»، در یادداشتی در روزنامه «وال استریت جورنال» نوشته است الگوی «توافق هلسینکی» در سال ۱۹۷۵ را که منجر به سقوط شوروی شد دنبال کنید.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی پرزیدنت ترامپ از آوریل ۲۰۱۸ تا سپتامبر ۲۰۱۹، در یادداشتی در روزنامه واشنگتن پست نوشته است عذرخواهی محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، درستی فایل صوتی منتشر شده هفته گذشته را تائید می کند.
تریتا پارسی، نایب رئیس اجرایی «انستیتو کوئینسی برای کشورداری مسئولانه»، در یادداشتی در نشریه فارن پالیسی نوشته است ملاقاتهای مخفیانه دست کم از ژانویه در جریان بوده و چشمانداز خروج آمریکا از منطقه به آن سرعت بخشیده است.
سناتور دیک دوربن، قانونگذار دموکرات از ایالت ایلینوی، در یادداشتی در روزنامه «یو اس ای تودی» نوشته است آمریکا و متحدانش در ناتو، در پایان طولانی ترین جنگ ما در تاریخ، افغانستان را ترک می کنند.
الی کوهانیم، معاون پیشین «نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در مبارزه با یهودی ستیزی»، در یادداشتی در روزنامه «هیل» نوشته است اقتصاد ایران، کشور پیشتاز حمایت از تروریسم، در آستانه سقوط قرار دارد. ایالات متحده نباید آن را نجات دهد.
آموس یادلین، مدیر اجرایی «انستیتو مطالعات امنیت ملی اسرائیل» و رئیس پیشین اطلاعات نظامی نیروهای دفاعی اسرائیل، در یادداشتی در نشریه «فارن افیرز» نوشته است، داشتن یک سیاست هستهای مشترک برای همه بهتر است.
تامیر پاردو، عضو رهبری «فرماندهان برای امنیت اسرائیل» و مدیر «موساد» در سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶، و ماتان ویلنایی، رئیس «فرماندهان برای امنیت اسرائیل» و نایب رئیس پیشین ستاد مشترک نیروهای دفاعی اسرائیل، در یادداشتی در نشریه «فارن پالیسی» نوشتهاند کاستن از زمان گریز ایران و برقراری نظارت قوی ضروریترین اولویتها هستند و بازگشت به برجام این اهداف را تحقق میبخشد.
هیات تحریریه نیویورک پست در سرمقالهای نوشته است تیم بایدن حتی پیش از این که گفتگوهای غیرمستقیم آمریکا و ایران در وین تمام شود در برابر ایران عقبنشینی کرد. این عقبنشینی زمانی روی داد که سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از آمادگی دولت برای لغو تحریمها در ازای بازگشت ایران به توافق هستهای خبر داد.
مریم معمارصادقی، پژوهشگر ارشد «انستیتو مکدانلد-لاریر»، از موسسان و مدیران پیشین «توانا: آموزشکده جامعه مدنی ایران»، در یادداشتی در روزنامه «هیل» نوشته است اگر چه ایرانیها امروز میتوانند از طریق رسانههای اجتماعی به جهان بیرون دسترسی داشته باشند، اما با بیرحمی و خشونت کمتری روبرو نیستند. اعتراضات آبان ۱۳۹۸ به بزرگترین نمایش خشونت حکومتی علیه معترضان صلحجو از انقلاب ۱۳۵۷ تا کنون منجر شد.
هیات تحریریه روزنامه نیویورک تایمز در سرمقالهای نوشته است بازگشت به برجام نخستین قدم برای خروج از باتلاق است.
مایک پنس، معاون پیشین رئیس جمهوری آمریکا و رئیس سازمان «پیشبرد آزادی آمریکایی»، در یادداشتی در روزنامه واشنگتن تایمز نوشته است در دولت ترامپ-پنس، ما اقتصاد را احیا کردیم، دست به بازسازی ارتش زدیم، احترام به قانون اساسی ایالات متحده را به دادگاههای فدرال برگرداندیم، و جایگاه آمریکا را در صحنه جهانی تثبیت کردیم.
دیوید ایگنیشس، ستوننویس روزنامه واشنگتن پست، در یادداشتی نوشته است که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در توصیف رویکرد پرزیدنت بایدن در مسائل عمده سیاست خارجی میگوید شما یک دکترین را حس نمیکنید، بلکه بیشتر با ذهنیتی عملگرا طرف هستید: مشکلات را حل کنید، ارتباطات با دوستان و دشمنان روشن باشد، و در هر قدم «نظم مبتنی بر مقررات» را به پیش ببرید.
رکسانا فرمانفرمائیان، استاد سیاست بین الملل در دانشگاه کمبریج، در یادداشتی در روزنامه هیل نوشته است پرزیدنت جیمی کارتر بیش از ۴۰ سال پیش، وقتی مهار بالاترین نرخ تورم در ایالات متحده در پنجاه سال گذشته را در کانون توجه خود قرار داد، دریافت که تردید کردن او بر سر ایران فاجعهبار بود.
مایکل مکاوسکی، مقام سابق پنتاگون و رئیس و مدیر انستیتو یهودی برای امنیت ملی آمریکا، و بلیز میسزال، نایب رئیس انستیتو یهودی برای امنیت ملی آمریکا، در یادداشتی در روزنامه هیل نوشته اند پرزیدنت بایدن دموکرات های مخالف برجام را در موقعیتی خاص قرار داده است: از یک سو به نظر می رسد بایدن بعضی نگرانی های مشترک با آن ها دارد و از سویی می خواهد به هر حال به آن توافق بازگردد.
ایلای لیک، ستون نویس بلومبرگ، در یادداشتی در این خبرگزاری نوشته است این کافی نیست که مذاکره کنندگان آمریکایی صرفا از ایرانی ها بخواهند به یک توافق معیوب پایبند باشند.
سجاد صفایی، پژوهشگر مقطع فوق دکترا در «انستیتو مکس پلانک» در آلمان، در یادداشتی در نشریه «نشنال اینترست» نوشته است تا زمانی که ایالات متحده و ایران موفق به احیای کامل برجام و اطمینان از بقای بلندمدت آن نشوند، چشم انداز مذاکره بر سر موشک های بالستیک ایران همچنان تیره خواهد بود.
جوزف براود، رئیس «مرکز ارتباطات صلح»، و دنیس راس، مشاور و پژوهشگر ممتاز در «انستیتو واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک»، در یادداشتی در روزنامه «هیل» نوشته اند با «پیمان ابراهیم» نیمی از جمعیت عرب خاورمیانه و شمال آفریقا در کشورهایی زندگی می کنند که با اسرائیل روابط رسمی دیپلماتیک دارند. اما دستاوردهای دیپلماتیک در سطح دولت ها در نبود همکاری های مردم با مردم شکننده خواهد بود.
امانوئل اتولنگی، پژوهشگر ارشد در «بنیاد دفاع از دموکراسی ها» در واشنگتن، در یادداشتی در نشریه «نشنال اینترست» نوشته است ایران به لحاظ تاریخی از هر گونه ستیزه جویی علیه رژیم های غرب گرا، فارغ از گرایش مذهبی و سیاسی شان، حمایت کرده است.
شیوه وانگ، نامزد دکترای تاریخ در دانشگاه پرینستون و پژوهشگر «انستیتو آمریکن انترپرایز»، در یادداشتی در نشریه «نشنال اینترست» نوشته است درس حقیقی از توافق اصلی با ایران تعامل سازنده نیست، این است که فشار حداکثری برای آوردن تهران به میز مذاکره با واشنگتن لازم بود.
ماریک فون رننکمف، تحلیلگر پیشین وزارت خارجه آمریکا در اداره امنیت بین الملل و منع گسترش جنگ افزار هستهای، در یادداشتی در روزنامه «هیل» نوشته است جمهوریخواهان مصمم به مخالفت با توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ با ایران هستند. اما حزبی که خود را دارای تعهدی خلل ناپذیر به امنیت اسرائیل میداند خوب است بداند مقامات ارشد امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل چه نگاهی به برجام دارند.
سینا طوسی، تحلیلگر ارشد در «شورای ملی ایرانیان آمریکا»، و یاسمین طائب، وکیل حقوق بشری و عضو پیشین کمیته ملی حزب دموکرات، در یادداشتی در روزنامه «یواسای تودی» نوشتهاند برای بنبست ایالات متحده با ایران راه حل نظامی وجود ندارد و پیمودن آن راه به معنای عدم رسیدگی به تهدیدهای واقعی متوجه مردم عادی آمریکا است.
ویکتوریا کوتس، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در سال ۲۰۱۹، و رابرت گرینوی، عضو ارشد پیشین «شورای امنیت ملی» کاخ سفید در امور خاورمیانه از سال ۲۰۱۷ تا ژانویه ۲۰۲۱، در یادداشتی در نیوزویک، با اشاره به قطع دوباره اینترنت در ایران در هفته های گذشته در واکنش به اعتراضات مردمی در استان سیستان و بلوچستان، نوشته اند تهران دستور کار وارداتی از پکن را برای سرکوب قدم به قدم اجرا می کند.
مریم معمار صادقی، تحلیلگر و فعال سیاسی و از موسسان و مدیران پیشین «توانا: آموزشکده جامعه مدنی ایران»، در یادداشتی در نشریه اینترنتی «بولوارک» نوشته است قدرت کارزار «نه به جمهوری اسلامی» از تشخیص این واقعیت می آید که رژیم جمهوری اسلامی قابل اصلاح نیست.
کوین شوارتز، پژوهشگر پیشین کتابخانه کنگره آمریکا، و آریا فانی، استادیار ایرانشناسی در دانشگاه واشنگتن-سیاتل، در یادداشتی در روزنامه «هیل» نوشتهاند نوروز امسال برای پرزیدنت بایدن نخستین مناسبت برای ارائه پیامی مستقیم خطاب به مردم ایران است و شاید نشانهای از چگونگی رویکرد دولت او در برابر ایران را در بر داشته باشد.
جیمز جفری، سفیر پیشین آمریکا در عراق و ترکیه و نماینده ویژه آمریکا در تعامل با سوریه، در یادداشتی در روزنامه «هیل» نوشته است دولت بایدن به درستی راهنمای استراتژیک امنیت ملی دوره گذار را برای شکل دادن به سیاست خارجیاش در بلندمدت صادر کرده است. ارائه یک سیاست خاورمیانهای رسمی بر مبنای این راهنما با توجه به چالشهای تازه منطقهای فوریت دارد. در غیر این صورت، واکنش آمریکا به رویدادها غیرقابل پیشبینی خواهد بود و سیاست آمریکا را واکنشهای مقطعی رقم خواهد زد.
رانج علاء الدین، پژوهشگر در اندیشکده بروکینگز و «مرکز بروکینگز در دوحه»، در یادداشتی در نشریه «فارن پالیسی» نوشته است تهران به طور مستقیم مسئول خشونتی است که گروههای نیابتیاش انجام میدهند و باید برای آن پاسخگو باشد.
انخل وورا، ستون نویس نشریه «فارن پالیسی» مستقر در بیروت و تحلیلگر امور خاورمیانه، در گزارشی در این نشریه نوشته است تهران ده سال پس از ورود به جنگ داخلی سوریه از مذهب برای دائمی کردن نفوذ خود در آن کشور استفاده می کند.
جواد صالحی اصفهانی، استاد اقتصاد در دانشگاه «ویرجینیا تِک» و پژوهشگر ارشد «اندیشکده بروکینگز»، در یادداشتی در نشریه «فارن افیرز» نوشته است نفوذ ناپذیری در برابر تحریم ها مستلزم رشد اقتصادی است.
گابریل نورونا، مشاور ویژه گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا طی سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱، در یادداشتی در نشریه «نشنال اینترست» نوشته است حرکت عجولانه به سمت جنگ افزار هستهای برای ایران یک اشتباه هولناک است و تهران این را میداند.
جان بولتون، سفیر پیشین ایالات متحده در سازمان ملل متحد و مشاور امنیت ملی از آوریل ۲۰۱۸ تا سپتامبر ۲۰۱۹، در یادداشتی در روزنامه «وال استریت جورنال» نوشته است دیپلماسی باعث نشد بشار اسد از کشتن سوریها با جنگ افزار شیمیایی دست بکشد، بلکه به او پوششی برای ادامه آن داد.
روئل مارک گرکت، افسر پیشین سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا در امور ایران، و مارک دوبوویتز، مدیر «بنیاد دفاع از دموکراسیها» در واشنگتن، در یادداشتی در نشریه «نشنال ریویو» نوشتهاند پرزیدنت بایدن به زودی به لغو تحریمها و دسترسی ایران به میلیاردها دلار چراغ سبز نشان خواهد داد. بایدن این کار را به همان دلیل عقبنشینیهای مکرر پرزیدنت اوباما در مذاکرات با جمهوری اسلامی انجام خواهد داد: نگرانی از خطر جنگ یا پذیرش علنی یک رژیم مذهبی دارای جنگافزار هستهای.
جرد کوشنر، مشاور ارشد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده، در یادداشتی در روزنامه «وال استریت جورنال» نوشته است دولت بایدن زود بلوف ایران را خواند، حال باید به استفاده از دست قوی که در اختیار دارد ادامه دهد.
ایلان برمن، نایب رئیس ارشد «شورای سیاست خارجی آمریکا» در واشنگتن، در یادداشتی در نشریه «نیوزویک» نوشته است اتفاق بزرگی در ایران در حال شکل گیری است. چند ماه به انتخابات ریاست جمهوری در ایران و در میانه تلاش آمریکا برای تعامل دوباره با رژیم روحانیون، در روزهای اخیر نشانه های تازه ای از حیات و هماهنگی در اپوزیسیون به شدت متفرق ایران دیده می شود.
بارگذاری بیشتر